فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۱۰۲۱۰

قیمت مرغ به کیلویی ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان رسید

قیمت مرغ به کیلویی ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان رسید

عضو هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده ۱۷ هزار تومان و مرغ گرم ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان است‌.

به گزارش تجارت‌نیوز ، عظیم حجت، عضو هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۶ هزار و ۹۰۰ تا ۱۷ هزار تومان و مرغ گرم در خرد‌ه‌فروشی‌ها ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان است‌.

وی آینده بازار مرغ را تابع شرایط کرونا دانست و افزود: پیش‌بینی وضعیت بازار به شرایط رنگ‌بندی کرونا در شهرهای مختلف بستگی دارد، به طوری‌که با بازگشایی پرمصرف‌ها در برخی شهرها قیمت مرغ زنده در محدوده ۱۷ تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان باقی می‌ماند، در غیر این صورت به علت افزایش میزان جوجه‌ریزی وضع نگران کننده است‌.

حجت با اشاره به مشکلات سامانه بازارگاه بیان کرد: سامانه بازارگاه تا ۴۰ روزگی جوجه نهاده تخصیص می‌دهد، ضمن آنکه تا ۲ هفته اول پس از ورود جوجه به سالن، مرغداران مجبور به تامین نهاده از بازار آزاد هستند.

این مقام مسئول با انتقاد از تاخیر ستاد تنظیم بازار در اعلام نرخ مصوب جدید بیان کرد: با وجود افزایش کرایه‌های حمل‌ونقل و نرخ مصوب ذرت و کنجاله سویا، اما قیمت جدید مرغ اعلام نشده است، در حالی‌که مسئولان قول دادند که طی ۲۰ روز قیمت‌ها را اصلاح کنند که متاسفانه با گذشت بیش از ۲ برابر این مدت زمان تغییری در نرخ ایجاد نشده است.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: تولید مرغ گوشتی همانند مرغ تخم‌گذار نیست که اگر مرغدار یک دوره با پروسه زیان مواجه شد، ماه بعد جبران شود چرا که تولیدکننده مرغ گوشتی زمانی‌که مرغ به مرحله عرضه می‌رسد، بین ۳ روز تا ۷ روز باید مرغ تولیدی را در بازار توزیع کند که با توجه به تولید خطی و میزان جوجه‌ریزی، برخی واحدهای مرغداری به علت عرضه با نرخ‌های قبل از افزایش قیمت نهاده‌ها متحمل زیان هستند.

به گفته وی، اگر نگاه مسئولان تولید محور نباشد، تولیدکننده از تولید خارج می‌شود که با این وجود دچار وابستگی می‌شویم.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی استاندارد لاشه را ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه عمده خانوارها مرغ سایز درشت مصرف می‌کنند و فرهنگ‌سازی لازم برای استاندارد لاشه با وزن ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم نشده ، به همین خاطر مرغدار مجبور است که مرغ خود را در مدت زمان ۵۰ روزگی عرضه کند که با این وجود ۱۰ روز نیاز کامل مرغ را از بازار آزاد خریداری می‌کند، همچنین سهمیه از سامانه بازارگاه تا زمانی‌که مرغ وارد سالن نشود، تخصیص داده نمی شود و حداقل ۲ هفته از زمان ورود مرغ به سالن زمان نیاز است تا نهاده به دست مرغدار برسد که در این مدت هم‌ مرغدار چاره‌ای جز تامین از بازار آزاد ندارد و تمامی این عوامل بر افزایش هزینه‌های تولید دامن ‌می‌زند.

این مقام مسئول افزود: با توجه به تامین بخشی از نهاده از بازار آزاد بارها پیشنهاد شده است که ۲۰ درصد از نهاده را به محض ورود جوجه در اختیار مرغدار بگذارند تا بخشی از معضل مرتفع شود.

حجت در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید وجود ندارد، تصریح کرد: با توجه به برنامه‌ریزی صورت گرفته مشکلی در تولید نداریم و تنها برای خروج مرغداران از سردرگمی تولید انتظار می‌رود که هر چه سریع تر قیمت جدید متناسب با هزینه تولید اعلام شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.