خبر فوری:

خبر مهم:

کد مطلب: ۶۶۵۲۸۶

قیمت لیر امروز ۲۱ خرداد ۱۴۰۱/ نگرانی از فقر و سوءتغذیه در ترکیه

قیمت لیر امروز ۲۱ خرداد ۱۴۰۱/ نگرانی از فقر و سوءتغذیه در ترکیه

لیر ترکیه در میانه امروز با قیمت هزار و ۵۴۰ تومان معامله می‌شود و نسبت به روز گذشته ۲۱۶ تومان افزایش یافت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بر اساس اعلام شبکه اطلاع‌رسانی ارز، طلا و سکه ، لیر ترکیه در میانه امروز با قیمت هزار و ۵۴۰ تومان معامله می‌شود.

در طی معاملات امروز، بیشترین قیمت ثبت شده برای لیر ترکیه ۱۵۴۰ تومان و کمترین قیمت ۱۵۴۰ تومان است.

نگرانی از فقر و سوءتغذیه در ترکیه

به نقل از تسنیم ، در شرایطی که ترکیه دچار بحران اقتصادی شده، مقامات این کشور، در مورد اصلی ترین دلایل بحران، استدلال های متفاوتی و متناقضی ذکر می کنند.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و رهبر حزب عدالت و توسعه اعلام کرده که اقتصاد کشور او، مورد هدف توطئه گران و مهاجمین خارجی قرار گرفته و در چندین کشور، به صورت شبانه روزی، سناریوهایی برای تضعیف اقتصاد ترکیه در حال اجرا هستند. اما نورالدین نباتی سکاندار وزارت خزانه داری و امور مالی ترکیه اعلام کرده که هیچ حمله ای در کار نیست.

به موازات همه این حرف ها، گزارش سازمان ملل نشان داده که بحران معیشتی، بخش بزرگی از مردم ترکیه را فرا گرفته و آمارها نشان دهنده این است که دست کم ۱۴ میلیون شهروند ترکیه، به منابع غذایی دسترسی کافی ندارند.

روزنامه سوزجو که با فروش ۴۰۰ هزار نسخه در روز، عنوان پرتیراژترین روزنامه ترکیه را یدک می کشد، امروز در عکس و تیتر صفحه نخست، با استناد به گزارش سازمان ملل، چنین تیتری به کار برده است: «یک تابلوی تلخ، ۱۵ میلیون نفر گرسنه زندگی می کنند.»

این روزنامه همچنین به فراز و فرود ارزی اشاره کرده و نوشته است: هر ۱ دلار آمریکا در آغاز سخنرانی دیروز اردوغان ۱۶ لیره و ۴۵ قوروش می ارزید اما در آخرین دقایق سخنرانی رئیس جمهور، نرخ دلار به ۱۶ لیره و ۷۷ قوروش رسید و افزایش ۲ قوروشی را ثبت کرد.

در گزارش اختصاصی روزنامه قرار نیز آمده است: «ارقام سازمان ملل، گزارشی تامل برانگیز در مورد معیشت مردم ترکیه است در زمانی که بحران معیشتی، بخش بزرگی از شهروندان را فرا گرفته است. داده های سازمان ملل نشان داد که ۱۴ میلیون نفر در ترکیه دچار سوء تغذیه هستند.

این میزان از آمار و ارقام گرسنگی است که زنگ خطر را به صدا درآورد. گزارش مزبور حاکی از آن است که در مقایسه با سه ماه پیش، ۴۱۰ هزار نفر دیگر به لیست کسانی که سفره هایشان خالی بود اضافه شد. همچنین باید بدانیم که ۱٫۷ درصد از کودکان زیر ۵ سال به «سوء تغذیه حاد» و ۶ درصد به «سوء تغذیه مزمن» دچار شده اند. به صورت استانی، سفره های مردم استان شرناخ در جنوب شرقی ترکیه، غالباً خالی بود.

