توافقنامه تجاری ایران و اوراسیا در مراحل پایانی
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه توافقنامه تجاری ایران و اوراسیا در مراحل نهایی قرار گرفته است، گفت: ۶۰ نوع میوه ایرانی در سیکل تجاری قرار گرفته است.
علیاکبر مهرفرد در نشست مشترک هیات تجاری بلندپایه اروپایی و فعالان اقتصادی ایرانی که به میزبانی اتاق بازرگانی تهران در حال برگزاری است، گفت: جمعیت شهری جهان روزبهروز در حال توسعه است و در حال حاضر حدود نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی میکنند و پیشبینی میشود که این روند ادامه یابد و همواره تقاضا برای غذا و به خصوص غذای سالم در دنیا رو به رشد باشد؛ پس توسعه همکاریها برای تامین غذای جامعه جهانی و مردم، به یک امر مهم و استراتژیک در دنیا تبدیل شده است.
به گزارش تجارتنیوز، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی افزود: در منطقه خاورمیانه تامین غذای حلال امر مهمی به شمار میرود که مورد توجه قرار دارد، همچنین تاریخ کشاورزی دنیا با ایران شروع میشود و مهد کشاورزی دنیا بودهایم و در اسناد و مدارک اهمیت زیادی به توسعه کشاورزی داده شده است.
وی تصریح کرد: سند چشمانداز بیستساله ایران و برنامه ششم نیز، که از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ پیشبینی شده است، نکات مهمی را برای پیشبینی بحثهای صنعت غذا در ایران دارد و ایران پتانسیل بالایی برای کشاورزی دارد؛ به این معنا که منابع ژنتیکی که در ایران وجود دارد و گونههای متعددی که در ایران هست، کشور ما را به عنوان کشوری کمنظیر برای این موضوع مشخص کرده است.
مهرفرد، گفت: تاکنون ۲۲۰۰ گونه گیاهان دارویی در ایران شناسایی شده است که بخشی از آنها در سیکل تجاری قرار گرفتهاند، ضمن اینکه گونهها و تنوع ژنتیکی در ایران، خوب و مطلوب است و کمتر کشوری در دنیا، ۶۰ نوع میوه را در سیکل تجاری دارد، در حالی که ایران این شرایط را دارد و تنوع اقلیمی بسیار زیاد از مناطق گرم و خشک، گرم و مرطوب، مناطق معتدل و سرد در ایران به چشم میخورد.
وی اظهار داشت: تنوع اقلیمی و مباحثی همچون دانش فنی و موضوعات مربوط به نیروی انسانی، توسعه آموزش عالی در ایران از جمله مزیتهای کشور ما است و باید مباحث مربوط به امنیت غذایی در برنامهها و چشماندازها دیده شود، ضمن اینکه توسعه صادرات نیز باید سرلوحه کار باشد. البته موانعی نیز بر سر راه وجود دارد و اکنون که تحریمها برداشته شده، لازم است که موانع نیز یکی پس از دیگری برداشته شود.
مهرفرد با بیان اینکه یکی از مهمترین موانع تجارت، مشکلات و موانع بانکی است که مسائل زیادی را برای فعالان اقتصادی ایرانی به وجود میآورد که حاصل آن افزایش هزینه است؛ ضمن اینکه نکاتی که باید توجه شود و از سر راه برداشته شود، همین مسائل بانکی، توسعه زیربناها و استانداردها است؛ به این معنا که در بخشهای مختلف از جمله ارگانیک باید استانداردها توسعه یابد.
وی اظهار داشت: تعرفههای واردات مواد غذایی ایران در اتحادیه اروپا بسیار بالا است و لازم است که در این زمینه تجدیدنظر شود؛ البته ایران این عزم را دارد که وارد سازمان تجارت جهانی شود، البته امروزه توسعه منطقهای در موافقتنامهها در نظر گرفته شده است که مذاکرات بین ایران و اوراسیا به توافق نهایی نزدیک شده است که امیدواریم موافقتنامه مشابهی با سایر کشورها نیز امضا شود که شرایط را برای تسهیلات تجاری فراهم کند.
قرار بود محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در این نشست حضور یابد که قائممقام وی در نشست حضور یافت.
منبع: مهر
نظرات