فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۱۶۶۵۳

قاضی‌زاده هاشمی: دولت خانواده تعهد می‌دهد که نرخ تورم را تک رقمی کند

قاضی‌زاده هاشمی: دولت خانواده تعهد می‌دهد که نرخ تورم را تک رقمی کند

. امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی با حضور در گفتگوی ویژه خبری به تشریح برنامه‌های انتخاباتی خود پرداخت.

به گزارش تجارت‌نیوز، این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ابتدای برنامه بیان کرد: من به دلیل حضور دراز مدت در مجلس و همکاری با مجمع تشخیص در جریان تصویب برنامه پنجم و ششم بودم. البته برنامه‌های ۵ ساله سابقه شان به قبل از انقلاب باز میگردد و اجرای برنامه‌ها ۵ ساله با اشکالاتی رو به رو بوده و میزان عملکرد آن‌ها تقریبا زیر ۵۰ درصد بوده، اما یک ضرورت است و برای چشم انداز ۲۰ ساله باید در مقاطع ۵ ساله اولویت‌ها را تعیین کنیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: برنامه دولت خانواده پیوستی برای برنامه هفتم است و برنامه دولت ما می‌بایستی در راستای محقق سازی آن مورد استفاده قرار گیرد. قانون برنامه هفتم زیر ساخت قوانین است و هر دولتی روی کار آید باید این قانون را مبنی اقدامات خود انجام دهد.

وی ادامه داد: در باره کیفیت اینترنت و اصلاحات در صندوق بازنشستگی انشاالله با لایحه دو فوریتی که دولت به مجلس ارائه خواهد داد مشکلات برطرف خواهد شد. برنامه هفتم هنوز هم تصویب نهایی نشده است و دولت به شدت با برخی از بند‌هایی که در بخش اجتماعی اضافه شد مخالفت کرد و به لایحه دولت ۷۰ بند اضافه شده است. 

این نامزد ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: برای اجرای برنامه هفتم، به عنوان نمونه کاری را در بنیاد شهید کردیم، برای این برنامه در بنیاد زیرساخت عملیاتی نوشتیم. یعنی پیوست برنامه هفتم مهم است. اگر ارزشیابی و انتصاب و عزل مدیران به برنامه هفتم وصل نشود نمی‌توانیم به آن چیزی که می‌خواهیم دست یابیم. اگر آسیب شناسی کنیم بدون سرمایه‌گذاری نمی‌توانیم به اهداف برسیم. سرمایه گذاری به سه شکل انجام می‌شود. اولی توسط دولت است. مشکلاتی وجود دارد و منابع سرمایه گذاری دولت آب رفته و دولت‌ها نیز هنر منابع سازی را نداشته اند.

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: بخش خصوصی ما هم به دلیل تورم و مالیات ستانی‌های اجباری و امثال این‌ها امکان این که منابع خود را به کار بیاورد نداشته و با مشکلاتی رو به رو بوده است. نوع سوم سرمایه گذاری هم سرمایه گذاری خارجی است که این هم بسیار برای آن‌ها پر ریسک است. همین باعث ایجاد مشکل می‌شود. سرمایه گذار خارجی احساس می‌کند که سرمایه اش با مشکل مواجه است و علی رغم اینکه دولت‌ها برای جذب سرمایه گذار خارجی تلاش کردند، اما نتوانستند محقق کنند. باید منابع دولت را اهرم کنیم تا برای سرمایه گذار داخل و خارجی امنیت پیدا کند تا سرمایه گذاری انجام دهد. محیط سرمایه گذاری را باید امن کنیم. ما لازم نیست حتما خودرو را خودمان تولید کنیم می‌توانیم به شکل مشترک این اقدام را انجام دهیم.

 

این نامزد ریاست جمهوری درباره مهار تورم گفت: وقتی از نرخ تورم تک رقمی حرف می‌زنیم شاید باورش سخت باشد، اما به مردم می‌گویم این انجام شدنی است و کارشناسان می‌گویند که می‌شود و دولت خانواده می‌گوید که میتوان این اقدام را انجام داد و برای این اقدام باید انضباط بخشی درستی را در دولت ببینیم جلوی تسهیلات‌دهی بانک‌ها و شرکت‌ها زیر مجموعه اش باید گرفته شود. در بنیاد شهید در بانک دی این کار را کردیم و با همکاری بانک مرکزی افزایش سرمایه دادیم.

