فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۱۱۹۱

سیدفرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» مطرح کرد:

شفافیت استارتاپ‌ها با ورود به بورس/ ورود شرکت‌های استارتاپی به بازار سرمایه، سبد صنایع بورسی را متنوع می‌کند

شفافیت استارتاپ‌ها با ورود به بورس/ ورود شرکت‌های استارتاپی به بازار سرمایه، سبد صنایع بورسی را متنوع می‌کند

طی هفته‌ گذشته اخباری مبنی بر پذیرش و عرضه شرکت‌های استارتاپی در بازار سرمایه منتشر شد. یکی از این شرکت‌ها دیجی کالاست که به‌تازگی در بورس پذیرش شده است. اما فواید و آثار پذیرش شرکت‌های نوین استارتاپی در بازار سرمایه چه خواهد بود؟ سیدفرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه، دراین‌باره به تجارت‌نیوز گفته است پذیرش و ورود استارتاپ‌ها به بورس باعث افزایش رقابت در بازار سرمایه می‌شود و از این طریق، سرمایه‌گذاران به انتخاب‌های بیشتری دسترسی پیدا خواهند کرد.

به گزارش تجارت نیوز،

بازار سرمایه طی سه سال اخیر شاهد ورود ابزار‌های متنوع و جدیدی بوده است. این ابزارهای جدید باعث کاربردی‌تر شدن و پویایی بازار می‌شود.

طی هفته‌های گذشته نیز شرکت‌های بسیاری از جمله شرکت‌های حوزه استارتاپ به بورس ورود کردند تا به این واسطه تامین مالی کنند و حوزه سودسازی و طرح‌های خود را گسترش دهند.

اما ورود این شرکت‌ها برای اهالی بازار سرمایه چه مزیتی خواهد داشت؟

نیمی از اقتصاد کشور وابسته به خدمات است، اما این حوزه در بورس سهم کوچکی دارد!

سیدفرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه، درباره فواید پذیرش و عرضه شرکت‌های استارتاپی و حوزه تکنولوژی در بورس به تجارت‌نیوز گفت: «عمده بازار سرمایه ایران مبتنی بر شرکت‌های تولیدی، صنعتی و هلدینگ‌های آنان است. در مقابل، نیمی از اقتصاد ایران وابسته به خدمات است که سهم اندکی در بازار سرمایه دارند.»

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: «به همین دلیل ورود بخش خدمات و به‌ویژه فناوری‌های نوین می‌تواند به رونق بازار سرمایه، توسعه ابزارها و متنوع سازی آن کمک شایانی کند.»

او افزود: «پذیره‌نویسی و عرضه اولیه (IPO) شرکت‌های استارتاپی به خصوص در حوزه پلتفرم‌ها در بورس ایران می‌تواند آثار مثبت و شایان توجهی برای شرکت‌ها و بازار سهام داشته باشد.»

جذب سرمایه برای رشد و توسعه، مزیت مهم ورود شرکت‌های استارتاپی به بورس است

حسینی گفت: «یکی از مهم‌ترین مزایای پذیره‌نویسی و عرضه اولیه برای شرکت‌های استارتاپی، جذب سرمایه لازم برای رشد و توسعه است.»

او توضیح داد: «بسیاری از استارتاپ‌ها به دلیل ماهیت دارایی‌ها و محدودیت اخذ تسهیلات، با مشکلات تامین مالی برای توسعه بیشتر مواجه هستند؛ بورس می‌تواند راهی برای تامین منابع مالی لازم به منظور گسترش و بهبود فرایندهای کسب‌وکار آنها باشد.»

ورود شرکت‌های جدید به بورس باعث شفافیت مالی و افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران به آنها می‌شود

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «ورود شرکت‌های جدید به بازار سرمایه باعث می‌شود شرکت‌ها ملزم به رعایت استانداردهای بالاتری از شفافیت مالی و گزارش‌دهی شوند. این الزام می‌تواند اعتماد عمومی و اطمینان سرمایه‌گذاران را تقویت کند.»

حسینی تصریح کرد: «علاوه بر این، زمانی که یک شرکت استارتاپی وارد بازار سرمایه می‌شود، ارزش‌گذاری آن به‌دقت انجام می‌پذیرد و از طریق فرایند پذیره‌نویسی و عرضه اولیه، شرکت به یک ارزش بازار مشخص می‌رسد.»

او افزود: «این فرایند نه‌تنها شبیه یک مرجع برای سنجش ارزش‌گذاری شرکت عمل می‌کند، بلکه می‌تواند باعث افزایش ارزش برند و موقعیت شرکت در بازار شود و معاملات را تسهیل کند.»

عرضه شرکت‌های استارتاپی در بازار سرمایه، سبب تنوع در سبد صنایع بورسی می‌شود

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: «عرضه اولیه شرکت‌های استارتاپی می‌تواند تنوع جدیدی در سبد صنایع موجود در بورس ایجاد کند. این شرکت‌ها به‌ویژه در زمینه فناوری‌های نوین و دیجیتال فعالیت می‌کنند که ممکن است جذابیت زیادی برای سرمایه‌گذاران جدید، به‌ویژه نسل جوان، داشته باشند.»

حسینی توضیح داد: «پذیرش و ورود استارتاپ‌ها به بورس باعث افزایش رقابت در بازار سرمایه می‌شود و سرمایه‌گذاران به انتخاب‌های بیشتری دسترسی پیدا خواهند کرد. علاوه بر این، رقابت بین شرکت‌ها در جذب سرمایه منجر به نوآوری در شیوه‌های جذب سرمایه و گزارش‌دهی در بازار خواهد شد.»

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: «تقویت اکوسیستم استارتاپی و نوآوری موضوع مهمی است که از عرضه اولیه شرکت‌های دیجیتال و استارتاپی ناشی می‌شود. این امر به رشد اقتصادی و توسعه صنایع نوآورانه در کشور خواهد انجامید.»

پذیره‌نویسی شرکت‌ها منفعت دوسویه دارد

حسینی تصریح کرد: «در مجموع، پذیره‌نویسی و عرضه اولیه شرکت‌های استارتاپی به خصوص حوزه فناوری در بازار سرمایه می‌تواند فواید زیادی داشته باشد. این فرایند علاوه بر اینکه برای خود شرکت‌ها در حوزه تامین مالی و افزایش شهرت مفید است، می‌تواند بازار سرمایه را متنوع‌تر و جذاب‌تر کند و موجب رونق بیشتر آن شود.»

او افزود: «همچنین، این عرضه‌ها سبب رشد اقتصادی کشور، تقویت اکوسیستم استارتاپی و ایجاد اشتغال خواهند شد.»

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: «به‌ طور کلی، پذیرش و عرضه اولیه شرکت‌های نوین، می‌تواند یک حرکت مثبت در جهت توسعه بازار سرمایه و بهبود وضعیت اقتصادی کشور باشد.»

گزارش‌های بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.