کد مطلب: ۹۶۳۱۱۵

بلندمرتبه‌سازی در مازندران قفلی محکم‌تر برای بن‌بست ترافیک شهرهای شمالی

بلندمرتبه‌سازی در مازندران قفلی محکم‌تر برای بن‌بست ترافیک شهرهای شمالی

در حالی بابل به یکی از پرترافیک ترین شهرهای شمالی کشور تبدیل شد که صاحب نظران هشدار دادند در صورت اجرای طرح بلندمرتبه سازی در این شهر و دیگر مناطق مازندران مشکلی از ترافیک کور این خطه برطرف نخواهد شد.

به گزارش تجارت نیوز،

ترافیک شهر بابل به یک گره کوری تبدیل شد که این مشکل چالش های جدی را برای شهروندان و افرادی که در این شهر سفر می کنند، فراهم کرد.

فعالیت ۱۷ مرکز دانشگاهی به خصوص دانشگاه بزرگ صنعتی نوشیروانی و دانشگاه علوم پزشکی بابل به همراه ده‌ها مطب پزشکان در رشته های مختلف سبب شد این شهر میزبان انبوه جمعیت از سراسر کشور و همچنین شهرهای مختلف استان باشد که این امر زمینه ای برای ترافیک سنگین در شهر بابل شده است.

در سه سال اخیر موضوع بلند مرتبه سازی در مازندران مطرح شد که شهر ساحلی سرخرود به عنوان یک مبنا در مازندران این طرح در حدود ۶۰ هکتار زمین اجرا شد.

در راستای اجرای این سیاست نسخه ای که برای شهر بابل پیچیده شد بلند مرتبه سازی در ۱۱ طبقه است که این امر برای اجرا در حال صدور مجوزهای نهایی است.

کارشناسان شهرسازی و ترافیک بر این باورند با توجه به بن بست ترافیکی موجود در شهر بابل بلند مرتبه سازی در هسته مرکزی شهر ریختن بنزین بر شعله های سنگین ترافیک است که این امر بن بست ترافیکی شهر بابل را غیر قابل تحمل می کند.

هر چند ترافیک در شهرهای مازندران سال‌ها است که آرامش را از شهروندان این شهر گرفته است و هر چقدر هم که می‌گذرد بر شدت آن افزوده می‌شود. تقریبا همه شهرهای پرجمعیت و بزرگ مازندران از غرب تا شرق استان با این معضل مواجه هستند.

در تعطیلات و زمان حضور مسافران نیز این چالش در شهرهای مازندران به ویژه شهرهای غربی تشدید می‌شود. اما گره کور ترافیک در برخی شهرهای استان مانند بابل، قائمشهر و ساری روز تعطیل و غیرتعطیل نمی‌شناسد و در هر شرایطی پابرجا است. اما ترافیک شهر بابل در شرایط فعلی به مرحله ای از بحران رسیده که در مازندران ترافیک این شهر به یک ضرب المثل تبدیل شد.

ترافیک یک ساعته روز گذشته در میدان ولایت بابل چنان کلافه کننده بود که بسیاری از خودروها ماشین های خود را خاموش و چشم انتظار گره گشایی از این ترافیک بودند.

کارشناسان این حوزه بر این باورند در حالی ترافیک بابل به بن بستی کور تبدیل شد که در این شهر جاده ساحلی در کنار بابلرود واقع شد و با وجود این جاده نباید ترافیکی در این شهر وجود داشته باشد.

برای بیان این بحران همین مطلب بس که نه تنها جاده ساحلی نتوانست شهر بابل را از بن بست ترافیکی نجات دهد بلکه در شرایط فعلی در برخی از ساعت ها در جاده ساحلی هم ترافیک ایجاد می شود.

با در نظر گرفتن همه این شرایط صاحبنظران اجرای بلند مرتبه سازی در هسته مرکزی شهر بابل را تیر خلاصی برای زندگی در این خطه از شمال برشمردند که با اجرای آن شرایط برای شهروندان غیر قابل تحمل می شود.

