صادرات در پیچ و خم نوسانات نرخ دلار
موضوع افزایش صادرات غیرنفتی در راستای فاصله گرفتن از اقتصاد تکمحصولی یکی از خواستههای بهحق کارشناسان اقتصادی برای بهبود شرایط و تقویت پایههای اقتصاد است.
موضوع افزایش صادرات غیرنفتی در راستای فاصله گرفتن از اقتصاد تکمحصولی یکی از خواستههای به حق کارشناسان اقتصادی برای بهبود شرایط و تقویت پایههای اقتصاد است.
به گزارش تجارتنیوز ، موضوعی که در صورت اجرا درست آن قدرت اقتصادی کشور افزایش یافته و در صورت تغییر شرایط بینالملل، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران به راحتی دست خوش تغییر نخواهد شد.
موضوعی که همه بر اهمیت آن واقف میباشند ولی در عمل به آن، آنگونه که شایسه و نیاز است عمل نمیشود.
آسیبشناسی های صورت گرفته نشان میدهد مسائلی همچون ثبات در قوانین صادراتی، اجرا مشوقهای لحاظ شده، ثبات قیمت ارز، مباحث مربوط به مالیات و قوانین گمرکی به عنوان شاخص مهم برای صادرکنندگان به شمار میرود که کوچکترین تغییر در آن تبعات فراوانی را به دنبال دارد.
مواردی که در صورت اجرا کامل میتواند صادرکنندگان به عنوان بازیگران اصلی این صحنه را دلگرم به شرایط صادراتی کشور کند و در نهایت اقتصاد را از منافع آن منتفع سازد.
یکی از عوامل مهم که طی روزهای گذشته دست خوش تغییر شده نوسانات نرخ ارز است که رکورد جدیدی را به ثبت رسانده و حتی به مرز ۴ هزار و ۳۰۰ تومان نیز رسید.
تاثیر این تغییر را از محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات جمهوریاسلامی ایران پیگیری کردیم.
لاهوتی در خصوص تاثیر نوسانات نرخ ارز در بازار صادراتی کشور گفت: نوسانات نرخ ارز به عنوان دغدغهای برای صادرکنندگان به حساب میآید که باعث میشود صادرکنندهای که اجناس خود را به طور مثال با قیمت ۴ هزار و ۳۰۰ تومان تهیه کرده در هنگام فروش کالاهای خود با قیمت ارز کمتری مواجه شده و در این میان ضرر کند.
وی با اشاره به اینکه مشابه این اتفاق در سالهای گذشته نیز افتاده است معتقد است بر اساس نتایج ثبت شده نرخ ارز در چند سال ثابت نگه داشته میشود و سپس در یک جهش قیمتی، ارزش آن به یک باره افزایش مییابد که این روند نیز از سوی صادرکنندگان مورد تأیید نیست، بلکه باید نرخ ارز متناسب با نرخ تورم در طول سال افزایش یابد.
لاهوتی بخشی از نوسانات نرخ ارز را ناشی از حرکت به سوی تکنرخی شدن میداند به همین خاطر معتقد است باید منتظر سیاستهای ارزی کشور ماند تا مشخص شود قیمت ارز مجدداً کاهش مییابد یا در جایگاه خود باقی میماند.
آنچه مسلم است تغییر قیمت ارز یکی از عوامل تاثیرگذار بر شرایط صادرکنندگان است که شاید در نگاه اول اثر مثبت بر این بازار بگذارد ولی این افراد بیش از هر چیز به ثبات و شرایط قابل پیشبینی نیازمندند تا حفظ سرمایه خود را در بازار تضمین کنند.
منبع: میزان
نظرات