برداشت گاز ترش غنی فاز ۱۴ پارس جنوبی از زمستان امسال
مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی گفت: طرح تکمیل زنجیره تولید در این فاز افزایش یافته و تلاش میشود با انجام تعهدات مورد نظر طبق برنامه زمانبندی تا اواسط زمستان امسال برداشت گاز ترش غنی از سکوی 14 آ آغاز شود.
روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس به نقل از حمیدرضا مسعودی افزود: آمادهسازی شرایط برای انتقال گاز ترش غنی تولیدی فاز ۱۴ پارس جنوبی از سکوی ۱۴آ به پالایشگاه فاز 12 از دیگر برنامههای در دست اجراست.
به گزارش تجارتنیوز، وی اضافه کرد: به منظور انتقال گاز این فاز، احداث یک خط لوله رابط بین پالایشگاههای این 2 فاز به طول پنج کیلومتر در دستور کار قرار گرفته و عملیات اجرای آن هم با روند مناسبی به اجرا درآمده است.
مسعودی یادآور شد: هماکنون با تلاش شبانهروزی کارفرما و پیمانکاران طرح تکمیل زنجیره تولید در طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی افزایش یافته و تلاش میشود تا با انجام تعهدات مورد نظر طبق برنامه زمانبندی و ضمن رعایت دستورالعملهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچاسای) تا اواسط زمستان امسال برداشت گاز ترش غنی از سکوی ۱۴آ آغاز شود.
وی درباره وضعیت ساخت سکوهای اصلی فاز ۱۴ گفت: هم اکنون کار ساخت سکوی ۱۴آ به همراه دیگر سکوی اصلی این طرح (۱۴بی) در یارد صنعتی شرکت ایزوایکو در بندرعباس در دست پیگیری است، به طوری که سکوی ۱۴آ با ٩٣ درصد پیشرفت مراحل پایانی ساخت را پشت سر گذاشته و پیمانکار مشغول فعالیتهای پیشراهاندازی و راهاندازی این سکو است.
مسعودی پیشبینی کرد این سکو تا پایان دی ماه سال جاری در موقعیت خود در میدان مشترک نصب شود. وی یادآور شد: سکوی ۱۴بی دومین سکوی اصلی این طرح هم با پیشرفت 80 درصد در دست ساخت است.
مجری فاز ۱۴ درباره وضعیت ساخت 2 سکوی اقماری این طرح اظهار کرد: سکوهای ۱۴دی و ۱۴سی این طرح به ترتیب 18 مرداد ماه و پنجم دی ماه سال گذشته در موقعیت سکوهای اقماری فازهای 17 و 18 نصب و 2 سکوی جایگزین در یارد شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) به این طرح واگذار شد که هماکنون با پیشرفت حدود 72 درصد و با روند بسیار مناسبی در دست ساخت هستند.
مسعودی گفت: مطابق برنامه تعیین شده سکوی اقماری نخست ۱۴سی در بهمن ماه امسال آماده بارگیری از یارد صدرا برای نصب در موقعیت خود در میدان مشترک پارس جنوبی خواهد شد.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی افزود: همچنین لولهگذاری دومین و آخرین خط 32 اینچ و 4.5 اینچ امایجی دریایی این طرح به طول 109 کیلومتر خط نیمه اول مهر ماه سال جاری به پایان خواهد رسید.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی بیان کرد: اتصال سکوهای اقماری (۱۴سی و ۱۴دی) به سکوهای اصلی (۱۴آ و ۱۴بی) این طرح از طریق 2 خط لوله 18 اینچ میانی در مجموع به طول 16 کیلومتر، اواسط تیر ماه امسال و در مدت کمتر از 20 روز به پایان رسیده است.
مسعودی افزود: با اتمام خط لوله دوم فاز ۱۴ پارس جنوبی، لولهگذاری تمامی خطوط لوله بخش فراساحل این طرح در مجموع به طول 227 کیلومتر در نیمه اول مهر ماه امسال به پایان میرسد.
مجری فاز ۱۴ پارس جنوبی بیان کرد: عملیات حفاری 22 حلقه چاه سکوهای ۱۴آ و ۱۴سی به پایان رسیده و عملیات تکمیلی حفاری چاههای سکوی ۱۴آ که هماکنون در دست اجراست، گامی مهم در امکان تولید از موقعیت فاز ۱۴ در میدان مشترک و نصب عرشه و عملیات راهاندازی این سکو خواهد بود.
مسعودی افزود: برای انجام این عملیات، لولههای سیآرای مورد نیاز تامین شده و پیمانکار مربوطه کارهای تکمیلی 11 حلقه چاه سکوی ۱۴آ را آغاز کرده است.