با عمیق تر شدن بحران اقتصادی، از بین رفتن قدرت خرید مردم ترکیه، وضعیت زندگی ناسالم و سوء تغذیه به سطوح بی سابقه ای رسید. فقیرترین قشر ترکیه می توانند ماهیانه ۲۵۰ گرم گوشت قرمز مصرف کنند.»

کشورهایی که بیشترین میزان مصرف ناکافی مواد غذایی را نسبت به کل جمعیت داشتند، افغانستان، سومالی، نیجریه، مالی و سودان بودند. در حالی که بحران غذایی با تأثیر جنگ، به یک پدیده جهانی تبدیل شده است، زندگی برای مردم ترکیه، سخت و سخت تر شده است.

چرا که علاوه بر مساله حمله روسیه به اوکراین و افزایش قیمت غلات، آشفتگی اقتصادی طولانی مدت در ترکیه به زیست میلیون ها نفر ضربه می زند. آمار موسوم به نقشه گرسنگی، تهیه شده توسط برنامه جهانی غذای سازمان ملل نشان داد که وضعیت به سطح بسیار بدی رسیده است.

فقر در ترکیه به رکورد بی سابقه ای رسیده است. بر اساس داده های موسسه دولتی آمار ترکیه (TUIK)، تورم مواد غذایی در ماه می ۹۱٫۶۳ درصد بوده است.

بحران اقتصادی و تشدید بی سابقه فقر، حتی در ارقام رسمی دولتی نیز قابل کتمان نیست. فقر و بحران اقتصادی دو سال اخیر، تغذیه ناکافی و ناسالم را به همراه داشت.

بر اساس «نقشه گرسنگی» برنامه جهانی غذا (WFP) سازمان ملل متحد (UN) که داده‌های موثقی را به اشتراک می‌گذارد، تا ۶ ژوئن، ۸۶۶ میلیون نفر در ۹۲ کشور جهان، نتوانسته اند غذای کافی مصرف کنند.

بر اساس نقشه گرسنگی سازمان ملل، ۱۴٫۸ میلیون نفر در ترکیه با جمعیت ۸۲٫۳ میلیون نفر نمی توانند غذای کافی مصرف کنند. اما نکته اینجاست که این آمار در حال افزایش است و ارقام جدید نشان می‌دهد در سه ماه گذشته تعداد افرادی که نتوانسته‌اند غذای کافی مصرف کنند، با افزایش ۴۲۰ هزار نفری مواجه شده است. این افزایش در ماه گذشته ۶۰ هزار نفر بوده است.

داده های برنامه جهانی غذا نشان می دهد که در حال حاضر ۳۳۳ میلیون نفر در ۳۶ کشور دچار سوء تغذیه هستند و چنین تخمین زده می شود که ۵۳۳ میلیون نفر در ۵۶ کشور دچار سوءتغذیه هستند.

ترکیه نیز یکی از این کشورهاست. بر اساس گزارش بخش اقتصادی حزب خوب (IYI Party) به دلیل سوءتغذیه، بیماری های کودکان در ترکیه افزایش یافته است و کاهش موفقیت تحصیلی در اغلب مدارس، مشاهده شده است. ۳۰ درصد کودکان با عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی، ۱۸ درصد با اسهال و ۱۴ درصد با بیماری های ناشی از سوء تغذیه مانند سلامت دهان و دندان دست و پنجه نرم می کنند.

روزنامه جمهوریت نیز در یک گزارش اقتصادی، به بررسی تاثیرات زنجیره ای فقر و تورم پرداخته و نوشته است: «بخش قابل توجهی از جوانانی که مدتهاست در دوران نامزدی و عقد به سر می برند، توان آن را ندارند که سرپناهی برای خود پیدا کنند. چرا که تورم در بخش اجاره و فروش مسکن، بی سابقه است. از آنجایی که نمی توانند خانه ای اجاره کنند، فعلاً ازدواج نمی کنند. در نتیجه عملاً در بخش فروش لوازم خانگی، تالارهای عروسی و چندین بخش دیگر، شاهد یک رکود جدی هستیم.»

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.