فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۵۷۶۹

علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

گازکشی به همه منازل ایران کار اشتباهی بود و هنوز هم ادامه دارد/ راهکار برای مدیریت ناترازی انرژی وجود دارد، دولت باید اراده کند

گازکشی به همه منازل ایران کار اشتباهی بود و هنوز هم ادامه دارد/ راهکار برای مدیریت ناترازی انرژی وجود دارد، دولت باید اراده کند

عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: دولت باید رویکرد خود را تغییر دهد و راهکارها را در زمینه انرژی و سوخت عوض کند. الان در اقصی‌نقاط کشور گازرسانی انجام شده است، در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا که بسیاری از سیاستمداران ما هم به آن مکان‌ها سفر کرده‌اند، شرایط چگونه است؟

به گزارش تجارت نیوز،

یکی از خلاءهایی که در سال‌های اخیر برای جلوگیری از ناترازی انرژی و قاچاق سوخت همواره از آن یاد می‌شود، نبود رصد هوشمند است. بسیاری از کارشناسان تاکید دارند که اگر پایش سوخت از پالایشگاه تا مصرف‌کننده وجود داشته باشد جلوی بخش عمده‌ای از قاچاق و هدررفت گرفته می‌‌شود. 

اخیرا مسئولان از نهایی شدن تفاهم‌نامه «مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت کشور» تا پایان سال خبر داده‌‌اند. 

با اجرای این طرح یکی از موضوعات دیگری که علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون صنایع در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز برای مدیریت ناترازی انرژی و قاچاق از آن یاد می‌کند، استفاده از سیستم‌های متمرکز برای روستاها و شهرهای با جمعیت پایین است. مشروح توضیحات این نماینده مجلس را در ادامه می‌خوانید.

*** 

قانون برنامه هفتم تاکید دارد که یارانه‌ها باید به آخر زنجیره توزیع داده شوند

سلیمی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره ناترازی انرژی و قاچاق سوخت در کشور، بیان کرد: اگر دولت قانون را جدی بگیرد مشکل ناترازی‌ها و قاچاق سوخت حل می‌شود. قانون برنامه هفتم تاکید دارد که یارانه‌ها باید به آخر زنجیره توزیع داده شوند. به این معنا که وقتی شما به جایگاه سوخت می‌روید و بنزین می‌زنید، دولت باید به‌طور همزمان یارانه را به آن جایگاه‌دار پرداخت کند.

سیستم توزیع یارانه انرژی دچار اشکال است

او در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر، با توجه به فسادهایی که وجود دارد، مانند قاچاق ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتری بنزین، این سیستم توزیع یارانه دچار اشکال است.

سلیمی با اشاره به تجربه دیگر کشورها در زمینه مدیریت مصرف سوخت و انرژی توضیح داد: در بسیاری از کشورها، از جمله چین با جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ هزار نفری، این مشکلات وجود ندارد. در چین، یارانه‌ها به آخر زنجیره، به‌طور مستقیم و به‌صورت متمرکز پرداخت می‌شود. این یکی از اقداماتی است که دولت می‌تواند انجام دهد.

دولت باید رویکرد خود را تغییر دهد و راهکارها را در زمینه انرژی و سوخت عوض کند/ مسکو با ۱۸ میلیون جمعیت، سیستم متمرکزی برای تأمین آب گرم دارد

این عضو کمیسیون صنایع با بیان اینکه دولت باید رویکرد خود را تغییر دهد و راهکارها را در زمینه انرژی و سوخت عوض کند، افزود: الان در اقصی‌نقاط کشور گازرسانی انجام شده است، در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا که بسیاری از سیاستمداران ما هم به آن مکان‌ها سفر کرده‌اند، شرایط چگونه است؟ به عنوان مثال، در مسکو با ۱۸ میلیون جمعیت، سیستم متمرکزی برای تأمین آب گرم وجود دارد. این‌طور نیست که در همه خانه‌ها آبگرمکن وجود داشته باشد. چرا این روش‌ها در کشور ما پیاده‌سازی نمی‌شوند.

پیش از این اشتباه کرده‌اند به همه منازل گاز کشیده‌اند، این روند اشتباه همچنان ادامه دارد

سلیمی با اشتباه خواندن رویکردهای گذشته در زمینه تامین انرژی در مناطق مختلف کشور عنوان کرد: پیش از این اشتباه کرده‌اند که به همه منازل گاز کشیده‌اند و همچنان هم به همین روند ادامه می‌دهند. در حالی‌که این روش بمب‌ کار گذاشتن زیر خانه مردم است. می‌توانند استفاده از همین سیستم‌های متمرکز را در روستاها اجرا کنند. می‌دانید با اعمال این روش‌ها چقدر صرفه‌جویی انجام می‌شود؟ راهکار وجود دارد البته اگر بخواهند انجام دهند.

دولت با اراده و استفاده از راهکارهای مناسب می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهد/ آیا در بحث انرژی تجدید‌پذیر پای اجرا که به میان می‌آید دولت وام می‌دهد؟

این نماینده مجلس با بیان اینکه اگر دولت اراده کند و راهکارهای مناسبی را در نظر بگیرد، می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهد، تاکید کرد: همین استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر که بارها و بارها و به شکل‌های مختلف مردم را برای استفاده و روی آوردن به این روش تشویق می‌کنند، آیا پای عمل که می‌رسد دولت وام می‌دهد؟ خود من شخصا مواردی که درخواست داشتند را ارجاع دادم اما حتی وزیر نیرو هم موضوع را پیگیری نکرد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.