تشکیل شورای سیاستگذاری خودرو در دولت یازدهم
مهمترین دستاورد دولت یازدهم در صنعت خودرو تشکیل شورای جدید سیاستگذاری خودرو با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان، قطعهسازان و انجمنها و تشکلهای ذیربط بوده است که در آن به افزایش کیفیت خودرو و قطعات وابسته به آن، توجه به صنعت سبز و استانداردهای زیستمحیطی، توجه ویژه به خدمات پس از فروش و غیره شدند.
به گزارش تجارتنیوز، زمانی که تحریمها عملیاتی شد این صنعت به افول خود نزدیک شد. خودروسازان خارجی از ایران خداحافظی کردند و بسیاری از کشورها حاضر به همکاری با ایران نبودند. شاید کمتر از دو ماه صنعت خودرو نشان داد که میزان خودکفاییاش در حد شعار بود.
*توقف روند نزولی تولید خودرو در دولت تدبیر و امید
اگرچه در دو سال منتهی به آغاز به کار دولت تدبیر و امید تحت تاثیر تحریمهای خارجی روند تولید خودرو در ایران نزولی شده بود اما با روی کار آمدن دولت یازدهم این روند نزولی متوقف شد.
در دولت تدبیر و امید پس از برجام اقدامات مناسبی برای برقراری تعامل صنعت خودروی ایران با کشورها و شرکتهای صاحب تکنولوژی صورت گرفته که در این زمینه میتوان به قراردادهای منعقده با پژو و سیتروئن اشاره کرد.
در این میان وزیر صنعت، ممعدن و تجارت از دو خودروساز بزرگ خواستار از رده خارج کردن خودروهای قدیمی و فرسوده شد.
*نوسانات تیراژ تولید خودرو در سالهای تحریم و پساتحریم
صنعت خودروی کشور از سال 91 به بعد تحت تاثیر برخی مشکلات داخلی و خارجی در روند تولید خودرو تنزل کرد، به طوری که از مجموع یک میلیون و ۶۵۰ هزار دستگاه خودرو تولید شده در سال 90 به 924 هزار دستگاه در سال 91 رسید.
البته در سال ۱۳۹۲ نیز روند نزولی تولید خودرو تشدید شده و تولید این محصولات به ۷۳۷ هزار دستگاه کاهش یافت.
به دنبال اقدامات صورت گرفته از سوی دولت یازدهم در سال ۱۳۹۳ روند تولید خودرو در ایران مجددا روند صعودی شده، به طوری که به یک میلیون و ۱۳۰ هزار دستگاه افزایش یافته هم چنین در سال ۱۳۹۴ به 978 هزار و 796 دستگاه رسیده و در سال 95 نیز تولید یک میلیون و 350 هزار دستگاه خودرو تولید شده است.
و در نهایت در مییابیم که طی 3 ساله دولت یازدهم 2 میلیون و 300 هزار دستگاه خودروی سواری در کشور توسط خودروسازان داخلی تولید شد که این میزان در شهریور سال 92 یعنی تحویل دولت یازدهم یک میلیون و 900 هزار دستگاه بوده است.
نظرات