تجارتنیوز گزارش میدهد:
باغ گیاهشناسی در محاصره برجها!/ منطقه ۲۲ بیآبی را به ساکنان خود تحمیل میکند؟
ساخت 22 برج در حوالی باغ گیاهشناسی تهران در حالی از مرحله گودبرداری عبور کرده است که کارشناسان محیط زیست معتقد هستند ساخت این برجها عملا باغ را رو به زوال میبرد و مشکلات عدیدهای را در این ناحیه به وجود میآورد. همچنین بیتوجهی به کمبود آب در منطقه 22 و ساخت و انتقال عده زیادی از مردم به این حریم، مشکلات بسیاری را در آینده برای خود ساکنان به همراه خواهد داشت.
به گزارش تجارتنیوز، موضوع برجسازی در حوالی باغ گیاهشناسی تهران به توافقی بازمیگردد که شهرداری با ارتش در سال 1387 انجام داد. در این سال از ۵۱۱ هکتار زمین متعلق به ارتش، باید ۳۵۰ هکتار به شهرداری واگذار و در ۱۶۱ هکتار باقی مانده، ۲۰ هزار واحد مسکونی ساخته میشد. اما محل قرارگیری زمینها آغاز ماجرا بود؛ زمینی که از سوی ارتش در آن بازه واگذار شد، درست در حریم باغ گیاهشناسی ایران قرار داشت.
شهرداری بارها در این مورد اعلام کرده است که این توافق به دوره قبل بازمیگردد و مجوزهای لازم را دارد، اما مسئله اینجاست که طبق گفته کارشناسان محیط زیست ساخت ۲۲ برج بلندمرتبه باعث میشود باغ در عمل رو به زوال رود. بر اساس آنچه ایرنا نوشته است، رئیس تحقیقات مراتع و جنگلهای کشور ۱۱ آبان با بیان اینکه حریمی که برای این باغ در نظر گرفته شده ۵۰۰ متر است، اعلام کرده بود که در طرح تفصیلی عنوان شده است که اگر ساخت و سازی در اطراف باغ صورت میگیرد نباید بیشتر از سه طبقه باشد.
علیزاده تاکید کرده است که با ساخت و ساز بلندمرتبهها در اطراف باغ دیگر آبی به زمین نفوذ نمیکند و تامین آب باغ با مشکل مواجه شده و درختان باغ در حال خشک شدن هستند. با این حال، آن طور که رئیس تحقیقات مراتع و جنگلهای کشور گفته، بهتازگی مجوز احداث ۲۲ برج ۲۰ طبقه با پنج هزار واحد مسکونی در ضلع شمالی باغ صادر شده است!
علیزاده با بیان اینکه با این بیتدبیری زوال تدریجی باغ اتفاق میافتد، این اتفاق را غیرقابل قبول دانسته و ابراز امیدواری کرده است که دستور توقف این ساخت و ساز برای حیات باغ صورت بگیرد؛ زیرا میلیونها نفر خواستار حفظ باغ گیاه شناسی ملی ایران هستند.
تاثیرات محیط زیستی برجسازی در حوالی باغ گیاهشناسی
محمد متینیزاده، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در این مورد به روزنامه پیام ما گفته است: از زمانی که در منطقه ۲۲ شهرداری تهران بلندمرتبهسازی در حاشیه بزرگراههای حکیم و همت شروع شد، آرامآرام افت آبهای زیرزمینی آغاز شد. بهطوری که زمانی ظرفیت چاههای موجود در باغ گیاهشناسی ۲۰۰ لیتر در ثانیه بود اما اکنون به حدود ۸۰ لیتر در ثانیه رسیده است. به تدریج این افت بیشتر هم خواهد شد.
متینیزاده با اشاره به انتخاب مکان تاسیس باغ گیاهشناسی با توجه به شیب هیدرولیک در پاییندست گفته است: با وجود این شیب بارشهای جوی وارد زمین و سفرههای زیرزمینی میشد و چاهها را سیراب میکرد، اما وقتی برجها با آن عمق پیریزی ساخته شد، همه راههای نفوذ بسته شد. اکنون این پروژه در شمال باغ، تیر آخر برای توقف ورود آبهای زیرزمینی و روانه شدن منابع آبی به سمت باغ میبندد. بر این اساس نخستین آسیب افزایش شدید افت آبهای زیرزمینی در باغ گیاهشناسی است.
از سوی دیگر رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی اعلام کرده است شهرداری میتواند برای حفظ حریم باغ گیاهشناسی به ذینفعان ساخت و ساز در مجاورت این باغ، زمین معوض بدهد. اما با تمام این حرفها و حتی با وجود ورود دادستانی، ساخت و ساز در این منطقه مصرانه کلید خورده و از مرحله گودبرداری نیز عبور کرده است.
البته شکایت علیه شهرداری از سوی انجمن پایشگران حامی محیط زیست در دیوان عدالت اداری طرح شده و بعد از یک مرتبه طرح دفاعیه شهرداری منطقه و مرکز در دیوان، همچنان در حال بررسی است و همچنان حکمی صادر نشده است.
گزارشهای بیشتر را در صفحه مسکن تجارتنیوز بخوانید.
نظرات