فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۰۹۱۷۹

گرگ و میش مسکن در برزخ دلار

گرگ و میش مسکن در برزخ دلار

اوایل امسال بود که رشد 275 درصدی نرخ ارز، شوک بزرگی را به بخش مسکن وارد کرد و در واقع 74 درصد قیمت آن را رشد داشت که در نتیجه بنا به اذعان کارشناسان، با این رشد قیمت، خرید مسکن تقریبا خارج از توان خانوارها ارزیابی شده است.

اوایل امسال بود که رشد 275 درصدی نرخ ارز، شوک بزرگی را به بخش مسکن وارد کرد و در واقع 74 درصد قیمت آن را رشد داشت که در نتیجه بنا به اذعان کارشناسان ، با این رشد قیمت، خرید مسکن تقریبا خارج از توان خانوارها ارزیابی شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، به طوری که وام‌های مسکن و برگه های اوراق آن هم کمک چندان زیادی به کسانی که مشتاق صاحبخانه شدن هستند، نمی‌کند.از هفته گذشته تاکنون قیمت دلار تا حد زیادی کاهش یافته است و بنا به گفته رسانه‌ها مردم در حال فروش دلارهای خانگی به بانک ها و صرافی ها هستند.

حال ممکن است این سوال پیش بیاید که اگر بخش زیادی از مردم دلارهای خانگی خود را به ریال تبدیل کنند، نقدینگی حاصل از این موضوع را به کدام سمت سرازیر می کنند؟

نخستین پس لرزه‌های کاهش قیمت دلار گریبان خودرو و طلا را گرفت و عملا خرید و فروش در این بخش ها با ریزش روبرو شد. اما اتفاقی که در این چند روز رخ داد این بود که در بخش مسکن یک بلاتکلیفی مشاهده شده است و تقریبا خرید و فروش مسکن کماکان معطل وقوع اتفاقات بعدی است.یکی از مشاوران املاکی در منطقه شرق تهران می گوید: همیشه بعد از افت بازارهای ارز و طلا سرمایه‌ها عملا وارد مسکن می‌شود. یعنی وقتی دلار و سکه جذابیت خود را از دست می دهند ناگهان به سمت بخش مسکن سرازیر می‌شوند.

وی می گوید : این اصلا اتفاق خوشایندی حتی برای ما املاکی‌ها نیست چون هرچقدر قیمت‌ها بالاتر رود توان خرید اقشار مصرف‌کننده کاهش می یابد .این مشاور املاکی می افزاید: ما طی این چند روز که با کاهش قیمت دلار روبرو بودیم کاهش قیمت محسوسی در بخش مسکن نداشتیم چون رفتار فروشنده و خریدار در چنین حالت‌هایی معمولا مکث و تعلل است تا ببینند وضعیت چه می شود.

به این معنی که فروشنده دست نگاه می دارد، اما گاهی نیز ممکن است چون خریدار تحلیل درستی از بازار ندارد برای خرید اقدام می کند البته اگر فروشنده پایه کار باشد و جلو بیاید.یک فعال دیگر حوزه املاک در خصوص وضعیت گرگ و میش حاکم بر وضعیت مسکن پس از افت دلار می گوید: ما در این شرایط با یک وضعیت دوسویه روبرو هستیم.

نوید رستمی می گوید: هر گاه دلار گران شده مسکن هم گران شده اما با افت قیمت دلار این خطر هم وجود دارد که ریال های ناشی از تبدیل دلار بر اثر سرگردانی ناگهان سر از بازار مسکن در آورد، در نتیجه وقتی تقاضای مسکن بالا برود قیمت هم بالا می‌رود که امیدواریم چنین اتفاقی نیفتد.

وی می افزاید: تا الان شاید طبقه متوسط می توانست با گرفتن وام ملک خریداری کند، اما افزایش بیشتر قیمت مسکن بیش از حد فعلی، خطر ناتوانی طبقه متوسط را نیز در امر خرید ملک بیشتر می‌کند.

منبع:‌ آفتاب یزد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار