فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۳۷۶۱

نقره هم پای طلا به بورس کالا می آید

نقره هم پای طلا به بورس کالا می آید

بنابر اعلام بورس کالا، از سه‌شنبه ۲۰ آذرماه معاملات گواهی سپرده شمش نقره کالا کلید خواهد.

به گزارش تجارت نیوز،

 بنابر اعلام بورس کالا از سه‌شنبه ۲۰ آذرماه معاملات گواهی سپرده شمش نقره و قرارداد آتی مبتنی بر آن در بورس کالا کلید خواهد خورد. تیرماه امسال بود که برای نخستین‌بار یکی از مسئولان بورس کالا در گفتگویی با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان این موضوع را وعده داده بود.

گفتنی است، گواهی سپرده کالایی اوراق بهاداری است که موید مالکیت دارنده آن بر مقدار معینی کالا است پشتوانه آن قبض انبار استانداردی است که توسط انبار‌های مورد تایید بورس صادر می‌شود.

گواهی سپرده نقره که بورس کالا در خصوص جزئیات معاملات آن اعلام کرده است: معاملات گواهی سپرده شمش نقره در سامانه معاملات ابزار‌های نوین مالی بورس کالای ایران (سما) از ساعت ۱۱:۳۰ با ۳۰ دقیقه پیش‌گشایش آغاز و تا ساعت ۱۷:۰۰ در روز‌های شنبه تا چهارشنبه و تا ساعت ۱۵:۰۰ در روز‌های پنج‌شنبه انجام می‌شود و دامنه نوسان در این نماد ۵+/- درصد قیمت پایانی در روز معاملاتی قبل در نظر گرفته شده است.

همچنین ثبت سفارش در معاملات گواهی سپرده کالایی شمش نقره به دو صورت برخط و ایستگاه معاملاتی امکان‌پذیر است؛ سقف هر سفارش خرید/فروش هم ۱۰،۰۰۰ گواهی معادل ۱۰ کیلوگرم است.

 معاملات گواهی سپرده شمش نقره، معاف از مالیات بر ارزش افزوده

نکته دیگر این که معاملات گواهی سپرده شمش نقره، معاف از مالیات بر ارزش افزوده بوده و هر واحد گواهی سپرده، معادل یک گرم نقره خواهد بود؛ مورد دیگر این که امکان تحویل فیزیکی شمش نقره خریداری شده وجود دارد؛ اما با توجه به اینکه نقره مشمول مالیات بر ارزش افزوده است، فردی که قصد تحویل فیزیکی آن را از خزانه بورس کالا دارد، موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود.

سرمایه‌گذاران که فرزانه صالحی کارشناس حوزه بورس کالا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: یکی از مزایای معاملات گواهی سپرده نقره در بورس کالا این است که اصلالت شمس نقره به عنوان دارایی پایه به محض ورود به خزانه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و سرمایه‌گذاران هیچگونه دغدغه‌ای در خصوص اصالت و عیار شمش نقره نخواهد داشت. 

صالحی در ادامه بیان کرد: پس از آغاز معاملات افراد می‌توانند به صورت برخط به راحتی خرید و فروش گواهی سپرده نقره را انجام دهند و شروع معاملات گواهی سپرده نقره می‌تواند به افزایش نقدشوندگی این بازار هم کمک کند و تولیدکنندگان و واردکنندگان شمش نقره علاوه بر این‌که به راحتی و در مدت زمان کمتری می‌توانند کالای خود را به فروش برسانند به سرعت به مبلغ حاصل از ارزش شمش نقره هم دسترسی دارند و تسویه معاملات هم در مدت کوتاهی انجام شود.

افزایش نقدشوندگی با گواهی سپرده نقره

کمک به نقدشوندگی نقره که در ادامه هم رسول علی‌محمدی دیگر کارشناس حوزه بورس کالا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به آن بیان کرد: یک نکته بسیار قابل توجه که در محصول نقره می‌توان به آن اشاره کرد و تمام فعالان این بازار هم به آن اذعان دارند عدم نقدشوندگی مناسب این فلز بوده است که با ورود گواهی سپرده نقره و آغاز معاملات آن در بورس کالا می‌توانیم شاهد رفع این نقص باشیم قاعدتا با آغاز معاملات این گواهی جذابیت معاملاتی این فلز بیشتر خواهد شد.
نقره 2 (1)

آغاز معاملات گواهی سپرده شمش نقره که مزایای دیگری را هم به همراه دارد و در همین راستا مهدی بیات‌منش فعال حوزه بورس کالا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به برخی از آنها اشاره کرد که این موارد به شرح زیر است؛

    تنوع بخشی به سبد دارایی‌های سرمایه‌گذاران

    ایجاد بازار مالی شفاف

    فراهم شدن امکان سرمایه‌گذاری خرد

    امنیت نگهداری کالای خریداری شده در انبار بورس کالا

    خرید شمش نقره با استاندارد‌های جهانی

    امکان تامین مواد اولیه تولید بدون واسطه

    استفاده از نوسانات بازار نقره

اما کارمزد معاملات گواهی سپرده شمش نقره چگونه محاسبه می‌شود؟ موضوعی که پیش از این بورس کالا در خصوص آن اعلام کرده بود کارمزد معاملات گواهی سپرده شمش نقره مطابق با مصوبات هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و شورای عالی بورس و اوراق بهادار بوده و در حال حاضر کارمزد معاملات شمش نقره برای مشتریان حقیقی و حقوقی (غیر بازارگردان) در هر سمت خرید/فروش معادل ۰.۲۴ درصد است؛ به‌عنوان‌مثال اگر در یک معامله ۱۰ گواهی شمش نقره خریداری/فروخته شود و قیمت هر گواهی ۸۸ هزار تومان باشد کارمزدی که هر سمت خرید و فروش باید پرداخت نماید معادل ۲۱۱ تومان محاسبه می‌شود.

در نهایت گفتنی است، معاملات گواهی سپرده شمش نقره از نوع پیوسته خواهد بود یعنی معاملات ثانویه برای آن وجود دارد.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.