فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۴۷۱۸۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

شرکت‌های فناوری چینی سهم بازار را از تایوان می‌گیرند؟

شرکت‌های فناوری چینی سهم بازار را از تایوان می‌گیرند؟

پس از اعتراضات کارگری در کارخانه فاکسکان و سایر مشکلاتی که برای این کارخانه به وجود آمد، احتمال دارد شرکت‌های چینی در آینده در سهم‌گیری از بازار گوی سبقت را از شرکت‌های تایوانی بربایند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، اغلب شرکت‌های تولیدکننده لوازم الکترونیکی در چین قصد دارند سهم بازار را از همتایان تایوانی خود مانند فاکسکان بگیرند.

به نقل از cnbc، شرکت‌های چینی حسابی بازار رقابت را برای مونتاژکاران آیفون داغ کرده‌اند. کرک یانگ، مدیرعامل Kirkland Capital روز جمعه به CNBC گفت که چین تقریبا در همه زمینه‌ها به جز تولید محصولات نیمه‌هادی عملکرد خوبی دارد.

او افزود: تنها به همین دلیل است که در نهایت، شرکت‌های چینی در سهم گرفتن از بازار عقب می‌مانند.

یانگ همچنین اعلام کرد که با تنش‌های ژئوپلیتیکی چین و تایوان، شرکت‌های تایوانی مستقر در چین در پنج سال گذشته تحت فشار زیادی قرار گرفته‌اند و بسیاری از آنها در حال خروج از چین هستند.

او ادامه داد: به همین دلیل است که اپل باید در محصولات خود تنوع ایجاد کند و افزود که جنگ فناوری بین ایالات متحده و چین هم باعث می‌شود شرکت‌های تایوانی با سرعت بیشتری از چین خارج شوند.

بزرگترین سرمایه‌گذار شرکت فاکسکان که با نام «Hon Hai» نیز شناخته می‌شود در حال رقابت با شرکت چینی «Luxshare» است. این درحالی است که برای تولید مدل‌های ممتاز آیفون در چین، قراردادی نیز منعقد شده است. این اتفاق بعد از رکود درآمد حسابرسی نشده فاکسکان در سال 2022 صورت گرفت.

«Luxshare» آیفون تولید می‌کند؟

طبق گزارشی که فایننشال‌تایمز منتشر کرده شرکت چینی Luxshare اخیرا در کارخانه خود در Kunshan به تولید آیفون14 پرومکس روی آورده است زیرا کارخانه ژنگژو فاکسکان در سال گذشته با محدودیت‌های کووید و ناآرامی‌های ناشی از اعتراضات کارگری مواجه شد.

Luxshare که در سال 2004 توسط یکی از کارگران سابق فاکسکان تأسیس شد، کارش تولید کابل‌های رابط برای آیفون و مک‌بوک وAirPods است. در اواسط سال 2021، Nikkei Asia گزارش داد که چین از تایوان پیشی گرفته و به بزرگترین منبع تامین کننده اپل تبدیل شده است.

جریمه فاکسکان

چند وقت پیش بود که مسئله جریمه شدن فاکسکان مطرح شد. دولت تایوان اعلام کرد که فاکسکان، بزرگ‌ترین سازنده الکترونیک قراردادی جهان را به دلیل سرمایه‌گذاری غیرمجاز در یک شرکت سازنده تراشه چینی جریمه می‌کند، حتی پس از اینکه این شرکت تایوانی اعلام کرد که سهام را می‌فروشد.

تایوان نگاه محتاطانه‌ای به جاه طلبی چین برای تقویت صنعت نیمه هادی خود داشته است و همواره سعی در سخت‌تر کردن قوانین دارد تا از آنچه چین مبنی بر دزدیدن فناوری تراشه می‌گوید، جلوگیری کند.

اواخر روز جمعه، فاکسکان در پرونده‌ای به بورس تایپه گفت که شرکت تابعه آن در چین با فروش کل سهام خود در Tsinghua Unigroup موافقت کرده است.

وزارت اقتصاد تایوان نیز در پاسخ گفت که کمیسیون سرمایه‌گذاری این کشور که باید همه سرمایه‌گذاری‌های خارجی را تأیید کند، روز دوشنبه از فاکسکان می‌خواهد به طور کامل درباره این سرمایه‌گذاری توضیح دهد.

او همچنین گفت که همه چیز طبق فرمول مبلغ محاسبه و طبق قانون جریمه اعمال خواهد شد. این درحالی است که فاکسکان به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

افراد آشنا با این موضوع قبلاً به رویترز گفته‌اند که فاکسکان قبل از سرمایه‌گذاری، از دولت تایوان درخواست تأیید نکرده است و مقامات معتقدند که این قانون ناقض قانون روابط تایوان خودمختار با چین است. قوانینی که تایوان را متعلق به چین می‌دانند.

واکنش فاکسکان چه بود؟

فاکسکان روز شنبه در بیانیه‌ای قبل از وزارت اقتصاد گفت که با نزدیک شدن به پایان سال، سرمایه‌گذاری اولیه ناتمام مانده است. این شرکت همچنین اعلام کرد که ۹۹ درصد Xingwei تحت کنترل واحد چینی آن، Foxconn Industrial Internet Co Ltd (FII) (601138.SS)، با فروش سهام خود به قیمت حداقل 5.38 میلیارد یوان (772 میلیون دلار) به یک شرکت چینی به نام Yantai موافقت کرده است.

Xingwei 9، حدود ۴۹ درصد از سهام یک نهاد متفاوت را کنترل می‌کند که 20 درصد از سهام خودرویی را که مالک تمام Unigroup است، در اختیار دارد.

در بیانیه فاکسکان آمده است: به منظور جلوگیری از ابهامات ناشی از تأخیرهای بیشتر یا تأثیر بر برنامه‌ریزی سرمایه گذاری و استقرار انعطاف پذیر سرمایه، صندوق Xingwei کل دارایی خود در Shengyue Guangzhou را به Yantai Haixiu منتقل می‌کند.

پس از تکمیل انتقال، FII دیگر به طور غیرمستقیم هیچ سهامی در Tsinghua Unigroup نخواهد داشت. اما شرکت Tsinghua Unigroup به درخواست اظهارها پاسخی نداد.

قانون تایوان می‌گوید دولت می‌تواند سرمایه گذاری در چین را به‌منظور در نظر گرفتن امنیت ملی و توسعه صنعت ممنوع کند. متخلفان از قانون می‌توانند تا زمانی‌که اصلاحات انجام شود، به طور مکرر جریمه شوند.

آخرین اخبار حوزه استارتاپ و فناوری را اینجا در صفحه استارتاپ تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.