ارزیابی کارنامه بازار سرمایه در هفته اول مهر ماه
جزئیات کامل آنچه بر بورس گذشت/چه شایعاتی باعث رشد بیرحمانه شاخص شد؟
تالار شیشهای بورس این هفته را برخلاف هفته گذشته سبز رنگ به اتمام رساند و موضوعاتی چون ورود نقدینگی جدید به بورس، انتشار گزارشهای عملکرد ماهانه شرکتها، افزایش قیمت جهانی فلزات پایه، افزایش سرسام آور نرخ دلار، احتمال تصویب لایحه FATF، نشست وزیران ۱+۴ و جمهوری اسلامی ایران، سخرانی حسن روحانی؛ رئیس جمهور در سازمان ملل، مخالفت وزارت نفت با افزایش قیمت خوراک پتروشیمیها باعث رشد شاخص کل بورس شد.
به گزارش تجارت نیوز؛ نظرسنجی «تجارتنیوز» از کارشناسان و معاملهگران در خصوص روند بازار سرمایه در هفته جاری تحت عنوان پیشبینی هفتگی بورس بیانگر این موضوع بود که همچنان روند بازار سرمایه در هفته اول مهرماه صعودی است و صنایع فلزات اساسی، پتروشیمی، بانکی و انبوهسازی پیشتاز بازار این هفته سرمایه هستند. روند شاخص کل در هفته اول مهر ماه پیشبینی هفتگی بورس را تایید میکند.
بررسی روند بازار سرمایه در هفته جاری حاکی از آن است که روز شنبه (31 شهریورماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 13572 میلیارد ریال رسید و شاخص با افزایش 3209 واحد در رقم 160538 جای گرفت.
روز یکشنبه (اول مهرماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 13721 میلیارد ریال رسید و شاخص با افزایش 4533 واحد در رقم 165072 جای گرفت.
روز دوشنبه ( دوم مهرماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 11669 میلیارد ریال رسید و شاخص با افزایش 3552 واحد در رقم 168624 جای گرفت.
روز سهشنبه (سوم مهرماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 17319 میلیارد ریال رسید و شاخص با افزایش 5993 واحد در رقم 174618 جای گرفت.
روز چهارشنبه ( چهارم مهرماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 15732 میلیارد ریال رسید و شاخص با افزایش 6017 واحد در رقم 180635 جای گرفت.
کدام صنایع پربازده و کدام صنایع کمبازده بودند؟
در جریان معاملات روز شنبه بازار سرمایه نمادهای« فملی، همراه، شبندر، شپنا، اخابر» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای «وبملت، جم، وتجارت، وصندوق، شاراک» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند. به گفته معاملگران بازار سرمایه، در جریان معاملات روز شنبه بازار سرمایه شاخص هموزن نشاندهنده رشد ارزش سهام تمام صنایع به دلیل ورود نقدینگی به بورس و افزایش تقاضا در اکثر نمادها بود و انتظار افزایش نرخ محصولات داخلی به دلیل رشد نرخ تورم و افزایش نرخهای جهانی تاثیر مثبتی روی نمادهای فلزی، فولادی و پتروشیمی گذاشت.
در جریان معاملات روز یکشنبه بازار سرمایه نمادهای «فارس، کگل، همراه، شپنا، اخابر» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای «خساپا، خودرو، فخاس، ولساپا، بترانس» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند. به گفته معاملگران بازار سرمایه، رشد 4533 واحدی شاخص کل بورس در جریان معاملات روز یکشنبه بازار سرمایه ناشی از ورودی نقدینگی به بورس بود..
در جریان معاملات روز دوشنبه بازار سرمایه نمادهای « فولاد، ومعادن، همراه، فملی، فارس» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای « بفجر، شبندر، پارسان، وبملت، شیراز» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند. به گفته معاملگران بازار سرمایه، افزایش مجدد قیمت دلار، نزدیک شدن به موعد ارسال گزارشها و معاملات صورت گرفته در بورس کالا به ویژه محصولات فولادی باعث شد که بازار همچنان روی خوش به گروههای دلار محور نشان دهد.
در جریان معاملات روز سهشنبه بازار سرمایه نمادهای «فولاد، فارس، کگل، فملی،پارس» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای «سبهان، کدما، خپویش، چکارن، سصفها» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند. به گفته معاملگران بازار سرمایه، خبرخوب در ابتدای بازار روز سهشنبه که باعث رشد هزار واحدی شاخص تنها طی 5 دقیقه شد، بیانیه غیرمنتظره مشترک ایران و کشورهای ۴+۱ برای بررسی راههای حفظ برجام بود.
