تجارتنیوز گزارش میدهد:
افزایش ۲ برابری بودجه معاونت علمی و فناوری/ پارکها رونق میگیرند؟
امروز لایحه بودجه 1402 به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. طبق این لایحه میزان بودجه معاونت علمی و فناوری نسبت به سال گذشته با افزایش 2 برابری مواجه است.
به گزارش تجارتنیوز ، بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در لایحه بودجه 1402 به میزان 36 هزار و 695 میلیارد تومان تعیین شده است که از این مبلغ 1 هزارو 379 میلیارد تومان به پارک فناوری پردیس، 2 هزارو 221 میلیارد تومان به بنیاد ملی نخبگان و 3 هزارو 100 میلیارد تومان به کارگروه توسعه زیرساخت و خدمات دیجیتال اختصاص داده شده است.
این درحالیست که بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بودجه ۱۴۰۱ به میزان 19 هزار میلیارد تومان تعیین شده بود و اکنون با افزایش 2 برابری مواجه شده است.
در 3 ماه گذشته و با قطعی و اختلال اینترنت بسیاری از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها با خسارتهای کلان و بعضا جبران ناپذیری روبهرو شدند.
طبق گفته رئیس مرکز بهبود محیط کسبوکار اتاق بازرگانی ایران محدودیتهای اینترنتی تنها در ۲ ماهه اول اعمال شدنشان بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به کسبوکارها که عمدتا کسبوکارهای اینترنتی و دانشبنیان بودند، خسارت زده است.
حالا به نظر میرسد دولت قصد دارد با این افزایش 2 برابری بودجه خسارت وارد شده بر این کسبوکارها را جبران کند.
با وجود این، براساس گزارشها تاکنون همه ساختمانهای پارک فناوری پردیس به کسبوکارها متقاضی تعلق نگرفته و بخش عمدهای از این پارک خالی است، بنابراین فعلا به طور دقیق مشخص نیست که بودجه افزایش یافته صرف تسهیل مسیر کسبوکارها برای استقرار در پارکهای فناوری میشود، و آیا بودجه تخصیص داده شده میتواند به صاحبان کسبوکارهایی که قصد عضویت در این پارکها را دارند، کمک کند یا نه؟
چرا بودجه معاونت علمی فناوری افزایش یافت؟
دریک سال اخیر فناوری در دنیا به سرعت پیشرفت کرده است، اما در ایران کمتر به این حوزه توجه شده است. چراکه شرایط رشد فناوری در ایران مانند کشورهای توسعه یافته نبوده است.
یکی از دلایلی که باعث میشود برخی از صنایع از رسد عقب بمانند، کمبود بودجه است. بنابراین افزایش بودجه این نهاد میتواند در جهت توسعه فناوری و شرکتهای دانشبنیان صرف شود.
رئیس معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری پیش از این گفته بود که توجه به بخش علمی و فناوری در بودجه 1402، ضروری است.
دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری دراین باره گفته بود: توجه جدی به علم و فناوری یکی از رویکردهای جدی بودجه است. یعنی در بخشهایی ردپای توجه بودجه به علم و فناوری دیده میشود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری به ظرفیتهای استفاده نشده از ساخت بار اول اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار ظرفیت استفاده نشده از بار اول وجود دارد که نیاز به فرهنگسازی و مطالبه از دستگاهها برای استفاده از این ظرفیت وجود دارد.
اوعلت ضرورت افزایش بودجه این نهاد را اینگونه تشریح کرد: اگر بتوانیم صحت، سلامت و کیفیت محصولات دانشبنیان را بیمه کنیم و خسارتها را بپذیریم، قدم بزرگی برداشتهایم. ما به دنبال تعریف خدمات جدید بیمه و بیمه تخصصی ذیل بیمه مرکزی هستیم.
دهقانی فیروزآبادی همچنین با اشاره به صدور مجوز و اسناد بالادستی در معاونت علمی و فناوری گفت: عمدتا ساز و کار صدور مجوزهای معاونت علمی کوتاهمدت و ۷۰ روزه هستند. بخشهایی به شبکه ملی صدور مجوزها پیوسته و به زودی بقیه بخشها هم به آن خواهند پیوست.(بازار)
همچنین، در لایحه بودجه 1402 بیشترین سهم به معاونت علمی فناوری تعلق یافته است، نه زیرمجموعههای آن.
با این حال انتظار میرود که با افزایش 2 برابری بودجه این نهاد در سال 1402 توجه بیشتری به شرکتهای استارتاپی و دانش بنیان شود تا کمی از آسیبهایی که این شرکتها از خارج و داخل کور متحمل شدند، جبران شود. در نهایت حوزه فناوری و نوآوری در کشور شاهد پیشرفت روز افزون باشد.
- مهمترین اخبار و گزارشهای مربوط به حوزه تکنولوژی و استارتاپ را در صفحه اخبار استارتاپ تجارتنیوز بخوانید.
نظرات