کد مطلب: ۹۵۳۴۲۹

فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

اراده‌ای در دولت‌ها برای مقابله با قاچاق سوخت وجود ندارد

سوخت می‌تواند از طریق مرزها به صورت قانونی و با مشارکت مردم به فروش برسد

اراده‌ای در دولت‌ها برای مقابله با قاچاق سوخت وجود ندارد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: طبق گزارش‌هایی که منتشر می‌شود، بیش از ۲۵ میلیون لیتر روزانه قاچاق سوخت و فرآورده‌ رخ می‌دهد. اگر مجموع آن را حساب کنید چیزی حدود ۶۰۰ همت سرمایه کشور به صورت روزانه هدر می‌رود و دود می‌شود.

به گزارش تجارت نیوز،

فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره میزان بالای قاچاق سوخت در کشور توضیح داد: قاچاق سوخت معضلی بر دامن اقتصاد کشور است و سال‌های سال هم هست که مطرح می‌شود، اما متاسفانه اراده‌ای در دولت‌ها برای مقابله با آن نیست.

بیش از ۲۵ میلیون لیتر روزانه قاچاق سوخت و فرآورده‌ رخ می‌دهد/ حدود ۶۰۰ همت سرمایه کشور به صورت روزانه هدر می‌رود و دود می‌شود

او در ادامه با اشاره به آماری که از قاچاق سوخت در کشور اعلام می‌شود گفت: طبق گزارش‌هایی که منتشر می‌شود و حتی دکتر عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، هم به آن اشاره کردند، بیش از ۲۵ میلیون لیتر روزانه قاچاق سوخت و فرآورده‌ رخ می‌دهد. اگر مجموع آن را حساب کنید چیزی حدود ۶۰۰ همت سرمایه کشور به صورت روزانه هدر می‌رود و دود می‌شود. در ادامه اگر بخواهید این عدد را ماهانه و سالانه حساب کنید، سر به فلک می‌کشد.

در سیستان و بلوچستان روزانه ۱۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود

مالکی افزود: حتی در سیستان و بلوچستان که این همه حرف از قاچاق می‌زنند روزانه ۱۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود.

مکانیسمی برای فروش سوخت در مرزها به صورت قانونمند طراحی شود

این نماینده مجلس با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان گفت: در سفری که دکتر پزشکیان به سیستان و بلوچستان داشتند این پیشنهاد را دادم که مکانیسمی طراحی شود تا فروش این سوخت قانونمند شود و سرمایه کشور هم هدر نرود و سود آن به جیب مردم استان‌های مرزی برود.

او ادامه داد: این سوخت می‌تواند از طریق مرزها به صورت قانونی و با مشارکت مردم به فروش برسد و سود آن هم به جیب مردم برود.

مالکی با اشاره به تجربه سال‌های حضورش در ستاد قاچاق کالا و ارز کشور توضیح داد: زمانی که من رئیس ستاد قاچاق و ارز کشور بودم این کار را انجام دادیم و نتیجه هم موفق بود. در آن زمان بانک‌ها موظف شدند برای مردم حساب باز کنند تا درصدی از پول به حساب مرزنشینان واریز شود و با درصدی از آن هم دولت برای آنها اشتغال ایجاد کند. 

نماینده سیستان و بلوچستان با تاکید بر لزوم شفافیت در حوزه فروش سوخت و جلوگیری از قاچاق گفت: در حال حاضر چاره‌ای نداریم چون باید این اتفاق شفاف و قانونمند شود تا از شدت مشکلاتی که با آن درگیر هستیم کاسته شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.