ظرفیتسازی دولت یازدهم در محصولات مهم صنعتی تا سقف دو برابر
روزهای نزدیک به انتخابات برخی دلواپسان کار را از نقد و دلواپسی و تخریب گذراندهاند و پا در کفش تمسخر کردهاند تا آنچنان که میتوانند بر دولت یازدهم که در سالهای اخیر تنها در راه خدمت و توسعه کشور گام برداشته بتازند.
این گروه با زیر سوال بردن افتتاح پروژهها در آستانه انتخابات آن را اقدامی کاملا تبلیغاتی دانسته و با هشتگهایی خاص در فضای مجازی سعی دارند اقدامات دولت تدبیر و امید را بیفایده توصیف کنند، غافل از آنکه تمام این پروژهها با نگاهی هدفمند و سیاستگذاریهای آیندهنگرانه به مرحله افتتاح رسیدهاند.
در گزارش تجارتنیوز آمده است، بخشی از پروژههایی که دکتر روحانی این روزها افتتاح میکند مجموعههایی است که به واسطه بیتدبیریهای دولت گذشته نیمهتمام رها شده بود و میلیاردها تومان از سرمایههای مردم این سرزمین به دلیل نیمهکاره رها شدن آنها هدر رفته بود.
نگاهی به آمارهای مرکز اطلاعات و آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد دولت تدبیر و امید در سالهای فعالیتش در مسیر ظرفیتسازیهای بزرگی گام برداشته که میتواند آینده اقتصاد و تولید و اشتغال ایران اسلامی را تضمین کند.
در این راستا دولت توانسته است با تمرکز و پیگیری برای راهاندازی طرحهای نیمهتمام صنعتی و معدنی ظرفیتهای خوبی در صنایع مختلف ایجاد کند تا بتوان در آینده با بهرهگیری از این ظرفیتها در زمینه اشتغال بیش از پیش کوشید.
فارغ از توهین دلواپسان به دولت تدبیر و امید این حقیقت که دولت از شهریور ۹۲ تا اسفند ۹۵ و تنها در مدت ۴۲ ماه توانسته است ظرفیت تولید برخی کالاها را در کشور تا حدود دو برابر افزایش دهد، غیر قابل چشمپوشی است.
بر اساس آمارهای موجود و در بخش معدن، همه محصولات معدنی شاهد افزایش ظرفیت بودهاند. ظرفیت تولید کنسانتره سنگ آهن از ۲۸ میلیون تن در سال ۹۲ به ۴۵.۳ میلیون تن در حال حاضر رسیده است. کارخانههای گندله در سال ۹۲ رقمی معادل ۲۱.۵ میلیون تن ظرفیت تولید داشتند که در دولت یازدهم با راهاندازی واحدهای جدید این ظرفیت به ۳۴.۵ میلیون تن رسیده است.
در این بخش همچنین ظرفیت تولید آهن اسفنجی از ۱۸.۷ به ۲۷.۷ میلیون تن، فولاد خام از ۲۳.۵ به ۳۱ میلیون تن و محصولات فولادی (نورد) از ۳۱ به ۳۹ میلیون تن در بازه زمانی ابتدای دولت یازدهم تا کنون رسیده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت تدبیر و امید با تلاشهایی که در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی هدفگذاری شده بود توانست ظرفیت تولید کنسانتره مس را از ۹۱۶ هزار تن در ابتدای دولت به یک میلیون و ۱۳۰ هزار تن در حال حاضر رسانده و ظرفیت مس کاتد را نیز از ۲۵۴ هزار تن به ۴۶۹ هزار تن و محصولات مسی را از ۵۴۰ هزار تن به ۵۶۰ هزار تن افزایش دهد.
این گزارش حاکی است هر چند بازار مسکن از سالها پیش دچار رکود شده اما دولت همزمان با برنامهریزی برای بهبود بازار مسکن و خرید و فروش مصالح و تجهیزات مرتبط با صنعت ساختمان موفق شد ظرفیت تولید سیمان را از ۷۷.۵ میلیون تن در سال ۹۲ به ۸۳.۵ میلیون تن در حال حاضر برساند. برای کاشی و سرامیک، ظرفیت ۴۹۲ میلیون متر مربعی را به ۵۴۳ میلیون متر مربع رسانده و تثبیت کند.
در دوران ۴۲ ماه دولت یازدهم که دورانی سرشار از نبردهای نابرابر اقتصادی بود ظرفیت تولید شیشه جام از یک میلیون و ۵۷۷ هزار تن به یک میلیون و ۶۸۵ هزار تن، ظرفیت تولید ظروف شیشهای از ۵۳۰ هزار تن به ۷۷۶ هزار تن، ظرفیت تولید دارو از ۵۴.۳ میلیارد عدد به ۶۰ میلیارد عدد، ظرفیت تولید انواع کاغذ از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن به دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن، ظرفیت تولید فرش ماشینی از ۱۱۶ میلیون متر مربع به ۱۳۰ میلیون متر مربع و ظرفیت تولید ماکارونی از یک میلیون و ۳۵۳ هزار تن به یک میلیون و ۳۷۳ هزار تن رسید.
این گزارش حاکی است دولت یازدهم ظرفیت تولید انواع نئوپان، تختهفیبر و امدیاف را در دوران ۴ ساله خود در حدود دو برابر کرد که گام مهمی در راستای خودکفایی ایران در زمینه تولید صنایع سلولزی و کاهش واردات و وابستگیهای خارجی به این محصول مهم و پرمصرف به شمار میرود.
در مدت فعالیت دولت یازدهم ظرفیت تولید انواع نئوپان و امدیاف از یک میلیون و ۶۵۰ هزار متر مکعب به ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار متر مکعب افزایش یافت که این مهم علاوه بر اشتغالزایی مطلوب و پایدار گام مهمی برای افزایش صادرات و تولید، کاهش واردات و وابستگیها و رونق اقتصادی به شمار میرود.
بنابراین گزارش ظرفیت تولید تایر و لاستیک خودرو در دولت تدبیر و امید از ۳۱۸ هزار تن به ۳۹۰ هزار تن و ظرفیتهای پتروشیمی نیز از ۵۸ میلیون تن به ۶۷.۵ میلیون تن رسیده است.
هر چند منتقدان و دلواپسان به این آمار و گزارش هم با نگاه بدبینانه و بینتیجه مینگرند اما هر کس اندکی توانایی تجزیه و تحلیل داشته باشد میتواند دریابد که افتتاح پروژههای نیمهتمام توسط دولت نه تنها تبلیغاتی نیست بلکه در راستای تحقق وعدههای دولت برای توسعه و آبادانی ایران و افزایش اشتغالهای پایدار برای بهتر شدن زندگی مردم است و بس.
نظرات