فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۴۵۷۱۵

افزایش مجدد واردات تایر با وجود رشد ۲۸ درصدی تولید داخلی

افزایش مجدد واردات تایر با وجود رشد ۲۸ درصدی تولید داخلی

رئیس انجمن صنفی صنعت تایر از افزایش مجدد واردات تایر در سال جاری خبر داد و گفت: یکی از مشکلات صنعت تایر ایران واردات بی‌رویه و قاچاق تایر است که به این صنعت در ایران آسیب رسانده است.

محمدرضا گنجی در نشستی خبری اظهار کرد: صنعت لاستیک‌سازی در سال گذشته حدود هشت درصد افزایش تولید داشته و در سه ماهه امسال نیز نسبت مشابه سال قبل ٢٨ درصد رشد داشته است. در بخش واردات نیز در سال ۱۳۹۳ حدود ١٥٣ هزار تن تایر به ارزش ٥٧٧ میلیون دلار وارد کشور شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، وی افزود: در سال گذشته واردات به ١٠٣ هزار تن به ارزش دلاری ٣٥٦ میلیون دلار رسید اما در دو ماهه اول سال جاری این رقم مجدد افزایش یافته است.

گنجی تصریح کرد: میزان نیاز داخلی تایر بیش از شش میلیون حلقه است که سعی شده در بخش لاستیک‌سازی این نیاز را تامین شود.

رئیس انجمن صنفی صنعت تایر با بیان اینکه لاستیک‌های وارداتی لاستیک‌های با سایز خاص هستند، افزود: در سال گذشته حدود ٢٤٠ هزار تن تولید داشتیم و امسال به ٢٦٠ هزار تن خواهیم رسید و با این رقم نیاز داخل را تامین کرده و باید برای بازاریابی و صادرات اقدام کنیم.

وی ضمن بیان اینکه واردات یکی از مشکلات اصلی تایرسازان است، عنوان کرد: وقتی ما می‌توانیم در داخل نیاز بازار را تامین کنیم نیازی به واردات وجود ندارد و خودروسازان حدود ٥٥ تا ٦٠ درصد از تولیدات ما استفاده می‌کنند.

وی افزود: بعضی از خودروسازان از لاستیک‌های خارجی استفاده می‌کنند در حالی که تولیدات داخلی هم می‌تواند مورد استفاده آنها باشد.

گنجی در پاسخ به سوالی در خصوص استفاده از طرفیت‌های برجام در همکاری‌های بین‌المللی گفت: برجام مسیر مذاکرات را هموار کرد و به زودی یکی از کارخانه‌های لاستیک‌سازی که از اثرات همکاری با شریکان خارجی است آغاز به فعالیت خواهد کرد، هر چند هنوز شرکت‌های بزرگ به صورت جدی به ایران نیامده‌اند.

وی بیان کرد: اکنون لاستیک‌سازان داخلی از تکنولوژی روز دنیا بهره می‌برند اما نهادینه نشدن فرهنگ مصرف کالای ایرانی موجب شده تا مردم از تایرهای خارجی که با همان کیفیت تایرهای ایرانی است استقبال نشان دهند و در این خصوص قاچاق هم مزید بر علت شده تا لاستیک ایرانی مهجور باشد.

رئیس انجمن صنعت تایر تاکید کرد: کالای قاچاق کیفیت ندارد و چون گمرکی هم پرداخت نمی‌کند ارزان تمام می‌شود. ما حتی در بازارهای صادراتی استاندارهای بالاتری را هم پاس کردیم و کارخانه‌های ما در قبال تولیداتشان پاسخگو هستند و بخش خدمات پس از فروش در لاستیک‌سازان فعال است.

تقوایی -رئیس مرکز تحقیقات تایر ایران- نیز در این خصوص گفت: بعضی از قیمت‌های لاستیک در بازار آنقدر پایین است که نمی‌توان قبول کرد کیفیت دارد. زیرا قیمت تمام‌شده و مواد اولیه و فرمول‌های تولید مشخص هستند، پس چنین لاستیکی ممکن نیست کیفیت داشته باشد.

گنجی ادامه داد: در حال حاضر تولیدکنندگان چینی مشوق صادراتی از طرف دولت دارند اما ما مشکلات زیادی داریم. دولت باید با سازوکار مناسب، واردات و صادرات را کنترل کند و بازارهای هدف ما آنقدرها مناسب نیست و این در حالی است که ما در اروپای شرقی و شمال افریقا می‌توانیم به بازاری ١٠٠ هزار تنی دست پیدا کنیم.

وی در پاسخ با اشاره به تمایل خودروسازان به استفاده از تایرهای خارجی گفت: لاستیک‌های داخلی با کیفیت مناسب در اختیار خودروسازان قرار می‌گیرد اما شاید بعضی از خودروسازان داخلی به این فکر می‌کنند که انباری داشته باشند تا در صورت بروز هر گونه مشکل برای سازنده داخلی بتوانتد تولیدشان را تامین کنند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد میزان طلب تایرسازان از شرکت‌های خودروسازی گفت: صنعت لاستیک در حال حاضر بین ٣٥٠ تا ٤٠٠ میلیارد تومان از خودروسازان طلب دارد و طبق قرارداد پرداخت باید طی دو تا سه ماه انجام شود اما بیش از چهار ماه به طول می‌انجامد.

گنجی بیان کرد: در قراردادهای اخیر صنعت خودرو با خارجی‌ها یکی از بخش‌ها تایر است و حتی در مورد رنو الان یکی از تایرسازهای داخلی جزو منبع‌های رنو محسوب می‌شود و واحدهای تحقیق و توسعه فعال شده و تایر خودرویی نظیر برلیانس در حال حاضر داخلی شده است.

رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران گفت: دو خودوساز بزرگ به نوعی دولتی هستند و ما انتظار داریم از طرف دولت حمایت بشویم. زمانی بعضی از کارخانه‌های ما از صندق ذخیره ارزی وام گرفتند و صنایع را بازسازی کردند و وقتی به مرحله پرداخت اقساط رسید در دولت قبلی ناگهان اعلام کردند دلار باید به نرخ آزاد برسد و بسیاری نتوانستند اقساط را پرداخت کنند و حالا گرفتار هستند. در دولت جدید کارهایی شده و سعی می‌کنند مشکلات حل بشود و وزیر فعلی صنعت چرخ این صنعت را چرخانده‌اند.

گنجی در مورد سوالی در خصوص کیفیت‌سنجی تایرهای ایرانی گفت: شاخص‌های ١٦ گانه‌ای برای سنجش کیفیت لاستیک وجود دارد و طبق استانداردهای جهانی تایرهای داخلی رتبه‌بندی می‌شوند اما نباید به استانداردهای اجباری اکتفا کرد و برای ارتقای کیفیت باید تلاش کرد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.