فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۳۷۸۳۶

جزئیات جلسه شورای عالی اشتغال به‌ ریاست جهانگیری

جزئیات جلسه شورای عالی اشتغال به‌ ریاست جهانگیری

معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه شورای عالی اشتغال بر ضرورت سرعت بخشیدن به روند اعطای تسهیلات برای حمایت از اشتغال روستایی و عشایری تاکید کرد.

جلسه شورای عالی اشتغال ظهر امروز (دوشنبه) به‌ ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه بر ضرورت سرعت بخشیدن به روند اعطای تسهیلات برای حمایت از اشتغال روستایی و عشایری تاکید کرد و از دستگاه‌های ذی‌ربط و بانک‌های عامل خواست به‌منظور ایجاد فرصت‌های شغلی، فرایند تسهیلات‌دهی به طرح‌های روستایی و عشایری را سرعت ببخشند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: پس از اعمال تحریم‌ها از سوی آمریکا، بخش‌هایی از اقتصاد کشور تحت فشار قرار گرفت و در نتیجه، تلاطم‌هایی در برخی شاخص‌ها نظیر تورم، نرخ ارز ، رشد اقتصادی، رشد سرمایه‌گذاری و نرخ بیکاری ایجاد شد، در این شرایط اولویت دولت بر مدیریت و برنامه‌ریزی برای کاهش فشارهای ناشی از تحریم قرار گرفت تا تلاطم‌های موجود در مدت زمانی کوتاه به ثبات تبدیل شود.

وی با اشاره به وجود 3 میلیون و 200 هزار نفر بیکار در کشور، اظهار داشت: سالانه حدود 800 هزار نفر نیروی متقاضی کار جدید به این آمار افزوده می‌شود و خانواده‌ها نیز از دولت انتظار دارند که برای جوانان تحصیلکرده آنان فرصت‌های شغلی مناسب تدارک ببیند.

جهانگیری ادامه داد: جوانان سرمایه اصلی کشور هستند که باید مولد، کارآفرین و در اقتصاد کشور نقش‌آفرین باشند و بتوانند برای کشور تولید ثروت کنند اما در حال حاضر برای اشتغال این جوانان دغدغه‌هایی وجود دارد، به همین دلیل دولت و سایر نهادها باید تمام تلاش خود را به‌کار گیرند تا زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان و به‌خصوص افراد تحصیل‌کرده فراهم شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سفر اخیر خود به بندرعباس و گفتگو با برخی کارآفرینان روستایی، خاطرنشان کرد: مشکل عمده کارآفرینان روستایی، مشکلات و موانع پیشِ‌ روی دریافت مجوز جهت راه‌اندازی واحدهای کوچک تولیدی بود و حداقل انتظار آنها از دولت رفع موانع پیشِ‌روی صدور مجوزها است.

وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی باید با سرعت و در عین حال با دقت کافی انجام شود، تصریح کرد: باید نظارت دقیقی در اجرای این طرح وجود داشته باشد تا این اطمینان حاصل شود که منابع مالی تبدیل به فرصت شغلی خواهد شد و کسی نتواند از امتیازهای این طرح که با نرخ سود بسیار پایین اعطا می‌شود، سوءاستفاده کند.

جهانگیری افزود: در طرح اشتغال فراگیر نیز مقام معظم رهبری با برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی موافقت کردند که براساس گزارش‌های سازمان برنامه و بودجه، مقدمات اجرای این طرح آماده است که یکی از بخش‌های زیرمجموعه در این طرح بخش مسکن و احیاء بافت فرسوده است که اگر به‌درستی اجرا شود شاهد اشتغال فراوانی در بخش مسکن خواهیم بود.

معاون اول رئیس‌جمهور بخش گردشگری را از دیگر بخش‌های مهم در ایجاد اشتغال برشمرد و گفت: با تمرکز جدی بر ایجاد اشتغال در حوزه گردشگری، بسترهای مناسبی برای به‌کارگیری جوانان و نیروهای متقاضی کار مهیا خواهد شد. بخش گردشگری ظرفیت زیادی برای ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار دارد.

وی در ادامه این جلسه با اشاره به انتقاد معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به‌دلیل عدم ثبت دقیق آمار اشتغال زنان در گزارش‌های آماری کشور، از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیرخانه شورای عالی اشتغال خواست در جلسه‌ای با مرکز آمار ایران این موضوع را مورد بررسی قرار دهند تا رتبه و جایگاه ایران در آمارهای جهانی اشتغال زنان اصلاح شود.

جهانگیری همچنین پیشنهاد معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور مبنی بر فعال شدن کمیته ملی اشتغال و سرمایه‌گذاری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با فعال‌تر شدن این کمیته، بخش زیادی از مسائل و مشکلات فراروی ایجاد فرصت‌های شغلی در کشور حل‌وفصل خواهد شد که لازم است وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرچه سریع‌تر کمیته ملی اشتغال و سرمایه‌گذاری را تشکیل دهد.

