تجارتنیوز گزارش میدهد:
استارتاپها با چه چالشهایی دستوپنجه نرم میکنند؟
راهاندازی استارتاپ و یا هر کسبوکار دیگری از ابتدا با چالشهای متعددی روبهرو است. اما ماهیت اکوسیستم استارتاپی ریسک بسیار بالای آن است که این اتفاق چالشهای جدیدی را برای استارتاپها به وجود میآورد.
به گزارش تجارتنیوز ، وقتی درباره اکوسیستم استارتاپی سخن به میان میآید، اولین چیزی که درباره چالشهای آن به ذهن میرسد، ریسک و احتمال شکست بسیار بالای آن است. طبق آمارها 90 درصد استارتاپها با شکست مواجه میشوند. همچنین احتمال شکست 75 درصد استارتاپهایی که با سرمایهگذاری خطرپذیر تامین مالی میشوند وجود دارد. از طرفی تنها 50 درصد استارتاپها 5 سال اول کسبوکار خود را میبینند.
چه خطراتی در راه است؟
اگرچه ممکن است این آمار کمی دلسرکننده به نظر برسند، اما حقیقت این است که حتی پیش از ظهور استارتاپها، راهاندازی کسبوکار همواره با ریسک همراه بوده است. در این میان چیزی که کارآفرینان را وادار میکند تا کسبوکار خود را راهاندازی کنند، احساس منحصربهفرد خلق و پرورش یک ایده است.
به همین دلیل است که سال به سال به تعداد استارتاپها افزوده میشود. حتی در سال 2020 که ویروس کرونا در اغلب مناطق جهان شیوع پیدا کرده بود، سرمایهگذاران خطرپذیر بیش از گذشته سرمایه استارتاپها را تامین کردند.
ریسکهای استارتاپی در هر مرحله از رشد یک استارتاپ وجود دارند. بعضی از ریسکها نیز هستند که قادرند استارتاپ شما را حتی پیش از اینکه فرصتی برای رشد پیدا کند از بین ببرند.
اهداف نامشخص
برای راهاندازی یک استارتاپ، داشتن یک ایده عالی امری ضروری است. اما اینکه بتوانید آن ایده را تبدیل به یک محصول و یا خدمات کنید، چیزی فراتر و به مراتب دشوارتر است. پاسخ به سوالاتی از قبیل اینکه محصول شما چیست و کدام مشکل بشر را حل میکند، اولین ریسکی است که شما طی مسیر کسبوکاری خود با آن مواجهاید.
متناسب نبودن با بازار
اینکه مشتریان شما چه کسانی هستند و چگونه و چرا میخواهند چیزی را که میفروشید بخرند، ریسک و چالش بعدی است که استارتاپ شما را تهدید میکند.
برای جلوگیری از این خطر که میتواند رویای کارآفرینی شما را حتی پیش از شروع از بین ببرد باید نکاتی را هنگام تحقیق پیش از راهاندازی در نظر بگیرید. مثلا همواره میزان تقاضای بازار را بررسی کنید.
براساس یک نظرسنجی 42 درصد استارتاپها شکست میخورند زیرا بازار نیازی به آن محصول یا خدمات ندارد. همه ایدههایی که روی کاغذ خوب به نظر میرسند، ایدههای خوبی در دنیای واقعی نیستند.
رقابت بازار
یکی دیگر از جنبههایی که باید درنظر گرفته شود رقابت در بازار است. مهم نیست ایده شما تا چه اندازه خوب است، وقتی بازار بیش از حد شلوغ است، ورود به بازار و یافتن جایگاه در آن بسیار دشوار خواهد بود. تنها راه برای موفقیت در یک بازار شلوغ، ارائه محصول یا خدماتی است که واقعا با نمونههای ارائه شده در بازار متقاوت بوده و ارزشی اضافهتر از آنها داشته باشد تا بتواند رقبا را از میدان بهدر کند.
رشد خیلی سریع یا خیلی آهسته
شاید رشد سریع یکی از چیزهایی باشد که هر استارتاپی به دنبال رسیدن به آن است. اما اگر این زمانبندی مناسب نباشد، رشد نیز میتواند نوعی ریسک به حساب بیاید. استارتاپی که به سرعت رشد میکند ممکن است به دلیل هزینههای کارکنان یا کمبود تقاضا در بازار، سرمایه خود را از دست بدهد. در عین حال، رشد بیش از حد آهسته نیز به رقبای شما این امکان را میدهد که از شما پیشی بگیرند.
نبود منتور با تجربه
شرکتهای بزرگی که توانستند سرمایهگذاران خطرپذیر را جذب کنند، هم در هیاتمدیره خود و هم در اکوسیستم کسبوکارشان به تعداد زیادی مربی دسترسی دارند. اما چگونه میتوان با این منتورها ارتباط گرفت؟
همه کارآفرینان در شهرهای بزرگ زندگی نمیکنند و طبیعتا پیدا کردن منتور برایشان آسان نخواهد بود. در چنین شرایطی بهتر است سعی کنید با افرادی که تجربه راهاندازی استارتاپ موفق دارند و در نزدیکی شما هستند، مشورت کنید. اگر همچین افرادی را در نزدیکی خودتان ندارید، سعی کنید در جلسات محلی مدیریت کسبوکار شرکت کرده و در آنجا شبکهسازی کنید.
آخرین اخبار حوزه استارتاپ و تکنولوژی را اینجا در صفحه استارتاپ تجارتنیوز بخوانید.
نظرات