در جریان معاملات روز چهارشنبه بازار سرمایه نمادهای « فولاد، ونوین، کگل، فملی، فارس» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای «خساپا، همراه، شسپا، آپ، خودرو» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند. به گفته معاملگران بازار سرمایه، در جریان معاملات امروز بازار عواملی چون افزایش نرخ دلار، افزایش قیمتهای جهانی محصولات فلزات پایه، اخبار مثبت ۴+۱ و رونق معاملات در بورس کالا به ویژه در گروه فلزات اساسی و ورود نقدینگی جدید به بازار و انتشار گزارشهای ماهانه و شش ماهه عملکرد شرکتهای بورسی باعث رشد بیش از شش هزار واحدی شاخص کل بورس شد.
سهامداران حاضر به فروش سهام نیستند
ولید هلالات،کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» درخصوص روند بازار سرمایه در هفته اول مهر ماه، گفت: ورود نقدینگی جدید و افزایش نرخ دلار در بازار آزاد باعث رشد چشمگیر شاخص کل بورس شده است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بین نرخ دلار در بازار آزاد که حدود 18 هزار تومان است با نرخ دلار در بورس کالا که حدود هفت هزار و 500 تومان است تفاوت فاحشی وجود دارد که این موضوع باعث شده است که سهامداران حاضر به فروش سهمهای خود در بورس نباشند.
هلالات افزود: همچنین جریان ورودی پول تجربه فعالیت در بورس را ندارد و با مفاهیم سرمایهگذاری همانند P/E و سودآوری شرکتها آشنا نیست، بنابراین تنها هدف سرمایهگذاری افراد در بورس این است که سپردههای ریالی موجود در بانکها را تبدیل به سهام کنند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: هم اکنون سهامداران به دلیل ورود نقدینگی جدید و تفاوت فاحش بین نرخ دلار بازار آزاد و نرخ دلار در بورس کالا حاضر به فروش سهام خود نیستند و این عاملی برای تداوم روند رشد صعودی شاخص کل بورس شده است. از طرف دیگر جریان ورودی پول در بازار اتفاق افتاده و بازار براساس مفاهیم تحلیلی معامله نمیکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تمام سهمها در بازار مثبت هستند و این موضوع باعث شده که سهامداران حاضر به فروش سهام خود نباشند به همین جهت بازار همچنان به رشد صعودی خود ادامه خواهد داد.
هلالات افزود: نمیتوان پیشبینی کرد که رشد صعودی شاخص بورس تا چه زمانی ادامه پیدا میکند و دلایل آن هم این است که بازار نمیداند چه حجم پولی قرار است وارد بازار سرمایه شود و همچنین نرخ دلار خواهان افزایش تا چه رقمی است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: رفتار جریان پولی جدید تحلیلی نیست و به دلیل اینکه سابقهای از ورود نقدینگی جدید به بورس نداریم نمیتوان روند بازار سرمایه را چه از نظر تکنیکال و چه از نظر بنیادی تحلیل کنیم.
ورود 5 هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس
همچنین محسن تقینژاد، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» درخصوص روند بازار سرمایه در هفته اول مهرماه، گفت: پنج هزار میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار سرمایه شده است. باتوجه به اینکه ارزش پول ملی کاهش پیدا کرده و قیمت سکه و دلار به صورت افسار گسیخته درحال افزایش است، سرمایهگذاران به دنبال بازاری هستند که هنوز نسبت به سایر بازارهای موازی رشد نکرده است و به همین جهت نقدینگی خود را وارد بورس کرده و اقدام به خرید سهام میکنند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی رشد سرسامآور شاخص کل بورس ورود نقدینگی جدید به بورس است. به اصطلاح در حال حاضر بازار سرمایه بازار گاوی است که این موضوع باعث شده که بازار تحلیل ناپذیر شود.
تقینژاد افرود: بدی بازار گاوی این است که بازار به دلیل وجود تازهواردها و آماتورها که دانش و علم کافی درباره خرید و فروش سهام ندارند تحلیلناپذیر میشود و خوبی بازار گاوی این است که تمام سهامداران به ویژه سهامداران قدیمی سود خواهند برد که دلیل سود سهامداران قدیمی این است که زمانی که سهام در نرخهای منفی بوده است اقدام به خریداری نماد کردهاند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: به طور کلی رشد بازاهای موازی به ویژه افزایش قیمت دلار و ورود نقدینگی جدید به بورس باعث رشد شدید شاخص کل بورس شده است و با توجه به اینکه به زمان سررسید سپردههای سالانه بانکی نزدیک میشویم بسیاری از سرمایهگذاران به دنبال بازاری برای سرمایهگذاری هستند که نسبت به سایر بازارهای موازی رشد اندکی کرده باشد که در حال حاضر بهترین بازار برای سرمایهگذاری بازار سرمایه است. به همین جهت تداوم ورود نقدینگی به بازار سرمایه بسیار محتمل است.
نظرات