حرکت نفت در مسیر نزولی همچنان ادامه دارد
نفت برنت در معاملات امروز با قیمت حدود 75 دلار در هر بشکه معامله شد. پس از اعلام افزایش نرخ بهره آمریکا افت قیمت برای طلای سیاه رقم خورد و تحت تاثیر کاهش تقاضا در چین ادامه پیدا کرد.
به گزارش تجارتنیوز ، چهارشنبه شب بود که فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره خود را 0.25 درصد افزایش داد و به 5.25 درصد رساند. این موضوع واکنش بازارهای جهانی از جمله نفت را برانگیخت و روند کاهشی آن را تشدید کرد. تا جایی که قیمت هر بشکه طلای سیاه به زیر ۷۳ دلار در هر بشکه رسید.
با این حساب مشخص است که حرکت نفت برنت برای سومین هفته متوالی در مسیر کاهشی خود قرار دارد. مخصوصاً که مولفههای دیگری همچون کاهش تقاضا در چین به حمایت از این روند دامن زدند.
چین از افت قیمت نفت حمایت میکند
به گزارش رویترز، واردات نفت چین در ماه گذشته (آوریل) کاهش محسوسی پیدا کرد. رفینیتیو، موسسه ردیابی حملونقل دریایی، نیز در تایید این موضوع اعلام کرد که واردات نفت پکن روزانه 10.67 میلیون بشکه در روز تخمین زده میشود که نسبت به 34 ماه اخیر 12.37 میلیون بشکه در روز کمتر است.
البته باید در نظر داشت که واردات نفت چین معمولا در ماههای آوریل و می کاهش پیدا میکند. زیرا همزمان با فصل تعمیر و نگهداری پالایشگاههای این کشور همراه است. اما اینکه پس از گذر از این بازه زمانی همچنان کاهش تقاضا در این کشور حاکم باشد یا خیر جای سوال دارد؟
برخی تحلیلگران نظیر دنیس کیسلر، معاون ارشد موسسه BOK Financial میگویند نفت خام در تلاش است تا کاهش اخیر قیمتها را که ناشی از افزایش نرخهای بهره و ترس از رکود عمدتاً در بخش بانکی است، جبران کند. عوامل بنیادی در بازار فیزیکی قویتر از آن چیزی است که بازار آتی نشان میدهد.
استفان برنوک، تحلیلگر بازار نفت PVM، نیز در این باره گفت: «به جای عوامل بنیادی، جنون فروش در هفته گذشته ناشی از نگرانی در مورد تقاضای مرتبط با ریسکهای رکود اقتصادی و فشار در بخش بانکی ایالات متحده بوده است. تحلیلگران کامرز بانک نیز معتقدند نگرانیها درباره تقاضای نفت بیش از حد افزایش یافته است و انتظار دارند در هفتههای آینده قیمتها اصلاح شود.
همچنین شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که تعداد دکلهای حفاری فعال نفت و گاز در ایالات متحده در هفته گذشته با بیشترین کاهش هفتگی از ماه فوریه روبهرو شده است.
بر این اساس تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز، که نشانگر اولیه تولید آتی است، در هفته منتهی به پنج مه (اردیبهشت) با هفت مورد کاهش به 748 رسیده است.
بر اساس این گزارش، تعداد دکل های نفتی فعال نیز طی هفته گذشته با سه کاهش به 588 حلقه رسید که بیشترین کاهش هفتگی از ماه مارس تاکنون است. حال باید دید تاثیر این موضوع بر قیمت نفت چه خواهد بود؟ آیا این مولفهای باعث تغییر روند بازار نفت میشود؟
برای مطالعه بیشتر درباره حوزه انرژی خبر زمان بازگشت بازار به قله را بخوانید.
نظرات