قائممقام وزیر راه:
۷ فروند هواپیمای نو برای ۷ هزار نفر اشتغالزایی دارد
قائممقام وزیر راه و شهرسازی در امور بینالملل گفت: ورود هفت فروند هواپیما به کشور آن هم به صورت خرید مستقیم و با کوتاه کردن دست واسطهها به ایجاد اشتغال برای هفت هزار نیروی انسانی میانجامد که نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش تجارتنیوز، «اصغر فخریه کاشان» چهارشنبه در آیین ورود چهار فروند هواپیمای نو ساخت شرکت فرانسوی - ایتالیایی «ای.تی.آر» افزود: این هواپیماها با خرید و پرداخت مستقیم و بدون هیچ واسطهای وارد کشور شده است که از آن میتوان به عنوان بزرگترین فرصت حمل و نقل هوایی نام برد، ضمن اینکه ورود هفت فروند هواپیما بعد از برجام مهمترین اقدام ما برای استفاده از فضای پسابرجام در صنعت حمل و نقل هوایی است.
وی گفت: از امروز به بعد لازم نیست مسافرانی که میخواهند از ساری به شهر دیگری سفر کنند به تهران بیایند و مجبور باشند از تهران به شهر اصلی پرواز کنند.
این مسوول به مشکلات ناوگان هما در دوره تحریم اشاره کرد و افزود: ناوگان هما با تلاش بسیار در دوران تحریم سرپا ماند و امروز با این خریدهای هوایی بازه کاری هما گسترش مییابد.
فخریه کاشان بیان کرد: خرید هواپیما اعتماد به هواپیمایی اسلامی ایران را در جهان بالا برد، بیمه و بانکهای متعددی امروز با ایران ارتباط دارند و دولتهای خارجی مجبور میشوند مجوزهایی را صادر کنند که برای معاملات لازم است.
قائممقام وزیر راه و شهرسازی در امور بینالملل مجموعه این رفتارها را نشاندهنده افزایش اعتماد به ایران در سطح جهان دانست و گفت: پشت پرده نقل و انتقالات مالی، پیچیدگیها فنی و حقوقی زیادی داشت که با تعامل و همکاری دوستان برطرف شد.
وی گفت: وزیر راه و شهرسازی با جسارت، شجاعت و اعتقاد کار خرید هواپیما را دنبال کردند و خارج از هرگونه بحث سیاسی وظیفه دارم از ایشان به سبب تلاش برای آبادانی صنعت حمل و نقل هوایی تشکر کنم.
ایرانایر 20 فروند هواپیمای ای.تی.آر 72 نفره خریداری کرده است که چهار فروند آن امروز وارد ناوگان هوایی ایرانایر شد.
سازمان هواپیمایی کشوری سهشنبه گواهینامههای این هواپیماهای کوچک مسافری را برای پرواز در مسیرهای داخلی صادر کرد.
«فرهاد پرورش» مدیرعامل ایرانایر، سه روز پیش برای انتقال این هواپیماها و انجام روند اداری تحویل به ایرانایر به شهر تولوز فرانسه رفت. گروه کارشناسی فنی و خلبانی این شرکت از چند هفته پیش به آنجا رفته بودند.
با تحویل این چهار فروند هواپیمای ای.تی.آر (شرکت زیرمجموعه ایرباس) در مجموع پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و لغو تحریمهای هستهای علیه کشورمان هفت فروند هواپیمای نو و با فناوری روز از معتبرترین شرکتهای هواپیماسازی جهان وارد ناوگان هوایی کشور شد.
فقط 2 ماه پس از اجرای برجام (دی ماه 1394)، «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در راس هیاتی سیاسی و اقتصادی در اسفند ماه 1394 به کشور فرانسه رفت و در این سفر پیشقرارداد خرید یک صد فروند هواپیمای ایرباس بین شرکت ایرانایر و شرکت هواپیماسازی ایرباس فرانسه منعقد شد.
با نهایی شدن این قرارداد، نخستین فروند از هواپیماهای 321 خریداری شده از ایرباس در اواخر دی ماه 1395 وارد ناوگان هوایی ایرانایر شد. پس از آن یک فروند هواپیمای 330 در اسفند ماه 1395 و یک فروند دیگر از این نوع در پنجم فروردین ماه سال 1396 وارد کشور شد تا در مسیرهای داخلی و بینالمللی پروازهای خود را آغاز کنند.
امروز با ورود چهار فروند هواپیمای ای.تی.آر به ناوگان هوایی ایرانایر، در مدت پنج ماه هفت فروند هواپیمای نو و مدرن وارد ناوگان هوایی این شرکت شده که جان تازهای به ناوگان قدیمی هوایی کشور بخشیده است.
علاوه بر قراردادهای امضاشده با شرکتهای ای.تی.آر و ایرباس، همزمان قرارداد خرید 80 فروند هواپیمای بوئینگ با این شرکت هواپیماسازی آمریکایی در تهران امضا شد که نخستین فروند آن در سال 2018 به ایرانایر تحویل داده میشود.
ارزش قرارداد خرید این 200 فروند هواپیمای نو کمتر از 18 میلیارد دلار است که ایرانایر همه آنها را به صورت اجاره به شرط تملیک خریداری کرده است تا همه آنها در مدت 15 سال آینده به تدریج وارد ناوگان هوایی ایران شوند.
نظرات