فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۹۶۹۳۹

روند كاهش تورم قطعا ادامه‌دار است

روند كاهش تورم قطعا ادامه‌دار است

عضو شورای مركزی حزب كارگزاران گفت: در 15 ماه گذشته نرخ تورم نقطه به نقطه از نرخ تورم متوسط كمتر شده است كه اين مساله نشان می‌دهد نرخ تورم قطعا در روزها و ماه‌های آينده نرخ كاهشی به خود می‌گيرد.

سعيد ليلاز، عضو شورای مركزی حزب كارگزاران معتقد است شرايط اقتصادی در كشور از اواخر خرداد امسال به‌ طرز چشمگيری رو به بهبود بوده است؛ به‌گونه‌ای كه تورم نقطه به نقطه از حدود 52 درصد در پايان فروردين 98 به حدود 40 درصد در پايان مرداد رسيده و حدس من اين است كه تورم نقطه به نقطه تا پايان آبان سال جاری به حدود 30 درصد برسد. همچنين در 15 ماه گذشته نرخ تورم نقطه به نقطه از نرخ تورم متوسط كمتر شده است كه اين مساله نشان می‌دهد نرخ تورم قطعا در روزها و ماه‌های آينده نرخ كاهشی به خود می‌گيرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، اين كارشناس مسائل ادامه داد: همچنين برآوردها نشان می‌دهد در ماه‌های آينده در بخش توليد و كشاورزی رشد قابل توجهی خواهيم داشت و بخش مسكن شاهد رونق خواهد بود. همچنين در بخش خودروسازی قطعا رشد مثبت خواهيم داشت و بنده اميدوار هستم در شرايطي كه توليد خودرو در سال گذشته در تيراژ 700 هزار خودرو بود در سال جاری به مرز يک ميليون دستگاه برسد. از سوی ديگر توليد فلزات با رشد قابل توجهی روبرو شده است.

اين عضو شورای مركزی حزب كارگزاران با اشاره به تاثير مخرب سيل اخير بر اقتصاد كشور گفت‌: سيل روزهای ابتدايی سال 98، دو درصد از GDP (توليد ناخالص ملی) ايران را از بين برد كه اين مساله اگر در هر كشوری رخ می‌داد، تبعات سياسی و اجتماعی شديدی را به كشور تحميل می‌كرد. اما زمانی‌كه آمريكايی‌ها ديدند اين اتفاق هيچ آسيبی به ثبات سياسی و اجتماعی ايران وارد نكرد، به قدرت جمهوری اسلامی ايمان پيدا كردند و از آن پس بود كه شاهد ياوه‌گويی‌ها و تصميمات احمقانه از سوي دولتمردان آمريكايی بوديم كه اين اظهارات مدام عرصه ديپلماتيک را براي اين كشور تنگ‌تر كرده است.

ليلاز در خصوص نرخ ارز و اقداماتی كه برای كنترل قيمت آن صورت گرفته نيز گفت: دولت ظرف چند ماه گذشته توانست نرخ دلار را به زير 11 هزار تومان برساند. البته به‌اعتقاد بنده قيمت دلار ميل اين را دارد كه به زير 10 هزار تومان بيايد ولی سياست دولت اين است كه ثبات نسبی را در بازار ارز حفظ كند كه اين سياست درستی است.

او با اشاره به هدف آمريكا از پياده‌سازی سياست فشار حداكثری اقتصادی بر ايران گفت: نقطه اميد آمريكا در پياده‌سازی سياست فشار حداكثری اقتصادی بر ايران اين بود كه ساختار اجتماعی ايران را به فروپاشی بكشاند و انتظار داشت كه در پی فشارهای اقتصادی به اقشار مختلف جامعه ايران، تجمعات گسترده‌ای در سراسر كشور به ‌وقوع بپيوندد و در نتيجه جمهوری اسلامي تضعيف شده و تن به مذاكره با آمريكا بدهد؛ در حالي كه به‌دليل نيرومندی ساختار انقلاب اسلامی و اقتدار امنيتی نظام، توانستيم يک سال بحرانی و خطرناک را پشت سر گذاشته و با اصلاح سياست‌های اقتصادی، آرامش اجتماعي پايداري در كشور برقرار كنيم و شاهد باشيم كه شرايط كشور با سال گذشته كه با تجمعات صنفي و كارگری فراواني همراه بود، قابل مقايسه نباشد.

عضو شورای مركزی حزب كارگزاران گفت: به ‌نسبت سال گذشته كنار بهبود شرايط اجتماعی و اقتصادی، در ماه‌های اخير شاهد بروز رويدادهای نظامي و ژئوپوليتيک مهمی در منطقه از جمله پيشرفت جبهه مقاومت در سوريه كه رهاورد ائتلاف سه كشور ايران، روسيه و سوريه بود تا سرنگوني پهپاد متجاوز آمريكايی و همچنين توقيف نفتكش متخلف انگليس در آب‌های خليج فارس بوديم كه نقش موثری در تبديل شدن ايران به قدرتی نقش‌آفرين در منطقه داشته است.

ليلاز با بيان اينكه مبنای حركت دولت بايد تحقق حداكثری رفاه اجتماعي، وفاق ميان مسئولان نظام و تحقق قدرت حداكثری در بخش اقتصادی باشد، گفت: اينكه تمركز دولت تنها به‌ روی مذاكره با قدرت‌های جهانی باشد، راهبرد درستي نيست. مذاكره به اين معنی است كه شما بتوانيد دستاوردهای علمي كشور را تبديل به قدرت سياسی كنيد و اِلّا ماهيت مذاكره به‌ تنهايی مفهوم و ارزشی ندارد.

ليلاز در پايان گفت: دستگاه ديپلماسی ما بايد به اين نكته توجه‌ ويژه‌ای داشته باشد كه زمان به ‌زيان آمريكا و اروپا در حال سپری شدن است و ما به هيچ عنوان نبايد برای مذاكره كردن از خود سراسيمگی نشان دهيم. اگر اين نكته مهم مورد توجه قرار گيرد، قطعا با توجه به دست برتر ايران در حوزه‌های مختلف، می‌توان امتيازات ارزشمندی از طرف مقابل گرفت.

منبع: اعتماد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.