فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۱۹۳۱۸

تهدید بازار پسته ایران با افزایش مشکلات داخلی

تهدید بازار پسته ایران با افزایش مشکلات داخلی

ایران به عنوان دومین صادر کننده پسته در دنیا شناخته شده است. اما در سال‌های اخیر افزایش مشکلات داخلی باعث شده تا بازار پسته ایران دچار آسیب‌های شدیدی شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، عضو اتاق بازرگانی ایران از تهدید بازار پسته ایران از سوی آمریکا به دلیل مشکلات داخلی خبر داد.

ایران تا چند سال پیش اولین صادر کننده پسته در دنیا بود ولی در حال حاضر آمریکا توانسته با افزایش تولید و تجهیزات مکانیزه جایگاه اول را تصاحب کند. بازار پسته ایران در حال حاضر مشکلات فراوانی پیدا کرده و در صورت ادامه این روند ممکن است این بازار را به رقبای دیگر واگذار کنند.

عضو اتاق بازرگانی ایران می‌گوید در صورتی که مشکلات داخلی در حوزه تولید پسته ادامه پیدا کند، ما بازار خود را به آمریکا واگذار خواهیم کرد.

مهدی طبیب زاده اظهار کرد: استان کرمان به عنوان اصلی‌ترین تولیدکننده پسته و خرمای کشور در سال‌های گذشته جدای از تامین نیاز داخل، در بازارهای صادراتی نیز حضوری فعال داشته است و به طور متوسط درآمد حاصل از صادرات این دو محصول حدود یک میلیارد دلار آورده برای استان کرمان داشته است.

وی با اشاره به برخی مشکلاتی که در زمینه کاشت پسته وجود دارد، بیان کرد: ما از سویی با معضل کم آبی مواجه هستیم و این مسئله چه در زمینه کاشت و برداشت محصول و چه در حوزه توسعه فعالیت‌ها برای ما مشکل آفرین شده است. از سوی دیگر در سال گذشته سرمازدگی بر روی ۹۰ درصد از پسته‌های کرمان اثر منفی گذاشت.

رییس اتاق بازرگانی کرمان ادامه داد: در صورتی که ما نتوانیم برای این مشکلات چاره ای پیدا کنیم، قطعا بازار خود را به برخی رقبا واگذار خواهیم کرد. آمریکا در طول سال‌های گذشته سرمایه گذاری قابل توجهی در این حوزه داشته و در بازار اروپا و حتی بازار چین به شدت فعال شده است. از این رو برای آن که بازار ما از دست نرود باید برنامه ریزی‌های قابل توجهی داشته باشیم.

طبیب زاده درباره وضعیت تولید خرما در کرمان نیز گفت: متاسفانه این محصول ما نیز سال گذشته با آفت مواجه شد و قدری در برداشت نهایی با مشکل مواجه شدیم. در این بخش نیز استفاده از توان و ظرفیت برای تولید با حداکثر ظرفیت بالاترین اهمیت را خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: در استان کرمان جدای از درآمد ریالی و دلاری، نرخ قابل توجهی از اشتغال نیز به این دو محصول گره خورده و استفاده از ظرفیت‌ها می‌تواند به ما در حفظ این اشتغال کمک کند و آسیب دیدن آن نیز می‌تواند در این حوزه برای ما مشکل آفرین شود.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.