فهرست ۲۱ قلم تجهیزات فناوری مشمول ممنوعیت واردات
مطابق با مصوبه ۱۶۳ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، واردات ۲۱ قلم کالا و تجهیزات مربوط به فناوری اطلاعات، به دلیل تولید داخل، به کشور ممنوع اعلام شد.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۱۶۳ خود با بررسی وضعیت تولید داخلی تجهیزات مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات، اپراتورهای ارتباطی را ملزم به استفاده از توان داخلی کرد.
به گزارش تجارتنیوز، بر این اساس معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات با تدوین آییننامه استفاده از توان داخلی و ملی برای پروژههای بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات مطابق با پیوست فناوری و پس از بررسیهای انجام شده، ۴۰ شرکت داخلی تولیدکننده تجهیزات و ۳۰۰ محصول تولیدی داخلی را مورد تایید قرار داد تا اپراتورهای ارتباطی ملزم به همکاری با این تولیدکنندگان و استفاده از تجهیزات توان داخلی شوند.
در این زمینه روز گذشته وزیر ارتباطات نیز در شبکه اجتماعی توییتر، برای رفع ابهامات گامهای اجرایی این مصوبه در جهت حمایت از تولید داخل، از ممنوعیت ۲۱ قلم تجهیزات مرتبط با شبکههای فناوری اطلاعات خبر داده است.
محمدجواد آذری جهرمی گفت: باید بپذیریم که واردات اقلامی چون رک، باتری و مودم با قیمت به مراتب کمتر و کیفیت بهتر، تیشه به ریشه اشتغال و اقتصاد ملی میزند.
وی با تاکید بر صادرات در این بخش با سندیکای مخابرات مطرح شده و در دستور کار است، گفت: حمایت از کالاهای اعلام شده ثابت نیست و اگر محصولات اعلامی رقابتی نباشند، حذف میشوند.
جهرمی با اشاره به اینکه سطح ممنوعیت به توان داخلی است و اگر تکنولوژی در بازار داخلی نباشد ممنوعیت اعمال نمیشود، اضافه کرد: این تصمیم ما را از تکنولوژی جهانی محروم نخواهد کرد.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: در کنار این ممنوعیت، مشوقهایی برای شرکتهای تبعیتکننده مطرح است. بنابراین حمایت دولت هم در این چرخه وجود دارد.
جهرمی با بیان اینکه لیست شرکتهای تولیدکننده این تجهیزات هم به عنوان یک گزارش مستقل به زودی منتشر خواهد شد، افزود: این تجهیزات برای شرکتهای مخابراتی کاربرد دارد و کاربران نهایی را در برنمیگیرد.
وی همچنین تاکید کرد تجربه خوبی در تولید محلی شرکتهای خارجی لوازم خانگی در ایران وجود دارد. هزینه واردات اگر بیش از تولید محلی شود تولید محلی رخ میدهد.
این در حالی است که پیش از این نیز، برات قنبری مشاور فعلی وزیر ارتباطات و معاون سابق این وزارتخانه ممنوعیت و محدودیت ورود ۲۱ قلم کالا و تجهیزات مرتبط با فناوری اطلاعات به کشور را اعلام کرده بود.
وی با تاکید براینکه اپراتورهای ارتباطی ملزم به استفاده از محصولات مشابه داخلی شدند، گفت: پیوست تجهیزات فناوری اطلاعات از سوی معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات به اپراتورهای ارائه دهنده خدمات در این بخش، ابلاغ شده است و مطابق با این دستورالعمل، شرایط و ضوابطی برای خرید محصولات بخش ICT در نظر گرفته شده است.
قنبری خاطرنشان کرد: بر این اساس، طرحهای عمده و محصولات خریداریشده حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از این پس باید دارای پیوست فناوری باشند. به این معنی که در پروژههای ملی باید از اقلام و محصولات تولید داخل استفاده شود.
بر اساس پیوست فناوری اطلاعات، فهرست ۲۱ قلم کالا و تجهیزات وارداتی که به دلیل تولید داخل، واردات آنها به کشور ممنوع بوده، به شرح زیر اعلام شده است:
۱- شبکههای نسل جدید NGN
۲- سوییچ/روتر ظرفیت متوسط
۳- مراکز تلفن دیجیتال و مبتنی بر IP
۴- سیستم مدیریت شبکه مخابراتی (NMS/BSS/OSS)
۵- رادیومایکروویو از فرکانس ۸ تا ۳۸ گیگاهرتز
۶- رادیوترانک
۷- آنتنهای مخابراتی (مایکروویو، BTS، ایستگاه زمینی ماهواره)
۸- DWDM/ROADM تا ۹۶ طول موج
۹- SDH نوری تا STM۱۶
۱۰- تجهیزات پسیو دسترسی نوری (FTTx)
۱۱- تجهیزات اکتیو FTTx (ONU/ONT)
۱۲- مودم دیتا (کابلی-بیسیم)
۱۳- گوشی تلفن مبتنی بر IP
۱۴- تجهیزات تغذیه نیروی مخابراتی (رکتیفایر، باتری، UPS)
۱۵- قطعات پسیو رادیویی و نوری
۱۶- کابلهای مخابراتی (مسی، کواکسیال، نوری)
۱۷ ترمینال و متعلقات MDF/DDF/OCDF
۱۸- مفصلهای مخابراتی و متعلقات (مسی و نوری)
۱۹- دکلهای مخابراتی
۲۰- راک و کابینت مخابراتی
۲۱- سامانه ذخیرهسازی (San Storage) تا ۴۸۰ ترابایت
منبع: مهر
نظرات