گفتگو اختصاصی «تجارتنیوز» با حامد بیدی، بنیانگذار استارتاپ اجتماعی کارزار:
مطالبهگری یک فرایند دائمی است/به مطالبهگری نیاز داریم فارغ از اینکه اصلا گوش شنوایی وجود داشته باشد یا خیر
بنیانگذار استارتاپ اجتماعی کارزار معتقد است: مطالبهگری هیچگاه متوقف نمیشود. دوگانه حاکمیت و جامعه همیشه وجود دارد و افراد جامعه باید همواره در احقاق نیازهای خود این امور را از حاکمیت مطالبه کنند.
حامد بیدی، بنیانگذار استارتاپ اجتماعی کارزار، در گفتوگوی اختصاصی با تجارتنیوز درباره اصل ایده مطالبهگری حرف زده است.
مطالبهگری یک فرایند دائمیست!
بیدی در پاسخ به سوال خبرنگار تجارتنیوز در مورد اینکه آیا میتوان نقطه پایانی برای فرایند مطالبهگری تصور کرد، گفت:
مطالبه گری اساسا یک فرایند دائمیست. ما همیشه حکومت را یک طرف و مردم را یک طرف دیگر میبینیم. این دو باید با یک توازنی نسبت به یکدیگر پیش بروند. اگر قدرت یک طرف زیاد شود این مساله باعث تمامیتخواهی میشود.
حامدی بیدی در ادامه صحبت خود افزود:
سمت جامعه باید قدرتمند باقی بماند و در مورد حق خود تحقیق کند. مردم باید مطالبهگر باشند و ادبیات تولید کنند. پژوهش کنند و با همافزایی قدرت متشکلی را شکل دهند. پروسه مطالبهگری پایان ندارد.
مساله نگاه سلبی به فناوری است
برخی از مردم به طور کلی مطالبهگری را امری بینتیجه میدانند. حامد بیدی در بخش دیگری از صحبتهای خود به افکار عمومی مردم در مورد مساله فیلترینگ و موضوعات مربوطه اشاره کرد و گفت:
یک روایتی شکل گرفته این است که اصولا توسعه تصمیم سیستم نیست و سیاستهایش در این راستا قرار ندارد. حتی برخی از تصمیمات هم اساسا ضد توسعهاند. شاید این حرف از زبان یک راننده تاکسی هم شنیده شود و وقتی به ماجرا را مرور میکنید شاید این حرف آنقدر هم بیراه نباشد.
وی در تکمیل این صحبت افزود:
در مورد اینترنت مساله ما فقط بحث اینترنت نیست. مساله ما نگاه سلبی به فناوری است که فیلترینگ را هم در بر میگیرد. در مورد فیلترینگ اگر بخواهیم واقعبین باشیم، گروهی در کشور هستند که در حال تلاشاند تا محدودیتها برداشته شود. من فکر میکنم که این صداقت وجود دارد. برخی از مردم این صداقت را باور میکنند اما معتقدند که این گروه به نتیجه نمیرسد. زیرا مردم معتقدند که یک هسته سختی وجود دارد که آنها نمیتوانند با آن هسته مقابله کنند.
او در ادامه، گروه دیگری از مردم را معرفی میکند و میگوید:
بحث اصلا نتوانستن نیست، بلکه اصلا نمیخواهند. بحث اینجاست که تمام این روایتها یک بخشی از حقیقت را حمل میکنند. بله، بخشی از سیستم میخواهد تغییر ایجاد شود و بخشی از سیستم نمیخواهد. ما مطالبهگری را لازم داریم تا این توازن به هم بخورد. ما به مطالبهگری نیاز داریم. فارغ از اینکه اصلا گوش شنوایی وجود داشته باشد یا خیر.
حامد بیدی برای مثال تمثیلی بازگو میکند:
ما باید مثل یک شمشیرباز که با هوا تمرین میکند و با خودش درگیر است، تمرین کنیم تا ورزیده بمانیم و در یک لحظه از تاریخ بتوانیم اثربخشی لازم را داشته باشیم.
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارتنیوز بخوانید.
نظرات