وی افزود: باید با ایجاد یک ثبات در بازار و ایجاد رقابت اقدامات خود را به بهترین شکل عملی کنیم. مجموعه این عوامل یعنی منضبط کردن نظام بانکی و انضباط بخشی هزینه و عملکرد دولت در یک بازه چهار ساله به نرخ تورم تک رقمی می‌رسیم. ما اکنون بازار رسمی و روشن داخلی در کشور نداریم و نرخ ارز ما را در کشور‌های همسایه تعیین می‌کنند. ما به جای اینکه وارد سرکوب سوری قیمت‌ها شویم باید اجازه دهیم با کنترل تورم و مدیریت بازار ارز سرمایه گذاری به صورت میان مدت و بلند مدت معنی پیدا کند.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اخذ مالیات بیان کرد: ما اقسام مالیات داریم که خیلی از آن‌ها نیز انجام نمی‌شود. لایحه‌ای داریم به عنوان مالیات بر درآمد که اکنون لایحه آن در مجلس است و امیدوارم که مجلس جدید به آن ورود کند.

وی برای تحقق موضوع مسکن گفت: کار بزرگی را دولت شهید رئیسی آغاز کرد که با هماهنگی همه دستگاه‌ها باید ادامه دهیم. قول و قراری که شهید رئیسی دادند قابل ارائه است و اولین موضوع هم مسئله زمین است. ما مشکل زمین نداریم و می‌توانیم اثر قیمت زمین را با الحاقات کاهش دهیم. حجم زیادی زمین در اختیار بانک‌ها است که باید به چرخه تولید بازگردد. افرادی که فاقد مسکن هستند باید به صورت رایگان به آنها زمین تخصیص پیدا کند. شصت درصد قیمت مسکن قابل کاهش است.

وی خاطر نشان کرد: الکترونیکی سازی به تنهایی کافی نیست. ما باید نظام حکمرانی را هوشمند کنیم. کف نظام اداری هیچ کاره است و همه اختیارات در راس است و باید همه این اختیارات به کف انتقال پیدا کند. دولت باید ببیند مردم از کارشناسانی که به آنها مراجعه می‌کنند راضی هستند یا خیر. دیوان سالاری باعث فساد می‌شود و هرچه چرخه طولانی‌تر شود ممکن است افراد با کسانی مواجه شوند که از آنها درخواست غیر قانونی دارند.

قاضی زاده هاشمی درباره ضرورت توجه به اقتصاد دریا محور بیان کرد: جمعیت ساحل جنوبی ما ۲.۵ میلیون نفر است که باید به ۷ میلیون برسد. در دولت شهید رئیسی ۲۷ شهر ساحلی در مکران و سواحل جنوبی تصویب شده است. بزرگترین سرمایه ما در سواحل مکران مردم بلوچ عزیز هستند چرا که حجم زیادی سرمایه دارند و در آفریقا و هند سرمایه گذاری می‌کنند. ما باید صندوق توسعه ملی را موظف کنیم که شرکت‌های توسعه گر مکران را ایجاد کند. سرمایه گذاران داخلی که بیایند کم کم سرمایه گذاران خارجی تمایل پیدا می‌کنند تا در سواحل مکران سرمایه گذاری کنند.

او درباره مردمی سازی اقتصادی گفت: بعد از آن که نظام‌های سرمایه گذاری رشد کرد دولت‌ها برای برقراری عدالت به سمت توسعه اقتصاد عمومی رفتند. مدل اقتصاد عمومی در کشور ما مثل سهام عدالت اینگونه است که بین مردم ثروت توزیع شد. در دولت خانواده ضمن پرداخت یارانه باید ثروت به مردم بدهیم تا دارایی آنان افزایش یابد. دولت باید دارایی مردم را به آنها برگرداند.

وی ادامه داد: ما مجمع ۲۰۷ خانواده شهید را در بنیاد برگزار کردیم و بعد از چهل سال دارایی آنان که در اختیار بنیاد شهید بود به آنان بازگشت. چرا دولت باید جای مردم ثروت آنان را اداره کند. حسن این مساله این است که شرکت‌های دولتی وارد بازار سرمایه می‌شوند چرا که شفاف شده و از طرفی به این بازار کمک خواهند کرد. ما شاید جزء معدود کشور‌های جهان هستیم که شرکت‌های دولتی در بورس حضور ندارند. رسما باید این شرکت‌ها وارد بورس شوند تا این سهام کم کم به مردم منتقل شود. 

این نامزد ریاست جمهوری گفت: اول از همه باید نظام یکپارچه مالیات و یارانه ایجاد شود. همه شهروندان سه گروه شده و نزد ما اعتبار مالیاتی پیدا می‌کنند این اشخاص یا کسانی هستند که درآمد آنها بیش از هزینه آنهاست، یا درآمد و هزینه‌های آنها برابر است و یا هزینه‌های آنان بیشتر از درآمد آنهاست. یک مرزی وجود دارد که فقر مطلق نام دارد البته لایه پایین‌تری است که به آن فقر غذایی می‌گویند که خوشبختانه در دولت رئیسی این مدل فقر برطرف شد. عدد فقر مطلق دوازده الی سیزده میلیون تومان است و دولت موظف است مابه‌التفاوت این خط را برطرف کند.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.