کد مطلب: ۴۶۷۹۸۴

گلایه‌های کاربران راننده از درآمد پایین و عوارض شهرداری

رانندگان اسنپ: چرا باید به شهرداری عوارض بدهیم!

رانندگان اسنپ: چرا باید به شهرداری عوارض بدهیم!

گروهی از رانندگان اسنپ تاکید دارند که کمیسیون‌های این شرکت، از ارقام اعلامی بالاتر است و برخی نیز معتقدند نفس گرفتن عوارض شهرداری، معنایی ندارد.

تجارت‌نیوز در مطلبی با موضوع درصد کمیسیون اسنپ ، به اعتراضات کاربران راننده این شرکت نسبت به کمیسیون‌ها و عوارض شهرداری پرداخت.

برخی از خوانندگان تجارت‌نیوز، نظرات موافق و مخالف خود را در مورد آن گزارش، با این رسانه در میان گذاشته‌اند.

امان از درآمد کم و گرانی زندگی

گروهی از رانندگان اسنپ، معتقدند کرایه‌ها پایین و درصد کمیسیون‌ها بالاست و در این میان، گرانی‌ها نیز شرایط را برای آنها سخت کرده است.

- «بنده از شروع کرونا دست و پاشکسته کارمی‌کنم … چرا کمیسیون باید ۱۵ یا ۲۰درصد، با این کرایه های پایین باشه؟ …»

- «من هم راننده اسنپ هستم. الان ۱۰ روز هست به دلیل خرابی خودرو بیکارم و تا الان برای تعمیر اساسی موتور و گیربکس پراید، ۶ونیم میلیون قطعه خریدم. بله، شمع 9 تومنی شده، ۴۵ تومن بقیه علی برکت الله. حالا بی‌انصافی در دریافت کمسیون و عوارض شهرداری رو ببینید .تازه اسنپ میگه عوارض رو از مسافر می‌گیره. آقا ما رو چی فرض کردید، یک مسیر که 4 لیتر بنزین مصرف می‌شه رو، میزنه ۱۵ تومن!»

- «من راننده اسنپ هستم. با این کرایه های پایین که کرایه ۵ سال پیشه آژانس هاست، چرا باید کمیسیون بالا گرفته بشه، چطور در طول این چند سال اسنپ کمیسیون خودش را ۱۰۰ درصد افزایش داده، ولی کرایه ها رو نه؟ کمیسیون ۵ تا ۶ درصد هم زیاده. مگر اسنپ چه کار مهمی انجام می‌ده که باید راننده با کرایه چند سال قبل و هزینه به نرخ روز کار کنه؟»

- «اسنپ فقط برای مسافر خیلی عالی هست و راننده باید مفت کار کند. کرایه همین جوری مانده ولی وسایل ماشین پنج برابر شده.»

- «بنده هم چند وقتی به خاطر مشکلات اقتصادی راننده پاره وقت اسنپ شدم. اما اصلا راضی نیستم. درخواست سفر میاد ۱۷۰۰۰وقتی قبول سفر میکنی میگه ۱۵۰۰۰دریافت کنید. آخر سر هم خالص دریافتی می‌زنه ۱۳۳۰۰، معلوم نیست با چه معیاری حساب می‌شه؟.»

- «آنچه از یک دریافتی هر سفر اسنپ برای راننده باقی می‌ماند از 15 درصد هم کمتر است. از هر سفر ۸۵ درصد، شامل کمیسیون و استهلاک و بنزین می‌باشد. بنزین لیتری ۳۰۰۰ تومانی، به ضرر راننده است و کار با این شرایط، آب در هاون کوبیدن است.»

