فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۴۰۹۷۳

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

هزینه ۷۲۵ میلیون دلاری فیسبوک برای پایان یک رسوایی

هزینه 725 میلیون دلاری فیسبوک برای پایان یک رسوایی

سال 2018 بود که فیسبوک قوانین حفاظت از داده‌های کاربران را نقض کرد و اطلاعات آنها را با یک شرکت تبلیغاتی به اشتراک گذاشت. حالا با گذشت چهار سال، به نظر می‌رسد پرونده این ماجرا دوباره به جریان افتاده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، متا، شرکت مادر فیسبوک بالاخره با پرداخت 725 میلیون دلار برای پایان دادن به یک دعوای قدیمی (پرونده‌ای با چندین شاکی خصوصی) موافقت کرد.

شرکت حقوقی Keller Rohrback L.L.P که نماینده شاکیان فیسبوک است روز گذشته اعلام کرد: این بیشترین مبلغی است که فیسبوک تاکنون برای حل‌وفصل یک مشاجره و راضی کردن شاکیان خصوصی خود پرداخت کرده است.

ماجرای دعوای فیسبوک چه بود؟

به نقل از CNBC ، این شکایت دسته‌جمعی در سال 2018 زمانی آغاز شد که فیسبوک فاش کرد به‌اشتباه اطلاعات 87 میلیون نفر از کاربران خود را با کمبریج آنتالیکا، یک شرکت مرتبط با کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ، به اشتراک گذاشه است.

این پرونده نیز به منظور تمرکز بر شیوه‌های اشتراک‌گذاری داده‌های کلی فیسبوک تشکیل شد. به گفته یکی از شرکت‌های حقوقی پشت این شکایت، شاکیان ادعا کردند که فیسبوک به اشخاص ثالث متعددی بدون رضایت آنها اجازه دسترسی به محتوا و اطلاعات آنها را داده و همچنین نتوانسته بر دسترسی و استفاده اشخاص ثالث از آن اطلاعات نظارت کند.

حالا با گذشت چهار سال از این اتفاق فیسبوک قبول کرده تا خسارت ناشی از این اشتباه را به شاکیان خود پرداخت کند. قضات ناظر بر این پرونده در ناحیه شمالی کالیفرنیا نیز باید توافق را تأیید کنند.

یکی از سخنگویان متا به CNBC گفت که در سه سال گذشته سعی کردیم با اجرای یک برنامه جامع رویکرد خود را نسبت به حفظ حریم خصوصی اصلاح کنیم.

رسوایی کمبریج آنتالیکا و تبعاتش برای فیسبوک

رسوایی که طی ماجرای کمبریج برای فیسبوک به وجود آمد، خشم جهانی را برانگیخت و کارشناسان را واداشت تا شیوه‌های دسترسی به داده‌های فیسبوک را مورد بازنگری قرار دهند.

پس از افشاگری فیسبوک، کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده به دلیل نگرانی از احتمال نقض حقوق کاربران توسط فیسبوک، تحقیقاتی را درمورد این شرکت آغاز کرد. تحقیقاتی که فیسبوک را ملزم می‌کرد هنگام اشتراک‌گذاری داده‌های کاربران با اشخاص ثالث، اعلان‌هایی را به‌طور واضح به آنها ارائه دهد.

سرانجام فیسبوک در سال 2019 با پرداخت 5 میلیارد دلار به شرکت «FTC» به عنوان غرامت موافقت کرد. این شرکت همچنین پذیرفت که مبلغ 100 میلیون دلار برای حل‌وفصل پرونده‌ای که با کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده به دلیل ادعاهایی که این شرکت نسبت به سو استفاده فیسبوک از داده‌های کاربران داشت، بپردازد.

چه بر سر کمبریج آنتالیکا آمد؟

کمبریج آنالیتیکا پس از این اتفاقات در سال 2018 تعطیل شد، زیرا داده‌هایی که از فیسبوک جمع‌آوری کرده بود برای اطلاع‌رسانی کمپین های‌سیاسی استفاده می‌شد.

در سال 2018، یکی از شبکه‌های خبری در بریتانیا گزارشی از مدیران کمبریج آنالیتیکا منتشر کرد که نشان می‌داد این شرکت از رشوه، جاسوسان و اخبار جعلی برای کمک به کاندیداها برای کسب رای در سراسر جهان استفاده می‌کند.

از زمان این رسوایی، فیسبوک نام خود را به Meta تغییر داد تا منعکس کننده جاه‌طلبی‌های رو به رشد خود برای تبدیل شدن به یک رهبر در متاورس باشد، اصطلاحی که برای اشاره به جهان‌های مجازی استفاده می‌شود.

فیسبوک که هنوز یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی در جهان است، توسط متا اداره می‌شود. اما به دلیل کندی بازار تبلیغات، تغییر قوانین حریم خصوصی iOS اپل و افزایش رقابت از سوی TikTok، شاهد کاهش شدیدی در روند رشد خود بوده است.

آخرین اخبار استارتاپ و تکنولوژی را در صفحه استارتاپ تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.