کدام پرتفویها بازدهی خوبی داشتند؟
صمدی؛ فعال بازار مشتقه گفت:پورتفوهایی که تاکنون در بازار بازدهی خوبی داشتند؛ این سبدها استراتژیهایی را اتخاذ کردند که مناسب بوده و عموما از مشتقات و ابزارهای آنهم بهره بردهاند، اما مهمتر از آن موضوع این است که از الان به بعد در بازار چه کارهایی میشود انجام داد.
بازار سهام طی سالجدید نوسانهایی را تجربهکرده که حال و روز این بازار را تحتتاثیر قرارداده است، اما برخی از سبدهای فعال در بازار بازدهی خوبی داشتند که برخی از آنها از ابزار مشتقات بهخصوص اختیار معامله بهرهبردند. منا صمدی؛ فعال بازار مشتقه و مدیر سبدهای مشتقه ضمن بررسی این سبدها به آینده بازار نیز پرداخته است. همچنین استراتژیهای مناسب در بازار اختیار معامله در ادامه سال نیز مورد واکاوی قرار داده است.
ویژگی سبدهای موفق
سبدهای فعال در بازار مشتقات موفق شدند بازدهی خوبی در سالجاری داشته باشند. این بازدهی در نتیجه اتخاذ برخی از راهبردهای معاملاتی بودهاست. صمدی؛ فعال بازار مشتقه گفت:پورتفوهایی که تاکنون در بازار بازدهی خوبی داشتند؛ این سبدها استراتژیهایی را اتخاذ کردند که مناسب بوده و عموما از مشتقات و ابزارهای آنهم بهره بردهاند، اما مهمتر از آن موضوع این است که از الان به بعد در بازار چه کارهایی میشود انجام داد. از ابتدای سال با بازار عجیب و غریب و بهشدت هیجانی و نوسانی روبهرو بودیم؛ ولی ریزشها و رشدهای پیاپی و زیادی را دیدیم، صفهای فروش پیدرپی، صفهای خرید سنگین، کفهای تازه و سقفهای جدیدی را شاهد بودیم. معمولا در شرایطی که نوسانها خیلی بالاست، استراتژیهای با ریسک پایین که یک پایه و اساس آن خود سهام باشد، گزینه خوبی است، چراکه استراتژیهایی که تماما از آپشن، چه در سمت خرید و در سمت فروش بهره ببرند، بسیار خطرناک هستند. در سمت خرید ریسک دارند، چون در اختیار خرید اگر قیمت سهم پایینتر از قیمت اعمال بیاید یا در اختیار فروش قیمت به بالا اعمال نفوذ کند، کل سرمایه فعال این بازار از بین میرود. در سمت فروش هم خطرناک هستند چون سود سرمایهگذار محدود است و ریسک آنهم خیلی زیاد خواهد بود، پس طبیعتا اگر به اول سال برگردیم و بدانیم بازار قرار است این شکلی باشد، حتما در استراتژیهای خود یک پایه سهام باید داشته باشیم. استراتژی مثل کاوردکال (خرید سهم و فروش اختیار خرید آن) کلار (خرید سهم پایه و خرید اختیار فروش و فروش اختیار خرید) استرادل (خرید اختیار خرید و فروش) و استرانگلهای مصنوعی (خرید اختیار خرید و فروش در قیمت اعمال متفاوت). در نتیجه اگر سرمایهگذار پرتفویی داشتهباشد که بخش مهمی از آن طلا و مشتقات آن باشد؛ بخش دیگر آنهم صندوقهای اهرمی و مشتقات باشند و در نهایت سهمهای کمنوسانی مثل شستا یا صندوقهای سرمایهگذاری و مشتقات آنرا هم داشته باشیم، استراتژیهایی که اشاره شد میتوانست پیاده شود و تا الان این سبد در مقابل ریزشهای شدید محافظت میشد. همچنین در برگشت بازار هم سود منطقی و معقولی را کسب کردهبود. از الان به بعد بهنظر میرسد سیاستهای دولت به سمت کنترل کمتر بر بازار پیشبرود، مثل کمشدن فاصله دلار آزاد و دلار شرکتها و تثبیت نرخ بهره از نشانههایی هستند که حال بازار را بهتر میکنند، پس اگر اتفاق عجیبی بهوقوع نپیوندد، در نهایت بازار فعلی آرامتر میشود و رشد ممتد و طولانیمدت و به سمت قلههای جدید در شاخص را متصور هستیم، در نتیجه میتوان در بخشی از پورتفو با نگاه صعودی از کالاسپرد (خرید اختیار خرید با قیمت اعمال پایین و فروش اختیار خرید با قیمت اعمال بالا) یا کلندر اسپردهای صعودی (کالاسپرد با سررسیدهای متفاوت) استفاده کرد و بهجای کاورکالهای دیپ یا در سود در اصلاحهای بازار در بخشی از پورتفو بهفروش پوتآپشن یا اختیار فروش اقدام کرد؛ البته اگر تجربه و دانش کافی در این زمینه داریم و میدانیم چه نوع پوتآپشنهایی را و در چه سطوح قیمتی باید بفروشیم و در صورت برگشت بازار چگونه ریسک سرمایهگذار باید کنترل شود را کنترل کنید. همچنین برای هجکردن این نوع پورتفو از ترکیبی از صندوقهای درآمد ثابت صندوقهای طلا با دارایی شمش بیشتر باید استفاده شود. البته این موضوع فقط یک پیشنهاد است و اگر نگاه سرمایهگذار به بازار متفاوت است، این استراتژیها میتواند کاربردی نداشتهباشد.
نظرات