توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در بازار/ تاخیر ۴۰ روزه در ارسال نهادههای دامی
نائبرئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی، از توزیع روزانه شش هزار تن مرغ در بازار خبر داد و گفت: گرچه آمار دقیقی از سرانه مصرف به علت وضعیت معیشت مردم در اختیار نداریم، اما برآورد میشود که سرانه مصرف در همین محدوده باشد.
به گزارش تجارتنیوز ، حبیب اسدالهنژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به دلایل کمبود عرضه مرغ در بازار گفت: بازار مرغ متاثر از کاهش جوجهریزی اردیبهشت، تلفات ناشی از گرمازدگی و کاهش وزنگیری در فصل گرما، با نوساناتی روبهرو شده است.
وی افزود: بنابر برنامهریزی صورت گرفته، در هر ماه حداقل ۱۲۰ میلیون قطعه جوجهریزی باید انجام شود، درحالیکه در اردیبهشت تنها ۱۱۳ میلیون قطعه جوجهریزی صورت گرفت که این امر در کنار افزایش تلفات ناشی از گرمای شدید و قطعی برق مزید بر علت شد تا کمبودهایی در عرضه مرغ احساس شود.
اسدالهنژاد ادامه داد: علیرغم تمامی مشکلات و چالشهای پیش روی تولید، مرغداران مرغ را با نرخ مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان در اختیار کشتارگاه ها قرار میدهند که با این وجود عرضه بالاتر از نرخ مصوب گرانفروشی است. هر چند تولیدکنندگان به سبب افزایش هزینههای تولید به این نرخ اعتراض دارند و خواهان اصلاح هر چه سریعتر نرخ مصوب هستند.
نائبرئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی تعریفی ندارد، بیان کرد: با گذشت بیش از ۴۰ روز از خرید ذرت، اما نهاده بارگیری نمیشود که با این وجود جای این سوال مطرح است که اگر نهاده در سامانه بازارگاه وجود ندارد، چرا برای مرغدار اولویت تعیین میکنند که خرید را انجام دهند و همواره پس از خرید و واریز پول، نهاده بدست مرغدار نمیرسد.
این مقام مسئول درباره آینده تولید مرغ بیان کرد: آینده تولید به میزان جوجهریزی بستگی دارد، گرچه بنابر آمار سامانه سماصط مشکلی در جوجهریزی وجود ندارد و علیالقاعده نباید کمبودی در بازار داشته باشیم، اما به اعتقاد بنده آمار این سامانه باید راستآزمایی شود.
نائبرئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی درباره تاثیر گرانی مرغ بر قدرت خرید خانوار بیان کرد: مرغداران خواستار افزایش قیمت نیستند چرا که با گرانی مرغ، اقشار ضعیف توان خرید این محصول پروتئینی را ندارند اما متاسفانه زمانیکه که قیمت مولفههای تولید همچون ذرت، کنجاله، دان آماده و حمل و نقل تغییر میکند، چاره ای جز اصلاح قیمت نیست.
وی در پایان از افزایش ۱۰ درصدی جوجهریزی در خرداد نسبت به اردیبهشت خبر داد و گفت: بنابر آمار، در خرداد ۱۱۳ میلیون قطعه جوجهریزی شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظرات