خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۱۱۳۷

آلودگی هوا علت ۱۱ درصد مرگ‌ومیرها در جهان

آلودگی هوا علت ۱۱ درصد مرگ‌ومیرها در جهان

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گزارشی با اشاره به اینکه علت ۱۱ درصد مرگ‌ومیرها در سال ۲۰۱۲ در جهان آلودگی هوا بوده، هشدار داده است که ۷۸۰ هزار موتورسیکلت روزانه در تهران مونواکسیدکربن تولید می‌کنند.

بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت که وضعیت سال ۲۰۱۲ را بررسی کرده، ۹۲ درصد مردم دنیا درگیر آلودگی هوا هستند و در سال ۲۰۱۲، ۷ میلیون نفر به علت آلودگی هوا جان خود را از دست داده‌اند و این بدان معنا است که علت ۱۱ درصد مرگ‌ها در جهان آلودگی هواست.

به گزارش تجارت‌نیوز، عوامل مختلفی در آلودگی هوا نقش دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به انتشار گازهای گلخانه‌ای از جمله دی‌اکسیدکربن از سوی کارخانه‌ها اشاره کرد. علاوه بر آن خودروها مهمترین عامل آلودگی هوا هستند و دودی حاوی ۱۰۰۰ عنصر سمی را وارد اتمسفر می‌کنند و این عامل ۶۰ تا ۹۰ درصد آلودگی هوا در کشورهای صنعتی است.

بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به نقل از سازمان جهانی بهداشت سالانه ۷ میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر آلودگی هوا داخل خانه و بیرون خانه جان خود را از دست می‌دهند و ۱۱.۵ درصد از علل مرگ‌ومیر در جهان به آلودگی هوا اختصاص دارد.

نقش عوامل متحرک در آلودگی هوا بر کسی پوشیده نیست و نقش این عامل در آلودگی هوای شهر تهران ۷۰ درصد است، همچنین ۷۸۰ هزار موتورسیکلت روزانه در تهران مونواکسید کربن تولید می‌کنند و ۴۵ درصد آلودگی هوای تهران ناشی از حرکت ۴۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت کاربراتوری و فرسوده است که در هر کیلومتر ۴۰ گرم گازهای آلاینده تولید می‌کنند.

کشور اوکراین رتبه اول مرگ بر اثر آلودگی هوا را دارد. در این کشور ۱۲۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. کشور بلغارستان نیز کشوری رتبه دوم مرگ بر اثر آلودگی هوا را دارد. در این کشور ۱۱۸ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. کشور ما شانزدهمین کشور در این رده‌بندی است.

در سال‌های اخیر اقداماتی از جمله بهبود کیفیت سوخت خودروها و نیروگاه‌ها و پایش دوره‌ای صنایع در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای بهبود کیفیت هوای کلانشهرها، به ویژه شهر تهران قرار گرفته است و بررسی کیفیت هوای این شهر نشان می‌دهد که این اقدامات در بهبود کیفیت هوای تهران موثر بوده است و باید برای رسیدن به شرایط مطلوب همچنان ادامه باشد.

هر چند که در این میان نباید نقش تعاملات منطقه‌ای را نادیده گرفت. چرا که آبان ماه امسال به علت ورود گردوغبار کشور عراق به ایران نیم بیشتر روزهای ماه، تهرانی‌ها هوای ناسالم تنفس کردند. این مسئله هشداری بود برای مسئولان که علاوه بر کانون‌های داخلی گردوغبار فکری به حال کانون‌های خارجی نیز بکنند.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.