کاهش زیاندهی خودروسازان
از اطلاعات و صورتهای مالی که دو خودروساز بزرگ کشور اعلام کرده و در کدال منتشر شده است، نشان میدهد که هر چند اوضاع عملکردی خودروسازان هنوز مطلوب نیست، اما در مسیر بهبود قرار گرفته است.
بر اساس آنچه که دو خودروساز بزرگ کشور از اطلاعات و صورتهای مالی خود طی ٩ ماهه سال جاری اعلام کرده و در کدال منتشر شده است، نشان میدهد که هر چند اوضاع عملکردی خودروسازان هنوز مطلوب نیست، اما در مسیر بهبود قرار گرفته و سیاستهای پیش گرفته شده توسط مجموعه این خودروسازان، موثر واقع شده و ادامه آن میتواند سهامداران را به سوددهی در آینده امیدوار کند.
در حقیقت میتوان گفت برنامهریزی و اقدامات خودروسازان در جهت کاهش زیاندهی، تاثیر مشهودی در این زمینه داشته و منجر به کاهش زیانها شده است.
صورتهای مالی ۹ ماهه امسال گروه صنعتی ایرانخودرو حکایت از این دارد که زیان ناخالص این شرکت از بالغ بر ١٩۶ هزار میلیارد ریال در ٩ ماهه ١۴٠٢ به حدود ١١ هزار و ٢۵٨ میلیارد ریال رسیده و بدین ترتیب کاهش ۹۴ درصدی زیان ناخالص در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته را تجربه کرده است.
صورتهای مالی گروه خودروسازی سایپا در ٩ ماهه امسال بیانگر این است که زیان ناخالص این شرکت امسال بالغ بر ٨١۴۵ میلیارد ریال بوده که به نسبت زیان ناخالص این شرکت در صورتهای مالی ٩ ماهه سال گذشته معادل ۴٧ هزار و ۵۶٩ میلیارد ریال، ٨٣ درصد کاهش زیان داشته است.
زیان عملیاتی ۹ ماهه گروه صنعتی ایرانخودرو در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، کاهش ۵۸ درصدی را تجربه کرده و ٨٢۶ میلیون ریال به ٣۴٨ میلیون ریال رسیده است.
از سوی دیگر زیان خالص ۹ ماهه امسال (زیان هر سهم- ریال) کاهش ۴۲ درصدی داشته که منجر به کاهش زیان به ازای هر سهم و رسیدن عدد زیان هر سهم به ۵۷۵ ریال شده است.
زیان خالص هر سهم گروه صنعتی ایرانخودرو در ٩ ماهه سال گذشته ٩٩٩ ریال بوده است.
زیان عملیاتی ٩ ماهه گروه خودروسازی سایپا در مقایسه با دوره مشابه سال ١۴٠٢، کاهش ٣٠ درصدی را ثبت کرده است و از ٣٧٧ میلیون ریال به ٢۶٣ میلیون ریال رسیده است.
اما زیان خالص هر سهم در گروه خودروسازی سایپا، در صورتهای مالی ٩ ماهه امسال نسبت به سال گذشته، بیشتر شده است. در حالیکه زیان خالص هر سهم در ٩ ماهه سال گذشته ۵٠۴ ریال بوده امسال ٧٠۶ ریال است و بدین ترتیب ۴٠ درصد افزایش زیاندهی داشته است.
نظرات