فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۳۶۶۲۷

مدیرکل دفتر محصولات جالیزی:

خسارت سیل عامل اصلی گرانی پیاز

خسارت سیل عامل اصلی گرانی پیاز

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید، بارندگی و سیل سال گذشته به مزارع پیاز آسیب وارد کرد و منجر به افت کمی و کیفی این محصول شد. اکنون با کاهش عرضه پیاز از برخی مناطق تولیدی شاهد افزایش قیمت آن در سطح عرضه هستیم.

حسین اصغری درباره گرانی قیمت پیاز در بازار مصرف افزود: قیمت محصولات کشاورزی رابطه مستقیمی با عرضه و تقاضا در بازار دارد. اواخر سال 1395 بارندگی‌های مناطق جنوبی کشور به ویژه منطقه جنوب کرمان و هرمزگان به مزارع پیاز آسیب زد و افت کمی و کیفی محصولات را سبب شد.

وی درباره قیمت خرید پیاز از کشاورزان گفت: براساس آمار روز گذشته هر کیلوگرم پیاز خوراکی در مزارع با توجه به رقم بازارپسندی، سایز پیاز و سایر فاکتورهای موثر در قیمت بین 7 تا 12 هزار ریال از کشاورزان خریداری می‌شود.

اصغری پیش‌بینی کرد: اکنون پیاز تولیدی خوزستان و فارس به بازار عرضه شده و در روزهای آتی با ورود پیاز اصفهان به بازار شاهد ثبات بازار خواهیم بود.

اکنون هر کیلوگرم پیاز سفید در بازار مصرف بین 23 هزار ریال (2300 تومان) تا 40 هزار ریال (4 هزار تومان) عرضه می‌شود.

تولید 2.3 میلیون تن پیاز در کشور

وی درباره میزان تولید پیاز در کشور گفت: در حال حاضر سالیانه حدود 2 میلیون و 300 هزار تن پیاز در سطح 58 هزار هکتار اراضی زراعی در فصول مختلف در کشور تولید و به بازارهای مصرف عرضه می‌شود.

مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی میانگین عملکرد تولید پیاز را در هر هکتار حدود 40 تن اعلام کرد.

اصغری افزود: اصفهان با 337 هزار تن، جنوب کرمان با 300 هزار تن، هرمزگان با 270 هزار تن، زنجان با 185 هزار تن، خوزستان با 162 هزار تن و آذربایجان شرقی با 130 هزار تن به ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پیاز کشور به شمار می‌روند.

به گفته وی، سایر استان‌های کشور در سطوح محدودتر اقدام به کشت و تولید پیاز می‌کنند.

صادرات 343 هزار تن پیاز در سال 95

اصغری تصریح کرد: در سال‌های 1393 تا 1395 به ترتیب 278، 288 و 343 هزار تن پیاز به ارزش 260 میلیون دلار صادر شد که بخش عمده این صادرات به کشورهای عراق، حاشیه خلیج فارس و افغانستان بوده است.

وی درباره استفاده بذرهای کیفی پیاز گفت: با توجه به اقلیم‌های مختلف و صرفه اقتصادی تولید محصول پیاز، بذرهای اصلاح‌شده مناسبی از جمله اسپانستین، تگزاس ارلی، پری ماور قرمز و سفید بومی و میل کی کشت می‌شوند که بر اساس رنگ محصول به طور عموم مردم آن‌ها را پیاز سفید، زرد و قرمز می‌نامند.

مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: به طور تقریبی در تمامی اراضی کشت پیاز، ارقام مناسب و با کیفیت تولید می‌شود اما باید توجه داشته باشیم که به دلیل چهار فصل بودن کشور در زمان‌های یکسان این اتفاق نمی‌افتد و بدیهی است به دلیل تفاوت شرایط آب و هوایی در برخی موارد کیفیت تغییر می‌کند.

وی درباره واردات پیاز گفت: در سال‌های اخیر برنامه‌ای برای واردات پیاز نداشته‌ایم و امسال هم نداریم، گرچه اهرم واردات برای کنترل قیمت‌ها قابل استفاده است.

بارش باران و برف در زمستان سال گذشته خسارت‌های چند صد میلیارد ریالی به مزارع کشاورزی بسیاری از نقاط کشور به ویژه مناطق جنوبی و شرقی وارد کرد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.