فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۸۸۵۲

مجید گودرزی، کارشناس بازار مسکن در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» مطرح کرد:

وام ۶۵۰ میلیونی ساخت مسکن؛ گامی کوچک برای بحرانی بزرگ! / وام مسکن ایران بدترین نوع وام در دنیاست

بسیاری از تسهیلات بانکی تصویب شده، برای نپرداختن است!

وام ۶۵۰ میلیونی ساخت مسکن؛ گامی کوچک برای بحرانی بزرگ! / وام مسکن ایران بدترین نوع وام در دنیاست

شورای عالی مسکن طی روز‌های گذشته، بر اساس مصوبه‌ای وام‌های مسکن را از ۵۵۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش داد. وزیر راه نیز وام ۸۰۰ میلیون تومانی را که در دولت قبل هدفگذاری شده بود، غیراصولی خواند. به‌این ترتیب پرونده وام‌های۸۰۰ میلیونی مسکن بسته شد؛ اما آیا وام مسکن 650 میلیونی کارآمد خواهد بود؟ مجید گودرزی، کارشناس بازار مسکن به تجارت‌نیوز گفته است که وام‌های مسکن ایران بدترین نوع در میان تسهیلات پرداختی‌ دنیاست و در عمل کفاف مبلغ ساخت را نمی‌دهد.

به گزارش تجارت نیوز،

شورای عالی مسکن طی روزهای اخیر تصویب کرده است که وام نهضت ملی مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش یابد. با این‌حال اجرای این مصوبه همچنان به تصویب و ابلاغ هیات عالی بانک مرکزی وابسته است؛ موضوعی که پیش‌تر نیز مانع اجرای مصوبه افزایش وام به ۸۰۰ میلیون تومان شده بود. اما آیا این مبالغ به ساخت مسکن و پیشبرد نهضت ملی مسکن کمکی می‌کند؟

در هیچ کشوری یک چهارم وام را پیش از پرداخت نمی‌گیرند!

مجید گودرزی، کارشناس بازار مسکن در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز مطرح کرد: «تا پیش از این و حتی در حال حاضر، یکی از چالش‌های اصلی،‌ تامین مالی پروژه‌های مسکن بود. اکنون، وامی که با آن مواجه هستیم، به نظر من، از بدترین نوع وام‌ها در دنیا است.»

او افزود: «این موضوع اغراق‌آمیز نیست، زیرا هیچ‌جای دنیا چنین نیست که یک چهارم وام را به عنوان اوراق، قبل از پرداخت وام از مردم  دریافت کنند و در عین حال، هم سود وامی را که پرداخت نشده، بگیرند و هم اقساط آن را.»

حتی وام‌های 23 درصدی هم برای بانک‌ها صرفه اقتصادی ندارد

این کارشناس بازار مسکن بیان کرد: «متاسفانه نظام بانکی ما در آشفتگی بازار مسکن دخیل و سهیم است و در جهت رفاه عمومی و رونق بازار مسکن، قدمی برنمی‌دارد. واقعیت این است که این بازار، بازاری رها شده است.»

گودرزی درباره چرایی عدم پرداخت تسهیلات توسط بانک‌‌ها اظهار کرد: «واقعیت این است که آن‌ها تقصیری در پرداخت نکردن وام‌ها به مشتریان ندارند، زیرا به راحتی می‌توانند با سرمایه‌گذاری در بازار مسکن، چندین برابر سود بانکی عایدی داشته باشند. بنابراین، صرفه اقتصادی ندارد که حتی وام‌های 23 درصدی را پرداخت کنند.»

وام ۶۵۰ میلیونی هزینه‌های ساخت مسکن را پوشش نمی‌دهد

این کارشناس بازار مسکن درباره اثربخشی مبلغ افزایش یافته وام توضیح داد:‌‌ «درباره وام ۵۵۰ میلیونی که اکنون به ۶۵۰ میلیون تومان رسیده، ما همچنان از دنیا عقب هستیم. این گام‌ها واقعا کفایت لازم را برای ساخت واحد مسکونی ندارند.»

او افزود: «ـحتی اگر هزینه ساخت را متری ۱۵ میلیون تومان در نظر بگیریم، می‌توان گفت که این وام‌ها تمام مبلغ را پوشش نمی‌دهند. در روستاها و شهرهای کوچک ممکن است این مبلغ کافی باشد، اما متأسفانه این مبلغ در آنجا پرداخت نمی‌شود.»

بسیاری از تسهیلات بانکی تصویب شده، برای نپرداختن است!

گودرزی بیان کرد: «از طرف دیگر، بسیاری از تسهیلاتی که در نظام بانکی ما تصویب می‌شود، برای نپرداختن است! ما نگرانیم که حتی این مصوبه نیز مانند وام‌های قبلی فقط روی کاغذ باقی بماند و در عمل اجرا نشود.»

او اظهار کرد: «به نظر می‌رسد که این مصوبه بیشتر برای پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن باشد، اما واقعیت این است که آن بخش کوچکی از نیازها و درخواست‌های نظام بانکی ما، باید به واسطه بهره‌برداری از سپرده‌های مردم، در جهت رفع بحران مسکن کمک کند.»

بانک‌ها فقط ۲.۵ درصد از تسهیلات را به مسکن اختصاص دادند

این کارشناس بازار مسکن اضافه کرد: «ما شاهد بودیم که با وجود تکلیف به واگذاری ۲۰ درصد تسهیلات به بخش مسکن، در عمل این رقم به بیش از ۲.۵ درصد نرسید. همچنین، متاسفانه این قانون نیز ضمانت اجرایی قوی و کافی نداشت تا نظام بانکی را ملزم کند، به تعهدات خود به مردم عمل کند.»

گودرزی درباره  چشم‌انداز این اقدام تشریح کرد: «امیدواریم که با این حرکت نه چندان خوب و مناسب، بخشی از سپرده‌های مردم به نیازهای تسهیلاتی مردم برای تکمیل پروژه‌ها کمک کند. زیرا اگر این بخش ساخت و ساز به نتیجه کافی نرسد، ممکن است در آینده با کسری مواجه شویم و ضروری است که دولت و بانک‌ها به تعهدات خود عمل کنند.»

گزارش‌های بیشتر را در صفحه مسکن بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.