تلاش تمامعیار کاندیدای وزارت نیرو برای اعتمادزدایی از خود
در حالی که با معرفی وزرای پیشنهادی دولت یازدهم توسط رئیسجمهور، اشتیاق عموم به شناختن این افراد اوج گرفته، برخی از ایشان به گونهای عمل میکنند که گویی علاقهای به وزیر شدن ندارند؛ مثل گزینه پیشنهادی وزیر نیرو که معتقد است، یکی از نقاط تاریک کارنامه کاریاش، نقطهای روشن است!
از جمله این افراد، حبیبالله بیطرف است؛ گزینه پیشنهادی رئیسجمهور برای وزارت نیرو که پیشتر نیز برای مدت طولانی عهدهدار این سمت بوده و حالا به جای ارائه برنامههایش برای اداره این وزارتخانه، ترجیح میدهد تصویر یک وزیر اسبق بسیار بسیار موفق را از خود در اذهان عمومی شکل دهد؛ غافل از آنکه برخی نقاط تاریک در کارنامهاش به ثبت رسیده است.
به گزارش تجارتنیوز، از جمله آغاز احداث سد گتوند علیا، بزرگترین سد کشور که کار مطالعاتی آن در نخستین دوره وزارت بیطرف در دولت هفتم به انجام رسید و اجرایش در دومین دوره حضور وی در کسوت وزیر نیرو در دولت هشتم کلید خورد و با تداوم احداثش در دولتهای بعدی، حالا سالها از بهرهبرداری آن میگذرد و به باور برخی منتقدان، یکی از بزرگترین خسارات وارده به کشور است!
سد بسیار گرانقیمتی که هر چند حین ساخت متوجه اشکال اساسی و بسیار مهمش شده بودند اما با سهلانگاری هرچه تمامتر، آن را به اتمام رسانده و آبگیری کردند تا رهاوردش، حل شدن بخش بزرگی از برونزدگی سازند نمکی گچساران در دریاچه سد و شور شدن آب کارون در پاییندست سد شود.
فاجعهای بزرگ که به رغم هزینهها و مطالعات فراوان صورت گرفته، هنوز راهی برای رفع و رجوعش یافت نشده و روزبهروز بر دامنه آسیبهایش افزوده میشود؛ اما بیطرف که از جمله عوامل رقم خوردن آن بوده، ترجیح میدهد چشم بر واقعیتها بسته و به جای پذیرش اشکالات بزرگ این پروژه عظیم، دفاع تمامقدی از ساخت این سد ارائه دهد.
او که گزینه پیشنهادی رئیسجمهور برای تصدی دوباره وزارت نیروست و باید به زودی در مجلس شورای اسلامی حضور یافته و نمایندگان ملت را برای تصدی این پست قانع کند، بر این باور است که درباره مشکلات سد گتوند بزرگنمایی شده و این سازه سود بیشتری [احتمالا در قیاس با زیانهایش!] داشته است. توضیحی که بعید است کسی را در پاییندست این سد اقناع و از تکرار احتمالی وزارت وی خرسند کنند.
البته ماجرای سد گتوند و شوری فراوان آب جمعشده در پشت آن و همچنین آبهای رها شده از این سد، پیچیدهتر از آن است که بیطرف را تنها عامل رقم خوردن این مشکل بدانیم و منصفانهتر آن است که وی را یکی از عوامل رقم خوردن این فاجعه قلمداد کنیم؛ اما تاکید وی بر بزرگنمایی مشکل سد گتوند و دفاع تمامقد وی از این پروژه هم چیزی نیست که اجازه چنین برداشت منصفانهای را بدهد.
سازهای که با هزینه چند هزار میلیارد تومان احداث شده و قرار بوده اهدافی از جمله «اشتغالزایی»، «رشد صنعت و تکنولوژی برقآبی»، «ارتقای جایگاه بینالمللی کشور با توجه به ارتقای صنعت آب و برق کشور»، «محرومیتزدایی غیرمستقیم از طریق رشد منابع برق کشور» و «ایجاد منبع بزرگ آبی جهت استفاده و بهرهبرداریهای مختلف از قبیل شرب، آبیاری زمینهای کشاورزی،گسترش صنعت ماهیگیری و…» را محقق نماید؛ اما آنقدر مشکلآفرین شده که برای رفع اشکالاتش ردیفبودجه تصویب میکنند و تیمهای مختلف علمی و پژوهشی را بسیج کردهاند.
وضعیتی که بهترین مثال برای نشان دادن اشکالات فراوان سدسازیهای بیرویه در کشورمان شده اما نتوانسته تصمیمسازان این عرصه را به قدر پذیرش اشکالات امثال سد گتوند، مجاب کرده یا وادار به پذیرش اشتباه کند تا این پرسش به وجود آید که آیا امثال وزیر اسبق نیرو برای تصدی پست وزیر نیرو، آن هم در روزهای اوج بحران آب در کشورمان مناسب هستند یا خیر؟!
منبع: تابناک
نظرات