فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۷۱۶۸

شیوع بالای HPV «زگیل تناسلی» در تهران صحت ندارد

شیوع بالای HPV «زگیل تناسلی» در تهران صحت ندارد

بر اساس اخبار منتشر شده برخی عنوان می‌کنند که از هر 10 آزمایشی که در رابطه با این بیماری انجام می شود، نتیجه نیمی از آنها مثبت است و افراد به ویروس HPV مبتلا شده‌اند. برخی دیگرهم بر ضرورت تزریق واکسن تاکید دارند.

به گزارش تجارت نیوز،

اخباری که این روزها بیشتر در فضای مجازی در مورد افزایش آمار مبتلایان به بیماری «زگیل تناسلی» یا همان HPV منتشر می شود باعث شده تا جامعه نسبت به این مساله بیش از پیش حساس شود. در اکثر مواقع هم این اخبار افراد را به تزریق واکسن این بیماری تشویق می کنند. از یک سو می توان این اخبار را به نوعی تبلیغ برای فروش واکسن تعبیر کرد و از سوی دیگر از این اخبار صحت داشته باشد باید مسوولان وزارت بهداشت و درمان در مورد آن اطلاع رسانی کنند. 

بر اساس این اخبار برخی عنوان می‌کنند که از هر 10 آزمایش انجام شده، نتیجه نیمی از آنها مثبت است و افراد به ویروس HPV مبتلا شده‌اند. برخی دیگرهم بر ضرورت تزریق واکسن تاکید دارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت از آغاز بررسی‌ها درباره میزان شیوع HPV در کشور خبر داد و گفت: ما به دنبال آگاهی از آمار واقعی هستیم و اگر شیوع بالایی داشته باشد، مداخلات لازم را انجام می‌دهیم.

رصد فضای مجازی طی روزهای اخیر حاکی از پیام‌های متعدد درباره شیوع بالای اچ‌پی‌وی (ویروس پاپیلوم انسانی) به ویژه در شهر تهران است. برخی عنوان می‌کنند که از هر 10 آزمایش انجام شده، نتیجه نیمی از آنها مثبت است و افراد به ویروس HPV مبتلا شده‌اند. برخی دیگرهم بر ضرورت تزریق واکسن تاکید دارند. هر چه هست این اظهارنظرها از روند رو به رشد شیوع بیماری ویروسی به ویژه میان زنان نگرانی‌هایی را رقم زده است.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره ادعای شیوع بالای HPV یا زگیل تناسلی توضیح داد: گزارش‌هایی که همیشه پاتولوژیک یا لابراتوری‌بیس هستند، خیلی نمی‌توان به کل جامعه تعمیم داد، چون کسانی برای انجام این آزمایش‌ها مراجعه می‌کنند که یا ارجاع داده شده‌اند یا مشکلی دارند که اقدام به انجام تست کرده‌اند. بنابراین مشمول همه افراد نیست.

رئیسی با تاکید بر این که ما هم بررسی‌ها لازم را در این زمینه آغاز کرده‌ایم که میزان شیوع واقعی را بررسی کنیم، بیان کرد: در هر صورت هر بیماری نیاز به پیشگیری و درمان دارد و درباره اچ‌پی‌وی هم روش‌های پیشگیری و گایدلاین‌های مشخص وجود دارد.

او در پاسخ به این سوال که تاکید برخی هم تزریق واکسن است اما به دلیل هزینه‌ بالا و کمبود موجودی، دسترسی به آن برای همه سخت است، عنوان کرد:‌ هر واکسنی که قرار است وارد نظام شبکه شود، باید مراحل خود را طی کند. اولین مساله این است که شیوع و بروز این بیماری را بررسی کنیم. اگر شرایط جدی بود، هزینه‌-اثربخشی آن هم بررسی و تصمیمات لازم گرفته خواهد شد. نکته دیگر درباره واکسن اچ‌پی‌وی مانند بسیاری از داروهای دیگر در درجه اول بحث موجود بودن و در درجه دوم بحث تحت پوشش قرار گرفتن آن است.

رئیسی انتشار و انعکاس چنین اخباری را عامل ایجاد اضطراب در سطح عمومی عنوان کرد و گفت: ما در حال بررسی این شرایط هستیم و اگر شیوع بالایی داشته باشد، مداخلات لازم را انجام می‌دهیم. دستور بررسی داده‌ایم و احتمالا یک بازه زمانی یکی، دوماهه نیاز خواهد داشت تا نتیجه نهایی و میزان شیوع اعلام شود.

منبع : همشهری آنلاین

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.