مشکل حادتر می شود

کارشناس ارشد راه و شهرستازی اظهار کرد: اجرای طرح بلند مرتبه سازی در هسته مرکزی شهر بابل مشکل ترافیک شهر بابل را به مراتب حادتر از شرایط فعلی خواهد کرد.

علی کیایی گفت: تحت هیچ شرایط شهر بابل ظرفیت اجرای طرح های بلند مرتبه سازی را نخواهد داشت و اجرای آن قفل محکم تری برای گره کور ترافیکی بابل خواهد بود.

وی گفت: شهروندان بابلی ترافیک ۳۰ آذر ماه سال جاری که منتهی به شب یلدا بود را فراموش نکردند که برخی از شهروندان سه ساعت در ترافیک شهر بابل معطل شدند.

کیایی ادامه داد: در روز گذشته فقط در میدان ولایت شهر بابل ترافیک یک ساعته ایجاد شد که فیلم آن هم در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود.

این کارشناس با اشاره به این مطلب که نکته بسیار مهم برای اجرای طرح بلند مرتبه سازی در شهر بابل بالا بودن سفره های آب های زیرزمینی در این شهر است، اظهار کرد: بلند مرتبه سازی زمینه برای خارج کردن آب های زیر زمینی است که این امر مقدمه فرونشست ها خواهد بود.

کیایی گفت: در حال حاضر در برخی از مناطق شهر بابل بعد از تکمیل یک مجتمع ساختمانی لوله گذاری های انجام شد تا آب های زیر زمینی در همان ساختمان تخلیه شود.

وی با اشاره به این مطلب که بعد از تخلیه کامل آب های زیر زمینی بدون تردید ساختمان فرو نشست خواهد کرد، ادامه داد: همه این هشدارها باید جدی گرفته شود در غیر این صورت خسارت های سنگینی به بار خواهد آمد.

این کارشناس راه و شهرسازی تصریح کرد: همه شهروندان به خوبی دریافتند که اگر هشدارهای سالهای گذشته فعالان محیط زیست در خصوص آسیب های سایت زباله انجیلسی جدی گرفته می شد شاهد خسارت های هزاران میلیارد ریالی برای حمل زباله شهرستان بابل نبودیم.

کیایی گفت: شهر بابل تحت هیچ شرایطی تحمل انبوه سازی را نخواهد داشت و این ساخت و سازها باید به اطراف شهر بابل در قالب شهرک های مسکونی جدید هدایت شود.

شهرستان بابل ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود نیمی از این جمعیت در شهر بابل زندگی می کنند.

صورت مساله این است که فروردین ماه سال ۱۴۰۱ شورای عالی معماری و شهرسازی کشور بلندمرتبه سازی در مازندران را به صورت نمونه مصوب و ابلاغ کرد. این شورا شهر سرخرود را به عنوان اجرای آزمایشی این طرح انتخاب کرده است. البته اجرای چنین طرحی درخواست اداره کل راه و شهرسازی مازندران بود که اسفند ۱۳۹۸ برای شورای عالی معماری و شهرسازی اررسال شد و این شورا هم در نشست تخصصی ۲۲ فروردین ماه سال گذشته خود طرح را مصوب و ضوابط و مقررات آن را تعیین کرد.

طبق این مصوبه قرار است بلند مرتبه سازی در حدود ۵۶ هکتار از اراضی محدوده شهری سرخ رود اجرایی شود. پیشتر مسوولان حوزه شهری سرخرود هم اعلام کرده بودند که بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی بلند مرتبه سازی در سه اندازه ۱۲، ۱۶ و ۲۵ طبقه برای این شهر ساحلی مازندران که از توابع شهرستان محمودآباد است، تعریف شده است.

 

منبع : ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.