ارائه گزارش درباره بیکاری کشور

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این جلسه با ارائه گزارشی از نرخ بیکاری در کشور گفت: با توجه به اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا که باعث افزایش نرخ بیکاری در کشور شده است، باید برنامه‌ریزی‌های جدی برای ایجاد فرصت‌های شغلی صورت بگیرد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این موضوع را در صدر برنامه‌ها و اولویت‌های کار خود قرار داده است.

وی اضافه کرد: به‌دلیل شرایط تحریم، با اهداف اشتغال‌زایی که متکی به منابع مالی و سرمایه‌گذاری فاصله زیادی ایجاد شده که باید برای جبران این عقب‌ماندگی دست به اقدامات جدیدی بزنیم و روش‌های نوینی را برای اشتغال‌زایی ایجاد کنیم که این وزارتخانه در حال برنامه‌ریزی لازم در این خصوص است.

در این جلسه که وزرای نیرو، راه و شهرسازی، علوم، تحقیقات و فناوری، امور اقتصادی و دارایی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نیز حضور داشتند.

تأثیر قانون اشتغال روستایی و عشایری در کاهش نرخ بیکاری

عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی گزارشی از وضعیت اشتغال کشور،‌ وضعیت اجرای مصوبات پیشین و عملکرد برنامه‌های اشتغال کشور از سوی دستگاه‌های اجرایی ارائه کرد.

وی همچنین به ارائه گزارشی در خصوص برنامه اشتغال روستایی و عشایری پرداخت و گفت: در حال حاضر روند اجرای آیین‌نامه قانون حمایت از ایجاد و توسعه اشتغال پایدار در روستاها روندی مثبت است و تا کنون بیش از 6هزار میلیارد تومان به این برنامه تخصیص داده شده و برنامه‌ای نیز برای اشتغال در مناطق زلزله‌زده در دستور کار قرار دارد.

منصوری نقش اجرای قانون اشتغال روستایی و عشایری را در کاهش نرخ بیکاری مثبت ارزیابی کرد و افزود: با اجرای این قانون وضعیت مناطق روستایی در ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری بهبود یافته است و پیش‌بینی ما این است که برای سال 97 در مناطق روستایی 45 درصد افزایش تعداد شاغلین را خواهیم داشت.

ایجاد 190 هزار فرصت شغلی با سرمایه‌گذاری 66 میلیارد تومان

نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این جلسه گزارشی از تدوین 7 برنامه و سیاست فعال بازار کار برای اشتغالزایی در حوزه‌های مختلف ارائه کرد و با بیان اینکه برای تدوین این برنامه‌ها با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستگاه‌های مرتبط تفاهم و هماهنگی لازم ایجاد شده است گفت: در قالب این برنامه 190 هزار فرصت شغلی با سرمایه‌گذاری 66 میلیارد تومان در بخش گردشگری پیش‌بینی شده است.

وی با اعلام اینکه برای توسعه اشتغال پایدار روستایی جمعا 18 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی اختصاص خواهد یافت، گفت: برای اشتغالزایی در شرکت‌های دانش‌بنیان نیز 1800 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است و در بخش‌های کشاورزی، فرهنگ و هنر و صنعت و معدن نیز برنامه‌ریزی خوبی صورت گرفته تا با تخصیص اعتبار مناسب، شاهد اشتغالزایی در هر یک از این بخش‌ها باشیم.

نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور با یادآوری اینکه تا کنون 13 هزار و 500 فرصت شغلی در قالب طرح اشتغال روستایی ایجاد شده است، برآورد اشتغال روستایی تا پایان سال 97 را 164 هزار فرصت شغلی اعلام کرد و افزود: حدود 5 هزار روستا به‌عنوان کانون اجرای طرح اشتغال روستایی تعیین شده‌اند که در فاز اول تمرکز ویژه‌ای بر اشتغال این روستاها به‌عنوان روستاهای کانونی که می‌توانند علاوه بر ایجاد شغل در روستای کانون برای روستاها و مناطق همجوار نیز ایجاد شغل کنند، انجام خواهد شد.

در این جلسه نماینده ستاد کل نیروهای مسلح هم با بیان اینکه طرح مهارت‌آموزی به سربازان وظیفه در دستور کار این ستاد قرار دارد،‌ گفت: برای ارتقای مهارت و اشتغال سربازان پس از طی دوره خدمت، توافقات خوبی با دستگاه‌های اجرایی و دبیرخانه شورای عالی اشتغال صورت گرفته است.

در این نشست پس از ارائه گزارش‌های مختلف، نظرات و دیدگاه‌های اعضای جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیماتی نیز برای سرعت بخشیدن به روند اجرای طرح‌های اشتغال‌زا و اعطای تسهیلات اتخاذ شد.

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.