فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۵۶۷۸۶

موسسه مکنزی هشدار داد؛

جنگ با کره شمالی قیمت نفت را سرسام‌آور می‌کند

جنگ با کره شمالی قیمت نفت را سرسام‌آور می‌کند

شرکت اطلاعات انرژی وود مکنزی هشدار داد که یک درگیری نظامی تمام‌عیار در شرق آسیا می‌تواند باعث برهم خوردن بیش از یک‌سوم تجارت دریایی نفت خام جهان شود.

شرکت اطلاعات انرژی وود مکنزی پس از بالا رفتن تنش‌ها بین کره شمالی و همسایگان آن و آمریکا و احتمال وقوع جنگ با کره شمالی هشدار داد که یک درگیری نظامی تمام‌عیار در شرق آسیا می‌تواند باعث برهم خوردن بیش از یک‌سوم تجارت دریایی نفت خام جهان شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، این شرکت مشاور گفت که چنین درگیری می‌تواند باعث فلج شدن ظرفیت تولید و پالایش شرق آسیا شود. حدود ۶۵ درصد ظرفیت پالایشگاهی نفت خام آسیا در چین ژاپن و کره جنوبی واقع شده است، بنابراین تاثیرات یک جنگ تمام‌عیار می‌تواند محدوده گسترده‌ای را درگیر کند و زمان زیادی ادامه داشته باشد. مهم‌ترین سوال این است که احتمال وقوع چنین جنگی تا چه حد است؟

پیونگ‌یانگ برای توسعه قابلیت‌های نظامی خود توسط موشک‌هایی قاره‌پیما که می‌توانند کلاهک هسته‌ای با خود حمل کنند، مصمم است. رسانه‌های دولتی این کشور ادعا می‌کنند که کلاهک هسته‌ای واقعی است و عکس‌هایی از رهبر این کشور که در حال بررسی این سلاح است منتشر می‌کنند. پس از موفقیت سریع در آزمایش موشک‌های بالستیک در چند ماه گذشته که کره جنوبی، ژاپن و آمریکا را در محدوده قرمز قرار می‌دهد، صحبت‌ بیشتر در مورد کلاهک‌های هسته‌ای چیزی است که دنیا نمی‌تواند آن را تحمل کند اما با این حال این تمام گفتمان کره شمالی شده است.

به نظر می‌رسد بر خلاف خواست همه، جنگ با کره شمالی چندان از واقعیت دور نیست. با درنظر گرفتن ظرفیت پالایشگاهی این منطقه و این حقیقت که چین ژاپن و کره جنوبی در میان بزرگترین مصرف‌کنندگان نفت قرار دارند، چنین جنگی خبر خوبی برای اوپک و تولیدکنندگان بزرگ نفت است. اما همه این کشورها، همان‌گونه که وود مکنزی اشاره کرده است سهم زیادی از نفت خام را به خود اختصاص می‌دهند و این به معنای آن است که تاثیر جنگ شرق آسیا بر قیمت نفت خام ممکن است کوتاه‌مدت باشد.

ماه گذشته سازمان ملل تحریم‌های جدیدی را بر علیه کره شمالی اعمال کرد که باعث می‌شود یک سوم صادرات سالیانه این کشور که برابر ۱ میلیارد دلار می‌شود، حذف شود. تا به حال تحریم‌ها نتوانسته‌اند هیچ تاثیری بر برنامه موشکی پیونگ‌یانگ بگذارند. باور این مساله سخت است که کیم تحت تاثیر این تحریم‌ها به پای میز مذاکره برگردد و برنامه هسته‌ای خود را تعلیق کند.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.