- «اسنپ هم مثل سهام عدالته؛ چون می دونند هیچ قانونی نیست، هیچ کس هم پیگیری نمی‌کنه. چرا وقتی راننده‌هایی مثل من، 3 سفر را لغو می‌کنند به هر دلیلی، اون روز دیگه از سفر محروممان می‌کنند اما وقتی مسافر درخواست اسنپ می کنه و [راننده] به مبدا می‌رسه، سفر را لغو می کنه، خبری از کنسلی نیست؟ …»

- «اسنپ کمیسیونش 20 درصده، شک نکنید. موقعی ای هم که مسافر پرداخت نقدی رو تبدیل به اعتباری می‌زنه، دو بار کمیسیون کم می‎کنه؛ یک بار موقع افزایش اعتبار مسافر به راننده، کسر کمیسیون می‌شه، یکبار هم آخر شب وقتی می‌خواد مثلا با راننده تسویه کنه، کمیسیون کسر می‌کنه و ۱۰هزار تومان از پول راننده رو نگه می‌داره. ته‌اش اگه چیزی بمونه فردا عصر می‌زنه حساب بانکی راننده. اونم اگه به تعطیلات نخوره. قیمت‌های سفر هم که درحد خرید چیپس و پفک هست. وقتی مسافرهام اعتباری پرداخت می‌کنن، فرداش پولی که از اسنپ به حساب من میاد، 20 هزار تومان هم نمی‌شه درحالی که باحساب خودم حداقل ۱۰۰ هزار تومان سرویس بردم. خیلی ها مثل من هستن ولی نمی‌تونیم کاری کنیم.»

اصلا عوارضی برای چی؟

عوارض شهرداری نیز از موضوعات مورد اختلاف رانندگان اسنپ با این شرکت است؛ در حالی که اسنپ می‌‌گوید این رقم از مسافران گرفته می‌شود، گروهی از رانندگان معتقدند آنها عوارض را می‌پردازند. برخی نیز این سوال را مطرح می‌کنند که اصلا چرا شهرداری باید از آنها عوارض دریافت کند؟

- «چطوری می‌گه از مسافر می‌گیره عوارض رو، ولی خورده نمی‌یاره برای پرداخت؟ برای ما که می‌زنه خورده داره. اگه پونزده درصده، ده تومن بده، هزار و پونصد باید ازش کم بشه. چرا بیشتر می‌شه و خورده می‌یاره؟ پس اینطور نیست.»

- «اهواز از برج 1 تا برج 8، تو این گرما، باید از صبح تا شب با کولر ماشین کار کرد، استهلاک بره بالا، مصرف سوخت بالا … ۱۵ درصد زیاد و کرایه‌ها کم. چاله و چوله و دست اندازهای اهواز رو ببینید، بعدش ببینم روتون می‌شه بگید عوارض! مگه شهرداری داریم که عوارض بدیم!»

- «… حالا که شهرداری این وسط داره پول مفتی می‌گیره، ماشینی که داره تو اسنپ کار میکنه از عوارض سالانه معاف باشه و عوارض شهرداری سالانه نده.»

- «… چرا ما باید چند بار عوارض بدیم، عوارض سالیانه با عوارض برای هر سفر که اگر راننده ای در روز 100 هزار تومن کار کنه، 10 هزار تومن عوارضش می‌شه که در ماه این عوارض ها می‌شه 300 هزار تومن. در کنارش سالیانه نزدیک به 100 هزارتومان دیگه بابت عوارض سالانه می‌دیم، سالی 70 تا80 تومن برای معاینه فنی و روزانه 60 تا 70 هزار تومن هم هزینه طرح … تو که داری بابت هر سفر از من عوارض می‌گیری، در عوض چه امکاناتی بهم دادی؟ لوازم یدکی بهم دادی یا ورود به طرح رایگان مانند تاکسی ها بهم دادی؟ خیابان ها را آسفالت کردی؟ معاینه فنی رایگان دادی؟ چی دادی که بابتش داری از راننده بدبخت چند بار عوارض میگیری؟ بعد برو از آقایون اسنپ بپروس چرا دو یا سه روز مونده که اعتبار بنزین بدن، چرا سوابق سفرهاتو می‌گیره پاک می‌کنه که دستت به هیچ جا بند نباشه؟ پولی که گفته بود به راننده هایی که بالای هزار کیلومتر راه می‌رن برای بنزین می‌ده کجاست پس؟ وام هایی که همه جا گفتن و نوشتن برای کرونا به کی دادنش؟…»

از ما حمایت کنید

گروهی از کاربران راننده اسنپ نیز، خواهان حمایت بیشتر از سوی این شرکت تاکسی اینترنتی شده‌اند.

