برندگان نیمه امسال کدام سهامداران بودند؟
هدف از سرمایهگذاری در صندوقها و سهام، کسب سود بالاست. با توجه به اتفاقات مختلفی که در اقتصاد و بازار سرمایه ایران از ابتدای سال رخ داده است بازدهی شرکتها و صندوقها مورد توجه فعالان بازار سرمایه بوده است.
هدف از سرمایهگذاری در صندوقها و سهام کسب سود بالاست. با توجه به اتفاقات مختلفی که در اقتصاد و بازار سرمایه ایران از ابتدای سال رخ داده است بازدهی شرکتها و صندوقها مورد توجه فعالان بازار سرمایه بوده و این مساله که بیشترین سود را کجا میتوان کسب کرد دغدغه همه سرمایهگذاران است. مساله مهم دیگر بحث تورم است، بسیاری از مردم در ایران با هدف حفظ سرمایه خود در بازارهای موازی از جمله سهام و صندوقها سرمایهگذاری میکنند.
۱۴ سهم با بازدهی بالای ۵۰ درصد
بررسیها نشان میدهد ۱۴ نماد غگز، شفام، ولتجار، کایتا، کابگن، سپیدار، ثامان، نبروج، دکوثر، داوه، شدوص، حسینا، حتاید و خمحور بیش از ۵۰ درصد بازدهی در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ را داشته اند. در این میان غگز با ۹۰ درصد سوددهی بیشترین بازدهی را نصیب سهامداران خود کرده است.
کدام صندوقها بیشترین بازدهی را داشتند؟
صندوق جسورانه سرو رشد پایدار یکم «ویسرو» با بیش از ۹۰ درصد بازدهی بیشترین سود را نصیب سرمایهگذاران خود کرده است پس از آن صندوق جسورانه سپپهر یکم با نماد سپهر ۲۳، صندوق سرمایهگذاری خصوصی ثروت آفرین فیروزه «ثروت» با ۲۶، صندوق سرمایهگذاری مختلط تضمین اصل سرمایه گیتی دماوند با ۲۲ درصد بیشترین بازدهی را در میان صندوقها به ارمغان آوردهاند. سایر صندوقها بازدهی زیر ۲۰ درصد داشتهاند.
بازدهی صندوقهای طلا
بررسی بازدهی صندوقهای طلا نشان میدهد این صندوقها بین ۱۳ تا ۱۶ درصد در نیمه ابتدایی سال بازدهی داشتهاند.
رشد تورم در نیم سال ۱۴۰۳
بررسی تورم ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نشان میدهد از ابتدای سال تا انتهای شهریور فراز و نشیبهای بین ۳۱ تا ۳۷ درصد را نشان میدهد. بیشترین تورم مربوط به اردیبهشت با ۳۷ درصد است. همچنین تورم نسبت به اسفند ماه ۳۷.۳ درصد رشد داشته است.
بازدهی شاخص بورس
شاخص کل بورس، فرابورس و شاخص هموزن در ۶ ماه اول سال جاری رشد منفی را تجربه کردند. و عقب تر از سایر بازارها قرار گرفتند.
نظرات