خبر مهم:

فونیکس - هدر اخبار
صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره می‌‌‌توانند به‌عنوان بخشی از سبد دارایی سرمایه‌گذاران عمل کنند سید فواد حسینی، کارشناس بازارهای مالی
کد مطلب: ۹۴۸۶۰۷

صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره می‌‌‌توانند به‌عنوان بخشی از سبد دارایی سرمایه‌گذاران عمل کنند

صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره می‌‌‌توانند به‌عنوان بخشی از سبد دارایی سرمایه‌گذاران عمل کنند

گاهی سرمایه‌گذاری در طلا بازده بهتری داشته و در مقاطع دیگر، نقره سرمایه‌گذاری پربازده‌‌‌تری بوده است. این تنوع در رفتار قیمتی، فرصتی برای معامله‌‌‌گران فراهم می‌کند تا در نوسان‌گیری بین این دو فلز نیز به فعالیت بپردازند و از تفاوت‌‌‌های نوسانی کوتاه‌‌‌مدت آنها بهره‌‌‌مند شوند.

به گزارش تجارت نیوز،

   انتشار گواهی‌‌‌های مبتنی بر نقره می‌‌‌تواند نقطه آغازی برای رشد و گسترش معاملات این فلز ارزشمند در بازار سرمایه ایران باشد. این گواهی‌‌‌ها به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهند تا بدون نیاز به خرید فیزیکی نقره، از تغییرات قیمتی آن بهره‌‌‌مند شوند. از طرفی تجربه‌‌‌ اوراق و ابزارهای مبتنی بر طلا در بازار سرمایه نشان داده است چنین دارایی‌‌‌های مالی می‌‌‌توانند از رونق و استقبال قابل‌‌‌توجهی برخوردار شوند. برای نقره نیز انتظار می‌رود در کنار گواهی‌‌‌های مبتنی بر نقره، ابزارهای مالی دیگری به‌‌‌تدریج توسعه یابند و طیف وسیع‌‌‌تری از ابزارهای مالی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر طلا در ایران موفقیت زیادی داشته‌‌‌اند و بسیاری از سرمایه‌گذاران برای کسب بازدهی به آنها روی آورده‌‌‌اند. در صورتی که صندوق‌های مشابهی برای نقره شکل بگیرند، این فلز نیز می‌‌‌تواند جایگاهی مشابه طلا را به عنوان یک ابزار امن سرمایه‌گذاری پیدا کند. در واقع، ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر دارایی پایه نقره، یکی از مراحل تکاملی فرآیند بهبود و رونق معاملات مبتنی بر نقره خواهد بود. صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره می‌‌‌توانند به‌عنوان بخشی از سبد دارایی سرمایه‌گذاران عمل کرده و به تنوع‌‌‌بخشی و کاهش ریسک پرتفوی‌‌‌ها کمک کنند. نقره، مشابه طلا، تحت‌تاثیر سیاست‌‌‌های اقتصادی و تحولات جهانی قرار دارد. در واقع، این فلز نیز به‌عنوان یکی از دارایی‌‌‌های امن در دنیا شناخته می‌شود و در مواقعی که تورم افزایش یافته یا شرایط اقتصادی ناپایدار است، مورد توجه قرار می‌گیرد.

 این ویژگی، نقره را به گزینه‌‌‌ای جذاب برای سرمایه‌گذارانی تبدیل کرده که به دنبال ابزارهای ایمن برای حفظ ارزش دارایی خود در برابر تورم هستند. اگرچه روند قیمتی نقره تا حد زیادی با طلا همبستگی دارد، اما تفاوت‌‌‌هایی نیز بین این دو فلز وجود دارد. به‌عنوان مثال، ماهیت و شرایط استخراج نقره متفاوت از طلاست و این تفاوت‌‌‌ها می‌‌‌تواند به نوسانات قیمتی متفاوت در بازه‌‌‌های زمانی کوتاه‌‌‌تر منجر شود. در مقایسه بازده طلا و نقره در بازه‌‌‌های بسیار بلندمدت، مانند یک دوره ۲۰ساله، تفاوت چندانی در عملکرد کلی این دو فلز مشاهده نمی‌شود. اما در بازه‌‌‌های کوتاه‌‌‌تر چندساله، تفاوت‌‌‌های نوسانی آنها می‌‌‌تواند بیشتر نمایان شود.

گاهی سرمایه‌گذاری در طلا بازده بهتری داشته و در مقاطع دیگر، نقره سرمایه‌گذاری پربازده‌‌‌تری بوده است. این تنوع در رفتار قیمتی، فرصتی برای معامله‌‌‌گران فراهم می‌کند تا در نوسان‌گیری بین این دو فلز نیز به فعالیت بپردازند و از تفاوت‌‌‌های نوسانی کوتاه‌‌‌مدت آنها بهره‌‌‌مند شوند. ورود نقره به بازار سرمایه می‌‌‌تواند جذابیت این فلز را برای سرمایه‌گذاران افزایش دهد و به آنها گزینه‌‌‌های بیشتری برای تنوع‌‌‌بخشی سبد سرمایه‌گذاری خود بدهد. چنین توسعه‌‌‌ای نه‌تنها به افزایش حجم معاملات بازار کمک می‌کند، بلکه می‌‌‌تواند عمق بازار را نیز افزایش دهد و نقدشوندگی بیشتری را برای سرمایه‌گذاران فراهم آورد.

منبع : دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار