فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۳۱۴۳۹

کاهش رتبه فساد ایران نزد مراجع بین‌المللی

کاهش رتبه فساد ایران نزد مراجع بین‌المللی

دبیر مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد از کاهش رتبه فساد اداری و مالی جمهوری اسلامی ایران در آخرین رتبه بندی‌های سالانه مراجع بین‌المللی خبر داد.

به گزارش تجارت‌نیوز، محسن مردعلی گفت: بر اساس آخرین رتبه‌بندی‌های سالانه مراجع سنجش‌کننده بین‌المللی در زمینه فساد اداری و مالی، میزان فساد در کشور جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر با کاهش مواجه بوده است.

وی افزود: رتبه کشورمان در بین کشورهای دنیا وضعیت مناسبی ندارد، اما در سال‌های اخیر با بهبود نسبی مواجه بوده است.

مردعلی در ادامه ضمن نام بردن از مهمترین مراجع بین‌المللی سنجش‌کننده و معیارهای سنجش آنها، آخرین وضعیت رتبه کشورمان را به شرح زیر اعلام کرد:

سازمان شفافیت بین‌الملل

سازمان شفافیت بین‌الملل، با استفاده از شاخص درک یا احساس فساد، کشورها را برحسب میزان فساد موجود در میان مقامات دولتی و سیاستمداران‌شان رتبه‌بندی می‌کند. به عبارت دیگر این معیار شاخصی است که رتبه فساد در بخش عمومی یک کشور را در میان سایر کشورهای جهان نشان می‌دهد.

این شاخص که تقاضای فساد را نشان می دهد شاخصی ترکیبی است که به وسیله اندازه‌گیری‌های گوناگون میدانی و اسنادی به دست می‌آید و مبتنی بر ادراک و نگرش تعدادی از تجار، تحلیل‌گران اقتصادی، سیاستمداران و مدیران بخش دولتی است.

وضعیت ایران در شاخص سازمان شفافیت بین‌الملل

طی سال‌های گذشته، از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ رتبه ایران در بین سایر کشورها از ۱۴۴ به ۱۳۱ و نمره کشور در همین سال ها از ۲۵ به ۲۹ ارتقا پیدا کرده است.
نمره شاخص ادراک فساد عددی بین ۰ تا ۱۰۰ است که هر چه عدد پایین‌تری را نشان دهد به معنای فساد بیشتر در آن کشور است و از نظر رتبه‌بندی، کشورهای با بالاترین میزان فساد در صدر جدول رتبه‌بندی قرار می‌گیرند.

مجمع جهانی اقتصاد

مجمع جهانی اقتصاد هر سال گزارشی با عنوان «گزارش رقابت‌پذیری جهانی» ارائه می‌کند. در این گزارش کشورها بر اساس «شاخص رقابت‌پذیری جهانی» یا GCI رتبه‌بندی می‌شوند. شاخص مذکور برای اندازه‌گیری و مقایسه رقابت‌پذیری کشورهای مختلف جهان به کار می‌رود.

محاسبه این شاخص مبتنی بر آخرین تحقیقات نظری و تجربی است که در آن ۱۱۲ متغیر مختلف مورد بررسی و سنجش قرار می‌گیرد. حدود دو سوم از این متغیرها بر اساس نظرسنجی از مدیران اجرایی بنگاه‌های اقتصادی و یک سوم باقیمانده بر اساس داده‌های آماری کشورها اندازه‌گیری می‌شوند.

مجمع جهانی اقتصاد رتبه‌بندی بین‌المللی جدیدی را از اقتصادهای سازگار با تجارت ارائه کرده و کشورهایی را معرفی کرده است که موفق شده‌اند بهترین شرایط را برای سهولت تجارت فراهم آورند.

وضعیت ایران در شاخص توانمندسازی تجاری

طی سال‌های گذشته، از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ نمره ایران در بین سایر کشورها از ۶۶/۱۶ به ۳۲/۲۶ ارتقا یافته است؛ نمره این شاخص عددی بین ۰ تا ۱۰۰ است که صفر به معنی بیش‌ترین بوروکراسی و ۱۰۰ به معنی کم‌ترین فساد است.

پروژه عدالت جهانی

پروژه عدالت جهانی یک سازمان چندرشته‌ای مستقل است که به‌ منظور پیشبرد حاکمیت قانون در سراسر دنیا تشکیل شده است. حاکمیت قانون بنیان‌های اساسی یکسانی را برای جوامع فراهم می‌کند. این بنیان‌ها عبارتند از توسعه اقتصادی پایدار، پاسخگویی دولت و احترام به حقوقی اساسی.

پروژه عدالت جهانی حاکمیت قانون به‌ منظور ارزیابی میزان جاری شدن قوانین و احترام به آن در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شاخص نیز می‌تواند ابزاری جهت شناخت نقاط ضعف نظام اجرایی کشور محسوب شود.

وضعیت ایران در شاخص پروژه عدالت جهانی

طی سال‌های گذشته، از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ نمره ایران از ۳۳/۰ به ۴۳/۰ ارتقا یافته است.

نمره این شاخص عددی بین ۰ تا ۱ است که صفر به معنی بیش ترین نقض قوانین و ۱ به معنی کم‌ترین نقض قوانین است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار