خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۶۳۸۶۰

لابی نفتی ایران علیه سعودی‌ها

لابی نفتی ایران علیه سعودی‌ها

لابی ایران علیه تصمیم عربستان برای افزایش تولید روزانه نفت اوپک، سقف این خواسته را از یک تا ۵/ ۱ میلیون بشکه افزایش تولید در روز به ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه در روز رساند.

ایران به تکروی و برخورد سیاسی عربستان در اوپک اعتراض دارد؛ زیرا این کشور تحت فشار آمریکا طرح افزایش عرضه را مطرح کرده است. هرچند ممکن است در نهایت عربستان با همراهی روسیه، طرح افزایش تولید را عملیاتی کند، اما محدود شدن خواسته این دو غول نفتی نتیجه قابل‌قبولی به‌نظر می‌رسد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، ند روز مانده به برگزاری هفتمین سمینار بین‌المللی اوپک در وین، نماینده ایران در هیات‌ عامل اوپک اعلام کرده است سه عضو این سازمان، طرح پیشنهادی عربستان برای افزایش تولید را وتو می‌کنند.

حسین کاظم‌پور اردبیلی در گفت‌وگو با بلومبرگ، این سه عضو را ایران، ونزوئلا و عراق معرفی کرده است. این اظهارنظر در آستانه نشستی که از سوی کارشناسان یکی از پرچالش‌ترین جلسات اوپک پیش‌بینی می‌شود، پرده از جدالی بر‌می‌دارد که نتیجه‌اش یا تداوم اتحاد نفتی خواهد بود یا پایان آن.

با این حال به‌نظر می‌رسد لابی ایران در اوپک تا حدودی جواب داده است؛ زیرا به گزارش روز گذشته‌ بلومبرگ برخی منابع آگاه به این خبرگزاری گفته‌اند احتمالا افزایش ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه‌ای در جلسه این هفته کشورهای عضو و غیرعضو اوپک بررسی خواهد شد. عربستان و روسیه که طی ۱۸ ماه اجرای توافق کاهش تولید پایبندی قابل توجهی به پیمان خود داشتند، حالا به شکلی جدی از لزوم افزایش عرضه به بازار نفت به منظور جلوگیری از افزایش قیمت‌ها می‌گویند.

آنها طرح خود را مبنی بر «افزایش تولید یک تا یک و نیم میلیون بشکه‌ای در روز» به شکل پشنهاد ارائه دادند اما در عین حال، چند روز مانده به برگزاری نشست کشورهای عضو و غیرعضو اوپک در وین، سیگنال‌هایی قوی مبنی بر اجرای این پیشنهاد ارسال کردند. اصرار این دو غول نفتی به افزایش عرضه که در کنار اهداف اقتصادی همچون افزایش سهم بازار و جلوگیری از رشد تولیدات شیل، اهداف سیاسی نیز به همراه دارد، با مخالفانی مواجه است.

ایران و عراق از جمله کشورهایی هستند که ونزوئلا را نیز به‌عنوان دیگر مخالف در کنار خود دارند و در سطح وزرای نفت، تصمیم‌گیری یکجانبه عربستان برای افزایش تولید را مورد انتقاد قرار داده‌اند. به خصوص ایران به‌عنوان کشوری که با خروج دونالد ترامپ از برجام، با بازگشت تحریم‌های آمریکا رو در رو است، ابعاد سیاسی تصمیم اخیر عربستان و روسیه را پررنگ‌تر از ابعاد اقتصادی آن می‌داند.

این گمانه پس از انتشار خبری مبنی بر درخواست آمریکا از عربستان برای افزایش تولید یک میلیون بشکه‌ای به منظور پوشش دادن کاهش احتمالی عرضه از سمت ایران، قوت گرفت.

از همین رو به نظر می‌رسد بهترین موضع ایران در نشست پیش روی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک، مانع شدن از نسبت دادن لزوم افزایش سقف تولید به افت صادرات ایران است، آن هم در شرایطی که هنوز مشخص نیست تولید ایران تا چه حد از بازگشت تحریم‌های آمریکا تاثیر خواهد گرفت.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار