تجارتنیوز در گفتوگو با تحلیلگر بازار طلا و سکه بررسی کرد:
پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱ تیر ۱۴۰۲ / انس جهانی، بازار طلا را کساد کرد
روز چهارشنبه هر دو بازاری که قیمت طلا و سکه از آنها خط میگیرد، نزولی شد. اما کاهش قیمت انس جهانی طلا نسبت به دلار چشمگیرتر بود. این کاهش قیمت منجر به تغییر کانال سکه بهار و مثقال طلا شد.
به گزارش تجارتنیوز روز چهارشنبه هر دو فاکتور تعیینکننده قیمت طلا و سکه در روند نزولی قرار داشتند. طلای جهانی با کاهش قیمت، با رقم ۱۹۳۲ دلار معامله شد و دلار در بازار داخلی نیز نوسان محدودی داشت. در جدول زیر آخرین قیمت معاملات روز گذشته در بازار طلا و سکه قابل مشاهده است.
روزهای گذشته بازار فلز زرد همواره در پی نوسانات قیمت دلار حرکت میکرد و قیمت انس جهانی طلا بازیگر فعالی برای تعیین قیمت طلای داخلی نبود. اما روز چهارشنبه قیمت دلار نوسان محدود کاهشی در حدود ۱۰۰ تومانی داشت که به زعم فعالان اقتصادی این ارزان و گرانشدنهای مختصر، روند نیست و فعلا بازارهای مالی در روند سایدوی یا خنثی قرار دارند. اما به نظر میرسد در روز چهارشنبه، کاهش قیمت انس جهانی طلا اثر نزولی بر قیمت طلا و سکه گذاشته است.
تغییرات ملموس قیمت سکه بهار آزادی
روز چهارشنبه در میان قطعات سکه، سکه بهار آزادی بیشترین کاهش قیمت را داشت و به کانال پایینتر برگشت. در روزهای گذشته نیز این قطعه بیشترین نوسانات کاهش یا افزایش قیمت را داشته است.
همچنان فعالان بازار فلز زرد چشمانتظار بازی دلار در معرکه اخبار سیاسی و اقتصاد تورمی هستند. آنها معتقدند اگر بازار طلا و سکه بدون در نظر گرفتن قیمت دلار روندی هم بگیرد، موقتی و متاثر از تقاضاست؛ در غیر این صورت مشق بازار فلز خوشرنگ از روی دست دلار است. هر چند در ماههای گذشته به علت افزایش قیمت، روند تقاضا در این بازار نیز نزولی است.
در صورت توافق؛ سکه ۲۳ میلیونی میشود
در همین راستا مجتبی دیبا، کارشناس اقتصادی با اشاره به روند کاهش قیمت دلار و همگرایی طلا با این موضوع به تجارتنیوز گفت: «به نظر میرسد آینده چشمانداز تورمی فعلا خیلی بزرگ و وحشتناک دیده نمیشود. در سال گذشته بین ایران و عربستان توافقاتی حاصل شد و آرامش نسبی که در بازارها از این زاویه به وجود آمد، کم کم خود را نشان میدهد. این موضوع میتواند به رفتار دلار شکل دهد و روی طلا نیز تاثیر میگذارد.»
او با اشاره به ریزش قیمت انس جهانی طلا ادامه داد: «در روزهای اخیر انس جهانی طلا تحت تاثیر سیاستهای فدرال رزرو است. درست است که از شدت نرخ بهره کمی کاسته شده اما کماکان در این فضا مانده و یک اصلاح را باید برای انس جهانی و آمدن در محدودههای ۱۹۰۰ دلار در نظر بگیریم.»
این کارشناس اقتصادی افزود: «قیمت ۴۷ هزار تومانی، اولین منطقه حساس برای دلار است و در صورت حمایت میتوان به این محدوده وزن داد. در صورتی که اخبار پرقدرتی در حوزه برجام شنیده شود و از جانب دو طرف یعنی ایران و آمریکا تائید شود و دو طرف به موضع مشترکی از نظر خبری برسند، قیمت دلار تا محدوده ۴۳ هزار تومان نیز پایین میآید.»
او در ادامه با اشاره به اینکه رفتار طلا از زاویه دید دلار مورد توجه است، گفت: «پیش از این محدوده ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی به عنوان منطقه مهم مقاومتی برای سکه متصور بود. دو مناطق ۲۷ میلیون و ۷۰۰ و ۲۵ میلیون و ۶۰۰ محدودههای بعدی قیمت سکه هستند. اگر اخبار مثبت در حوزه برجام سرازیر شود قیمت ۲۳ میلیون و ۷۰۰ را میتوان برای آینده سکه مدنظر داشت.»
سکه بهار کانال عوض کرد
روز چهارشنبه ۳۱ خردادماه ۱۴۰۲، قیمت سکه امامی با ۲۸۸ هزار تومان کاهش قیمت در کانال ۲۸ میلیون تومانی ماند. این قطعه با قیمت ۲۸ میلیون و ۲۰۱ هزار تومان مبادله شد.
روز گذشته سکه بهار آزادی بیشترین کاهش قیمت را در خانواده سکهها داشت. این قطعه ۴۰۰ هزار تومان ارزان شد. این کاهش قیمت باعث شد سکه بهار یک کانال نزول کند. در لحظه نگارش این گزارش سکه بهار با قیمت ۲۴ میلیون و ۸۰۱ هزار تومان مبادله میشد.
روز چهارشنبه نیم سکه و ربع سکه هر کدام کاهش قیمت ۲۰۰ هزار تومانی داشتند. این قطعات به ترتیب با قیمت ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان مبادله شدند. روز گذشته سکه گرمی با کاهش ۱۲۰ هزار تومانی به قیمت ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید.
بازگشت مثقال به کانال ۹ میلیون تومانی
روز چهارشنبه قیمت حباب تمام قطعات سکه کاهش داشت. حباب سکه بهار با ۱۸۵ هزار تومان افت کرد و بیشترین مقدار کاهش قیمت حباب سکه را در خانواده سکهها داشت. سکه امامی ۸۵ هزار تومان، نیمسکه ۹۳ هزار تومان، ربع سکه ۱۴۶ هزار تومان و سکه گرمی ۹۳ هزار تومان کاهش حباب داشتند.
دیروز قیمت طلا کاهش داشت. روز چهارشنبه هر مثقال طلا ۱۲۵ هزار تومان ارزان شد. کاهش قیمت این مقدار طلا را بار دیگر در کانال ۹ میلیون تومانی قرار داد. در این روز هر مثقال با رقم ۹ میلیون و ۹۶۶ هزار تومان مبادله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز کاهش ۲۹ هزار تومانی داشت و با قیمت دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان مبادله شد. روز چهارشنبه طلای دست دوم نیز با قیمت دو میلیون و ۲۷۰ هزار تومان معامله شد.
گزارشهای بیشتر را در صفحه اخبار ارز و طلا بخوانید.
نظرات