خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۷۲۸۳۶

یک سفره افطاری چقدر هزینه دارد؟

یک سفره افطاری چقدر هزینه دارد؟

ماه مبارک رمضان از راه رسید ولی مردم همچنان دغدغه افزایش قیمت‌ مواد غذایی را دارند، با این حال ستاد تنظیم بازار از قیمت‌های مصوب برخی اقلام سفره‌ افطاری خبر می‌دهد.

به گزارش تجارت‌نیو ز، رمضان سال جاری در شرایطی آغاز شده است که طوفان تورمی ۹۸، وضعیت بازارها را تا حدی جابجا کرده و منطق اقتصادی حاکم بر برخی بازارها را در هم ریخته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد هزینه سفره افطاری نیز همانند سایر هزینه‌ها افزایشی دو برابری و در برخی موارد حتی بیشتر را شاهد است.

رشد قیمت مواد خوراکی در سال گذشته و تداوم آن در سال جاری سبب شده است قیمت‌ها در این ماه نسبت به سال گذشته افزایشی محسوس را نشان دهند.

زولبیا و بامیه؛ شیرینی پرمصرف

قنادان می‌گویند ماه رمضان برای قنادی‌ها ماه ویژه‌ای است، توام با کسادی فروش انواع شیرینی و رونق فروش زولبیا و بامیه.

گردشی در سطح شهر نشان می‌دهد هر چند اعتراضاتی نسبت به کمبود شکر در بازار وجود داشت اما قنادی‌ها مملو از سینی‌های زولبیا و بامیه از روز گذشته، عرضه این شیرینی را آغاز کرده اند. در این ماه فروش سایر انواع شیرینی به نفع افزایش فروش این شیرینی خاص کاهش می‌یابد.

قیمت هر کیلو زولبیا و بامیه بین ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان تعیین شده اما برخی قنادی‌ها حتی رقم ۲۵ هزار تومان را نیز برای این شیرینی در نظر گرفته و می‌گویند کیفیت زولبیا و بامیه تولیدی شان بالاتر است.

آش و حلیم

پای آش بیرون پز چند سالی است که به سفره‌های افطاری باز شده است. پیش از این اغلب مردم ترجیح می دانند در خانه‌هایشان‌ آش طبخ کنند و از بیرون حلیم بخرند اما امروزه فروش آش نیز همپای حلیم رونق چشمگیری دارد.

قیمت هر کیلو آش در واحدهای صنفی دارای مجوز در حدود ۲۰ هزار تومان اعلام شده است. در ضمن باید در نظر داشت که آش به صورت پرسی به ازای هر نفر ۱۰ تومان فروخته می‌شود.

قیمت آش در برخی آش فروشی‌ها اما بیش از این مقدار است. در ماه مبارک رمضان بسیاری از فست فودی‌ها و … نیز دست به فروش آش و حلیم می‌زنند که البته تداخلی صنفی است و منع قانونی دارد.

در سال‌های اخیر پای شله زرد و کاچی و سمنو نیز به ویترین برخی واحدهای صنفی عرضه کننده ملزومات افطاری باز شده است.

سبزی خوردن

سبزی خوردن سال‌های طولانی جز لاینفک سفره‌های افطاری در ایران بوده است.

حالا به مدد گسترش چرخ‌های سبزی فروشی، این امکان بیش از پیش فراهم است که در تمام ساعات روز خانواده‌ها به سبزی خوردن دسترسی داشته باشند.

بسته‌های کوچک روی چرخ ها به قیمت ۴۰۰ تومان، به طور متوسط فروخته می‌شود. هر چند سبزی کیلویی حدود ۳ هزار تومان قیمت دارد اما خرید از چرخ‌های سبزی فروشی که سبزی های پاک کرده در بسته‌های کوچک عرضه می کنند، قیمت یک کیلو سبزی را به حدود ۷ هزار تومان نیز می رساند.

قیمت انواع گوشت و مرغ

مصرف پروتئین در ماه مبارک رمضان افزایش می یابد. امسال به رغم افزایش نرخ تورم، مرغ با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ و البته در برخی مناطق و واحدهای عرضه ۱۰ هزار ۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.

بر اساس این گزارش هر شقه گوسفندی نیز حدود 100 هزار تومان در کیلو قیمت دارد.

چای، پنیر و شکر

چای شیرین و پنیز، به شیوه صبحانه مرسوم ایرانی‌ها حالا در افطار، در ساعات پایانی روز خریدار می‌یابد. قیمت چای در بازار افزایش داشته است. هر بسته ۵۰۰ گرمی چای بسته به برند و کیفیت، قیمتی بین ۲۰ تا ۳۴ هزار تومان دارد. قیمت پنیر ۴۵۰ گرمی بسته به برند و نوع حدود هفت هزار تومان فروخته می‌شود.

قیمت شکر نیز در بازار افزایش یافته و همین امر سبب شده است توزیع شکر ۳۴۰۰ تومانی در بازار در دستور کار قرار گیرد. قیمت هر کیلو برنج نیز در بازار حدود ۱۸ تا ۲۲ هزار تومان است.

و اما داستان خرما

خرما را قوت لایموت ایرانی ها در ماه مبارک رمضان می دانند. خرما در این ماه با رونق شدید بازار روبروست. افزایش قیمت خرما اما به نظر برخی عجیب و غریب می نماید.

بر این اساس توزیع خرما در میادین میوه و تره بار با قیمت ۱۵ درصد کمتر از بهای مصوب این میادین در دستور کار است. با این وصف در سطح شهر خرما در قیمتی بین ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان در کیلو فروخته می شود. با هدف عرضه کالا با قیمت هایی پایین تر از بازار، فروش‌های فوق العاده در میادین میوه و تره بار آغاز شده است.

منبع: خبرآنلاین

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.