فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۰۹۷۲

واکنش وزارت جهاد به اختلاط گندم داخلی با خاک

واکنش وزارت جهاد به اختلاط گندم داخلی با خاک

وزارت جهاد کشاورزی، مباحث مطرح‌شده درباره اختلاط گندم داخلی با خاک را رد و اعلام کرد: آرد مصرفی در پخت نان به خاک آلوده نیست.

وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به مباحث مطرح شده درباره کیفیت گندم داخلی و اختلاط آن با خاک؛ اعلام کرد: ادعای بی‌کیفیتی گندم و آلودگی نان مردم به خاک کذب است.

به گزارش تجارت‌نیوز، بر اساس استاندارد ملی ایران (شماره ۱۰۴ «گندم - ویژگی‌ها و روش‌های آزمون») گندم خوراک انسان در سه درجه طبقه‌بندی شده و کلیه گندم‌هایی که دولت در قالب خرید تضمینی طی سال‌های اخیر از کشاورزان خریداری کرده، مطابق با استاندارد یادشده و در درجات یک تا سه قرار داشته است و بر این اساس اختلاط گندم غیرخوراکی با گندم خوراک انسان با قاطعیت رد می‌شود.

در ادامه این گزارش، با اشاره به اینکه قیمت تضمینی خرید گندم داخلی بر پایه افت‌های مفید (شکستگی گندم) و غیرمفید (علف هرز، کلوخ و سنگ) توسط دولت با در نظرگیری یک جدول ماتریسی تعیین می شود، تاکید شده است:

بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده توسط مرکز پژوهش‌های غلات در قالب جدول پاکی، عملکرد خرید تضمینی ۸.۸ میلیون تن گندم در سال ۱۳۹۶ نشان می‌دهد که متوسط افت مفید و غیرمفید گندم خریداری‌شده به ترتیب ۱.۳۹ و ۱.۳۶ درصد بوده، بنابراین طرح این موضوع که گندم کشور با هفت درصد خاک خریداری و به کارخانجات تحویل می‌شود، به هیچ وجه صحت ندارد و قویا تکذیب می‌شود؛ ضمن اینکه افت غیرمفید گندم امسال ۱.۳۶ درصد بوده و افت هفت درصدی صحت ندارد.

این گزارش با اشاره به امکان بالقوه فرصت‌طلبی برخی سودجویان اندک که در همه صنوف و طبقات اجتماعی مشاهده می‌شود، قشر شریف و زحمتکش کشاورز به ویژه گندم‌کاران را از هرگونه تخلف در فروش گندم به دولت مبری دانسته و اضافه کرده است:

وزارت جهاد کشاورزی تمهیدات لازم را برای جلوگیری از هرگونه سودجویی پیش‌بینی کرده و در فصل خرید جاری، با مشاهده برخی موارد نامتعارف از استاندارد ۱۰۴ و اختلاط خاک در تحویل گندم به مراکز خرید ضمن خودداری از تحویل‌گیری، متخلفین را به منظور برخورد قانونی به دستگاه‌های مسئول و مراجع قضایی معرفی کرده است.

در ادامه این گزارش با اشاره به این که استاندارد ویژگی‌های آرد گندم (شماره ۱۰۳) در کشور اجباری است، تاکید شده که دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل استاندارد استان، به صورت مستمر بر ویژگی‌های آرد نظارت و با متخلفین برخورد قانونی می‌کنند.

در ادامه این گزارش تاکید شده است: هرگونه استفاده از افزودنی‌های خوراکی در تولید آرد منوط به اخذ مجوز واحد تولیدی از دانشگاه علوم پزشکی بوده که باید با اصلاح پروانه ساخت انجام پذیرد و در غیر این صورت واحدهای تولیدی مجاز به این اقدام نیستند و دانشگاه علوم پزشکی با هرگونه مغایرت با استاندارد برخورد می‌نماید.

چندی قبل محمدرضا مرتضوی، رئیس هیات‌مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی در یک نشست خبری با انتقاد از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در خرید تضمینی گندم اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی، جدولی تحت عنوان جدول پاکی گندم ایجاد کرده که بر این اساس گندم با ۷ درصد خاک و ۱۰ درصد افت مفید (۱۷ درصد افت) خرید تضمینی می‌کند.

وی تصریح کرد: براساس قولی که مسئولان به ما داده‌اند امسال جدول اصلاح خواهد شد و بر این اساس از میزان خاک، دو درصد کاسته می‌شود و قیمت‌ها نیز در جدول تغییر خواهد کرد.

رئیس هیات‌مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی یادآور شد: مشکل دیگری که ما در این زمینه داریم آن است که وقتی گندم را خریداری می‌کنیم و قصد داریم آن را تبدیل به آرد کنیم، ضایعات محصول از جمله کاه، تخم علف و غیره را جدا می‌کنیم و آنها را می فروشیم. متاسفانه برخی این ضایعات را خریداری کرده و مجددا آنها را روی گندم‌ها ریخته و به دولت می فروشند.

مرتضوی با بیان اینکه دولت‌های مختلف که بر روی کار می‌آیند بر بحث خودکفایی گندم اصرار دارند، تاکید کرد: البته این مسئله درست است، ما از کیفیت گندم کاسته‌ایم تا اندازه کمی آن را بالا ببریم.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.