وی، به عملیات تکمیلی سکوی ۱۴سی اشاره کرد و ادامه داد: با تامین لولههای سیآرای سکوی ۱۴سی، دکل حفاری در موقعیت چاههای این سکو مستقر شده و عملیات تکمیلی در این موقعیت نیز آغاز میشود.
مسعودی درباره عملیات تکمیلی خط لوله اول طرح توسعه فاز ۱۴ اظهار کرد: عملیات اتصال خط لوله به پایه سکو، FREE SPAN، هایدروتست و آمادهسازی بهرهبرداری از این خط طبق برنامه زمانبندی انجام میشود.
وی گفت: افزایش تعداد نیروی انسانی در فاز ۱۴ گامی ضروری و پیششرط راهاندازی پالایشگاه این طرح است که پیمانکاران فرعی بخشهای مختلف پالایشگاه از جمله پستهای اصلی و فرعی تامین برق، واحد ورودی گاز ترش، واحدهای یوتیلیتی، ردیفهای شیرینسازی و فرآیندی، واحد تزریق گاز به شبکه سراسری و واحد بازیافت گوگرد انتخاب و فعالیت در این واحدها به طور جدی در دست اجراست.
مسعودی با بیان اینکه کارفرما از آغاز اولویتدار شدن این طرح، رسیدن به نظام کاری منسجم و منظم و یکپارچه به منظور سرعتبخشی به روند توسعه را در دستور کار خود قرار داده است، اضافه کرد: به همین منظور بر ایجاد مسیر تولید اولیه (First Train Production) تاکید و برنامهریزی لازم انجام شده و برای تحقق تولید اولیه از پالایشگاه، فعالیتهای بیشتری روی این مسیر و توسعه واحدهای مورد نظر در بخشهای جانبی و فرآیندی متمرکز شده است.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به اینکه هماکنون در بخش یوتیلیتی، هر 6 بویلر بخار در مرحله پیش راهاندازی قرار گرفته، واحد نیتروژن و کمپرسورهای هوا به طور کامل نصب و عملیات پیشراهاندازی آنها آغاز شده است، ادامه داد: پیشبینی میشود واحد یوتیلیتی این طرح در سه ماه اول سال آینده آماده راهاندازی شود.
مسعودی گفت: طبق مسیر تعیینشده، کالاهای مورد نیاز واحدها، ردیفهای شیرینسازی واحدهای فرآیندی و سیستمها و زیرسیستمهای مورد نظری که باید در سرویس قرار گیرند، شناسایی و در دستور تامین کالا توسط پیمانکار قرار گرفته است.
مجری فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به ضرورت تامین آب مورد نیاز واحدهای جانبی پالایشگاه این فاز، بیان کرد: برنامهریزی برای احداث واحد آبگیر مستقل در این فاز انجام شده و مطابق برنامه پیشین، تامین آب فاز ۱۴ از طریق آب گیر مشترک با فازهای 13 و 24 تا 22 صورت میگرفت که به منظورکاهش هزینه و زمان اجرای کار، ساخت آن به محل پالایشگاه فاز ۱۴ تغییر و بر اساس برنامه جاری، عملیات احداث آبگیر مستقل این فاز از اوایل خرداد ماه سال جاری اجرایی شده است.
فاز ۱۴ پارس جنوبی برای تولید روزانه 56.6 میلیون متر مکعب گاز غنی، 75 هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه 1.05 میلیون تن گاز مایع پروپان و بوتان، تولید سالانه 1 میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه 400 تن گوگرد اجرا شده است.
اجرای این طرح بر عهده کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران (مپنا)، شرکت پایندان و شرکت ماشینسازی اراک است که مسئولیت رهبری کنسرسیوم را سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) عهدهدار است. عملیات احداث این فاز از 25 خرداد ماه 1389 آغاز شده است.
از سال 1374 عملیات اجرایی طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در شهرستانهای عسلویه و کنگان استان بوشهر آغاز شده و تاکنون از مجموع 24 فاز توسعهای میدان گازی پارس جنوبی 18 فاز به بهرهبرداری رسیده و 6 فاز دیگر در دست اجراست که تا پایان سال 1397 باید همه این طرحها به بهرهبرداری برسد.
هماکنون از 18 فاز در بهرهبرداری میدان گازی پارس جنوبی روزانه 570 میلیون مترمکعب گاز تولید میشود.
علاوه براین چندین واحد پتروشیمی نیز در این منطقه به بهرهبرداری رسیده و چندین واحد دیگر نیز در دست اجراست.
در زمان حاضر بیش از 60 هزار نفر در طرحهای توسعه میدان گازی پارس جنوبی مشغول کار هستند.
منبع: ایرنا
نظرات