بیاعتنایی قطر به تحریمهای عربی
با شدت گرفتن تحریمهای عربی علیه قطر، اقتصاد این کشور همچنان در مسیر خود با صلابت در حال حرکت است و صادرات انرژی قطر به امارات، بیوقفه انجام میگیرد.
ٰ
به گزارش تجارتنیوز به نقل از سیانان مانی، اکنون که سه هفته از اعمال محاصره اقتصادی قطر از سوی برخی کشورهای عربی به سرکردگی عربستان سعودی میگذرد و راههای زمینی، دریایی و هوایی از سوی امارات متحده عربی، عربستان، بحرین و مصر بر روی قطریها مسدود شده است؛ اما همچنان قطر به راحتی به رتق و فتق امور تجاری خود میپردازد.
در همین حال، قطر بعنوان بزرگترین صادرکننده گاز الانجی در جهان است و بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی این کشور، بر پایه نفت و گاز حاصل میشود؛ به نحوی که ژاپن، کره جنوبی، هند و سنگاپور به عنوان بزرگترین مشتریان نفت خام و گاز این کشور محسوب میشوند؛ ضمن اینکه خط لوله میان قطر و امارات متحده عربی که ۳۰ درصد انرژی اماراتیها را تامین میکند، همچنان در حال ارسال انرژی است.
بر همین اساس، مادامی که این مقدار از صادرات از سوی قطر انجام گیرد، تحریمهای عربی بر روی اقتصاد قطر کماثر خواهند بود.
همچنین تا قبل از اعمال این تحریمها، یک سوم مواد غذایی مورد نیاز قطر از طریق صادرات عربستان سعودی و امارات متحده عربی به این کشور تامین میشد؛ اما اکنون با محاصره اقتصادی قطر، این موضوع از طریق ایران و ترکیه در حال جایگزین شدن است.
بر پایه این گزارش، جمهوری اسلامی ایران تا کنون بیش از یکهزار و ۱۰۰ تن میوه تازه و بنشن به قطر صادر کرده است و از آن طرف هم، مواد لبنی ترکیهای، یخچال سوپرمارکتهای قطری را پر کرده است.
البته شرکتهای هندی توزیع مواد غذایی هم، دست به کار شدهاند و ارسال مواد غذایی را از طریق هواپیماهای باری با پرواز مستقیم به قطر انجام میدهند.
همچنین در حدود ۱۲ درصد از جمعیت قطر از ۲.۲ میلیون نفر، شهروند قطری هستند و دولت وابسته به نیروی کار از ملیتهای مختلف است تا چرخه اقتصاد خود را به حرکت درآورد؛ این در حالی است که پیشبینی میشود در سال جاری میلادی، تعداد آنها به بیشترین رقم برسد که این موضوع میتواند به کاهش تاثیر تحریمها بیانجامد.
پیش از این، وزیر دارایی قطر گفته بود، در صورتی که ما از تحریم یک دلار ضرر کنیم، کشورهای تحریمکننده هم یک دلار ضرر خواهند کرد.
نظرات