- «من هم راننده اسنپم؛ ازهمان اوایل تاسیس اسنپ که هنوز برای مردم شناخته شده نبود. تقریبا نیمه دوم سال ۱۳۹۴ که نه مثل الان بنزین سه هزار تومان بود و نه تورم و گرونی فجیع که الان هست، [مزایایی داشت مانند] پاداش معرفی راننده و خوب کار کردن و کمیسیون برای داخل طرح نداشت. بابت بار مسافر، هر چمدان یا ساک مبلغ ۳۰۰۰ تومان بود و در هر شیفت کاری، یک یا دو سفر را کمیسیون را به عنوان تشویق از راننده دریافت نمی‌کرد. البته اینهایی رو که گفتم فقط تا زمانی که برای عموم مردم شناخته شده بشه انجام می‌داد. یعنی تقریبا تو ماه‌های مرداد یا شهریور ۱۳۹۵ که با اسپانسر شدنش در نمایشگاه الکامپ، با تبلیغات زیاد فراگیر شد و از آن پس، راننده برایشان بی اهمیت شد. تمام آن پاداش و غیره بطور کل برداشته شد. درضمن هنوز برای تامین امنیت جان و مال راننده در خفت شدن در شب یا مسیرهای بیرون شهر کاری انجام نشده…»

- «… هیچکس به داد راننده اینترنتی نمی‌رسه، مثلا پشتیبانی داریم. این آقای پشتیبان، بفرمایید چه گلی به سر راننده که این همه جور آدم سروکله می‌زنه، زده …»

- «واقعا قانون اشتباه زیاد داره که همه به ضرر راننده هست و هیچ کس نظارت نمی‌کنه. حق اعتراض و پیگیری وجود نداره.»

- «آقا اگه بیمه تامین اجتماعی راننده‌ها رو، اسنپ و تپسی حل کنند، نیمی از مشکلات راننده ها، به خودی و خود، حل شده است.»

از اسنپ راضی هستیم

در این میان، برخی از مخاطبان تجارت‌نیوز هم در مورد رضایت خود از اسنپ نوشته‌اند.

- «من یک راننده اسنپ هستم و از اسنپ راضی هستم. بهشون خسته نباشید می‌گم.»

- «هرچی درآمد شرکت اسنپ بیشتر باشه، راننده بیشتر پاداش میگیره، من به شخصه هر روز اسنپ داره بهم پاداش می‌ده.»

- «من یک مسافر هستم. در گذشته، آژانس‌های تلفنی، مشکلات خاصی با مسافران داشتن، هیچکسی نبوده بگه چکار دارید می‌کنید. حالا این شرکت تاکسی اینترنتی آمده با کرایه های مناسب که به نفع قشر ضعیف می‌باشد، شما پا پیچ آنها می‌شوید. می‌دانید اسنپ تنها شرکتی هست که از خانم‌های سرپرست خانوار، افراد معلول جسمی بهزیستی، یادگاران جنگ که جانباز شدن و مشکل جسمی دارند و از خانوادهای عزیز شهدا کمیسیون نمی‌گیرد؟ چرا با چشم بدبینی به این شرکت تاکسی اینترنتی اسنپ نگاه می‌کنید؟…»

- «کدوم شرکتیه که بدش میاد درآمدش بالاتر بره؟! اگه می‌تونست هزینه های سفر رو بالاتر ببره که می‌برد تا سود خودش هم بیشتر بشه. خب نمیزارن دیگه، دست اینا هم نیست. اما در رابطه با کمیسیون راننده‌هایی که می‌گن کمیسیون بیشتر میگیره … مبلغ کرایه رو یک و نیم درصدش رو حساب کن، بعد از مبلغ کل کم کن، حالا با توجه با کمیسیون شهرتون حساب کنید ببینید همون میشه یا نه. اگه نشد، زنگ بزنید پشتیبانی براتون درست می‌کنه. احتمالا اون سفرتون بازنگری یا چیزی داشته که باعث خطای کمیسیون شده. کسایی هم میگن کمیسیون زیاده، خب قبول دارم حق با شماست ولی خب سیاست های هر شرکته دیگه … »

آخرین اخبار حوزه استارتاپ را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.