«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
سینمای بینمای پارسآباد/ روایتی از ماجرای واگذاری سینمای ۵۰ ساله شهرستان پارسآباد با اجاره ماهانه ۱۰ هزار تومان
براساس متن قرارداد ۵سالهی دوم که در اختیار تجارتنیوز قرار گرفته است، شهرداری پارسآباد سینمای ۵۰۰نفره شهر را فقط در ازای ماهانه ۱۰هزار تومان در اختیار پیمانکار قرار داده است. مبلغی که البته در زمان خود نیز بسیار ناچیز بوده اما اکنون با توجه به تورم حاکم بر کشور پول یک بستنی کیم هم نمیشود.
در شرایطی که بسیاری از شهرهای کوچک و حتی بزرگ ایران از داشتن یک سالن سینما رنج میبرند، این وسط هستند شهرهایی که بهرغم داشتن سالنهای سینمای بزرگ در بهرهبرداری از این سالنها با مشکلاتی مواجه هستند.
سالن سینما انقلاب شهر پارسآباد یکی از این سالنهاست که به واسط ضعف مدیریت شهری و فرهنگی در این شهر بلا استفاده شده و دیگر خبری از اکران فیلم در این سینمای 50ساله نیست.
یادگار دوران پررونق پارسآباد
سالن سینما انقلاب شهر پارسآباد استان اردبیل سال 1353 تأسیس شد. این سینما با گنجایش 500نفر یکی از بزرگترین و البته قدیمیترین سالنهای سینما در استان اردبیل محسوب میشود که یادگار دوران پررونق این شهرستان مرزی محسوب میشود. سینمای پارسآباد از ابتدای تاسیس تاکنون دوران پر فراز و نشینی داشته و بارها تعطیل و مجدداً بازگشایی شده است. البته که این سینما در طول این مدت مالکان مختلفی نیز به خود دیده اما اکنون سالهاست تحت مالکیت شهرداری این شهر قرار دارد و این نهاد متولی سینمای قدیمی شهر محسوب میشود.
این سینما که روزگاری جزء مجهزترین سینماهای شمالغرب کشور محسوب میشد سال 1393 به امید احیای مجدد و بازگشت به دوران خوش گذشته طی قراردادی 5 سال در قالب قرارداد واگذاری مدیریت و بهرهبرداری به انجمنی تحت عنوان انجمن سینمای جوانان شهرستان پارسآباد سپرده شد. البته این قرارداد در پایان دوره اول در سال 1398 برای یک دوره 5 سال دیگر تمدید شد.
اجاره سینمای 500نفره در ازای ماهانه 10هزار تومان
اما نکته جالب این قرارداد مبلغ اجاره تعیین شده برای واگذاری این مجموعه نسبتاً بزرگ به پیمانکار است. براساس متن قرارداد 5سالهی دوم که در اختیار تجارتنیوز قرار گرفته است، شهرداری پارسآباد سینمای 500نفره شهر را فقط در ازای ماهانه 10هزار تومان در اختیار پیمانکار قرار داده است. مبلغی که البته در زمان خود نیز بسیار ناچیز بوده اما اکنون با توجه به تورم حاکم بر کشور پول یک بستنی کیم هم نمیشود.
براساس متن این قرارداد شهرداری پارسآباد هدف از این واگذاری را بهبود خدمات فرهنگی، ایجاد اشتغال در حوزه فرهنگ و هنر، استفاده از ظرفیت هنرمندان شهرستان، افزایش بهرهوری از امکانات مجتمع و دقت بیشتر در نگهداری از اموال اعلام کرده است، اهدافی که با نگاهی به وضعیت این سینما طی مدت اجرای این قرارداد خلاف آن را نشان میدهد.
در هر صورت اگر از بحث مبلغ اجاره ماهیانه این سینما با این استدلال که شهرداری با این شیوه واگذاری قصد داشته تا با کمک بخش خصوصی این مجموعه را سرپا نگهدارد و از طرفی به بروزرسانی آن کمک کند که البته در متن این قرارداد هم دیده میشود گذر کنیم، حال این سوال پیش میآید که این سینما بعد از حدود 10سال اکنون چه وضعیتی دارد و آیا مسئولین این شهر به اهداف خود از این واگذاری رسیدهاند یا خیر؟
سینمای پارسآباد طی سالهای گذشته روزبهروز مستهلکتر شده است
در همین خصوص تجارتنیوز بارها سعی کرد تا از طرق مختلف با مسئولین شهری پارسآباد اعم از روابط عمومی شهرداری، شهردار و اعضای شورای شهر ارتباط برقرار کند که متاسفانه هیچ یک از این افراد پاسخگو نبودند. با این وجود پیگیریهای میدانی تجارتنیوز از افراد مطلع در این شهرستان حاکی از آن است که سینمای پارسآباد طی سالهای گذشته روزبهروز مستهلکتر شده به شکلی که امروز دیگر خبری از اکران فیلم در این سینما نیست و فقط هر از چندگاهی برخی تئاترهای مدرسهای و اجراهای سرود دانشآموزی در آن برگزار میشود.
آنطور که از تصاویر ارسال شده به تجارتنیوز از آخرین وضعیت سینما برمیآید، نه تنها تجهیزات فنی این سینما یعنی تجهیزات نمایش فیلم و صوت به شدت فرسوده و مستهلک شدند بلکه حتی صندلیها و فضاهای فیزیکی آن نیز تعریف چندانی ندارند و بعید است فردی بتواند دو ساعت بتواند در این فضا به تماشای فیلم بپردازد.
فضاهای جانبی سینما انقلاب به محلی برای نگهداری ضایعات باقیمانده از سینما تبدیل شده است
وضعیت امروز سینمای انقلاب شهر پارسآباد چنان وخیم است که اگر فردی با پیشینه این سینما آشنایی نداشته باشد و به صورت سر زده به این سینما مراجعه کند احتمالاً تصور میکند که این سینما سالهاست متروکه شده چون فضاهای جانبی این سینما نیز به محلی برای نگهداری ضایعات باقیمانده از سینما تبدیل شده است.
نکتهای که مسئولین شهری پارسآباد در دورههای مختلف مدیریتی باید به آن پاسخ بدهند این است که طی 10سالِ گذشته آیا نظارتی بر عملکرد پیمانکاری که سینما به آن واگذار شده داشتند؟ چرا که طبیعتاً مسئله واگذاری این سینما با مبلغ بسیار ناچیزی که عنوان شد قطعاً با هدف ارتقا و نوسازی آن انجام شده اما حالا با گذشت 10سال از زمان اجرای این قرارداد نه تنها نوسازی انجام نشده بلکه همان داشتههای قبلی نیز از بین رفته است.
برخی افراد ذینفوذ شهری درصدد هستند سینما را مجدداً به پیمانکار قبلی واگذار کنند
اما حواشی سینمای انقلاب شهرستان پارسآباد به اینجا ختم نشده و نمیشود. ظاهراً قرارداد آخر پیمانکار قبلی این سینما 13شهریور ماه 1403 به پایان رسیده است و طبیعتاً برای ادامه همکاری این پیمانکار یا انتخاب پیمانکار جدید طبق قانون باید مزایده جدیدی در جهت واگذاری این سینما انجام شود که البته تاکنون این اتفاق نیفتاده و سینما کماکان در اختیار پیمانکار قبلی قرار دارد. از طرفی طبق اخبار رسیده به تجارتنیوز برخی افراد ذینفوذ شهری درصدد آن هستند تا با ترک تشریفات قانونی، این سینما را مجدداً به پیمانکار قبلی واگذار کنند!
نظرات