فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۰۳۴۶۱

پیش بینی ۱۵ عرضه اولیه با تغییر رویکرد در پذیرش شرکت‌ها

پیش بینی ۱۵ عرضه اولیه با تغییر رویکرد در پذیرش شرکت‌ها

مدیرعامل شرکت بورس با اعلام اقدامات مهم سال گذشته از تغییر رویکرد در پذیرش شرکت‌ها و پیش بینی ۱۵ عرضه اولیه در سال جاری خبر داد.

به گزارش تجارت‌نیوز، محمود گودرزی درخصوص جزییات برنامه‌های پیش‌رو در سال جاری به سنا، اعلام کرد: به‌عنوان بخشی از استراتژی توسعه مستمر و افزایش تعداد شرکت‌ها و ابزار‌های قابل معامله اکنون تعداد قابل‌توجهی از شرکت‌ها آماده عرضه به بازار در سال ۱۴۰۳ هستند.

این شرکت‌ها طیف وسیعی از صنایع گوناگون را شامل می‌شوند و حضور آن‌ها در بورس تنوع و عمق بیشتری به بازار سرمایه خواهد بخشید. با توجه به تغییر رویکرد در زمینه پذیرش شرکت‌ها و توجه بیشتر به شرکت‌های کوچک و متوسط، انتظار می‌رود تعداد عرضه‌های اولیه در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۱۵ شرکت برسد.

در راستای تسریع و بهبود فرآیند پذیرش شرکت‌ها اقدام به اصلاح، تجمیع، تطبیق و یا حذف فرم‌ها، مدارک و مستندات پذیرش شده که با این اقدام درخواست پذیرش شرکت‌های بیشتری مورد بررسی قرار می گیرد.

سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ شرکت پذیرش که عرضه اولیه پنج شرکت شامل پرداخت الکترونیک پاسارگاد، گروه مالی شهر، تأمین سرمایه کاردان، گروه مالی داتام و گسترش سوخت سبز زاگرس انجام شد. شرکت‌ها با حداقل ۱۰۰ میلیارد تومان سود می‌توانند وارد بورس شوند.

برنامه توسعه ابزار‌ها و محصولات مالی

یکی از اصلاحات مهم صورت گرفته در دستورالعمل پذیرش، فراهم کردن شرایط لازم برای پذیرش سهام شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال است. از دیگر اصلاحات تعیین شرایط لازم برای درج اوراق در بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای است.

با راه‌اندازی بازار سرمایه‌گذاری حرفه‌ای امکان حضور طیف گسترده‌تری از ابزار‌ها و محصولات مالی شامل سهام شرکت‌های پروژه، صندوق‌های سرمایه‌ گذاری خصوصی (PE)، صندوق‌های جسورانه (VC) و صندوق‌های پوشش ریسک فراهم شده و اکنون پذیرای نخستین شرکت پروژه در بازار سرمایه است.

توسعه بازار مشتقه

نگاهی به حجم و ارزش معاملات ابزار‌های مالی نشان می‌دهد که مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفته و حجم و ارزش معاملات آنها در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۳۲۵ و ۲۱۰ درصد رشد داشتند.

همچنین ارزش معاملات بازار اختیار فروش تبعی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۶۰۰ درصد رشد داشت. ارزش معاملات در سایر بازار‌ها نیز با افزایش همراه بود. به طوری که ارزش معاملات در بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس و اوراق صکوک اسلامی نسبت به سال ماقبل ۵۳ و ۱۲ درصد رشد داشت.

از دیگر اقدامات در زمینه بهره‌گیری از ابزار‌های نوین مالی، می‌توان به تدوین و تصویب پیاده‌سازی سه استراتژی معاملاتی توسط نرم‌افزار‌های آنلاین (OMS)، همکاری با پنج مجموعه نرم‌افزاری جدید جهت توسعه نرم‌افزار‌های آنلاین، تدوین رویه بازارگردانی در بازار آتی، ایجاد دیده‌بان بازار اختیار معامله در سایت TSETMC و فراهم کردن الزامات معاملات صندوق‌های جدید بخشی اشاره کرد.

برنامه‌ها برای سال ۱۴۰۳

تلاش‌ها در جهت افزایش گزینه‌های سرمایه‌گذاری و بهبود عملکرد بازار سرمایه ادامه‌دار خواهد بود و در صورت فراهم شدن امکانات لازم راه‌اندازی فروش تعهدی دنبال می شود تا سرمایه‌گذاران بتوانند از استراتژی‌های جدید جهت اخذ سود از بازار منفی استفاده کنند.

همچنین از دیگر اهداف، توسعه و عمق‌بخشی به بازار ابزار‌های نوین مالی از طریق پیاده‌سازی فنی برخی استراتژی‌های معاملاتی در بازار اختیار معامله، فراهم کردن امکان اخذ استراتژی‌ها بین سررسید‌های مختلف آتی و بین قرارداد‌های آتی و اختیار معامله و سایر اقدامات مربوطه است.

منبع : بورس پرس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.