چانهزنی بر سر اعتبار بانک مسکن در بودجه
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: یکی از وظایف و اولویت اصلی دولت تامین مسکن برای اقشار کمدرآمد جامعه است، به همین جهت دولت برای رونق و توسعه بخش مسکن باید اعتبارات و تسهیلاتی در اختیار بانک مسکن قرار دهد و بانک مسکن نیز این اعتبارات را تحت عنوان تسهیلات مسکن به سازندگان و خریداران تخصیص دهد.
به گزارش تجارتنیوز، در بند «ب» تبصره 8 لایحه بودجه سال 98، اعتبار پنج هزار میلیارد تومانی برای تسویه بخشی از بدهیهای بانک مسکن به بانک مرکزی در نظر گرفته شده، که اعضای کمیسیون عمران مجلس اختصاص اعتبار 12 هزار میلیاردی به جای پنج هزار میلیارد تومان جهت پرداخت بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی در بودجه سال 98 را به کمیسیون تلفیق مجلس پیشنهاد دادهاند.
بدهی 40 هزار میلیاردی بانک مسکن!
به عقیده برخی از نمایندگان کمیسیون عمران مجلس، این اعتبار پنج هزار میلیارد تومانی تاثیری در کاهش مشکلات بانک مسکن نخواهد داشت، زیرا در حال حاضر بانک مسکن بیش از 40 هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکار است که بیشتر بدهیهای بانک مسکن به بانک مرکزی به دلیل ایجاد خط اعتباری برای اجرای طرح مسکن مهر در دولت نهم به وجود آمده است.
اما برخی دیگر از نمایندگان کمیسیون عمران مجلس، معتقدند که بانک مسکن نیازی به اعتبار 12 هزار میلیاردی جهت پرداخت بدهی خود به بانک مرکزی ندارد، زیرا تا به این لحظه منابع سرمایهای بانک مسکن حاصل از بازپرداخت اقساط مسکن مهر بیش از 18 هزار میلیارد تومان است که این بانک میتواند بخشی از بدهی خود را به بانک مرکزی پرداخت کند، بنابراین این 12 هزار میلیارد تومان باید برای پرداخت تسهیلات مسکن به سازندگان و خریداران با توجه به رشد فزاینده قیمت مسکن در کشور هزینه شود.
ضرورت افزایش میزان تسهیلات مسکن
سیدحسین افضلی، عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به موضوعات مطرحشده درباره اختصاص اعتبار 12 هزار میلیاردی برای پرداخت بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی در کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با تجارتنیوز گفت: اطلاعات دقیقی در این خصوص ندارم که عدم پرداخت بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی با وجود استمهال 10 ساله پرداخت بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی چه مشکلاتی برای بانک مسکن ایجاد کرده است.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همواره ورود نقدینگی و منابع مالی به بخش مسکن در جهت توسعه و رونق این بخش بسیار ضرورت دارد، تصریح کرد: پرواضح است که رونق و توسعه بخش مسکن بدون تزریق اعتبارات و منابع مالی از سوی بخش خصوصی و بخش دولتی امکانپذیر نخواهد شد.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: یکی از وظایف و اولویت اصلی دولت تامین مسکن برای اقشار کم درآمد جامعه است، به همین جهت دولت برای رونق و توسعه بخش مسکن باید اعتبارات و تسهیلاتی در اختیار بانک مسکن قرار دهد و بانک مسکن نیز این اعتبارات را تحت عنوان تسهیلات مسکن به سازندگان و خریداران تخصیص دهد.
نظرات