فونیکس - هدر اخبار
فرار سرمایه‌گذاران از بورس سپیده منصوری /کارشناس بازار سرمایه
کد مطلب: ۹۴۶۱۹۱

فرار سرمایه‌گذاران از بورس

فرار سرمایه‌گذاران از بورس

زمانی که ریسک سیستماتیک مانند جنگ وجود دارد بازار‌های کم‌ریسک با جهش و افزایش قیمت مواجه می‌شوند. در این بین بازار سرمایه که بازاری پرریسک است، خریداری نخواهند داشت و به رکود می‌رود.

به گزارش تجارت نیوز،

بازار سهام این روزها مقصد نهایی سرمایه‌گذاران نیست. بعد از سال ۹۹ گمان نمی‌رفت سرمایه‌گذاران بورس روزهایی بدتر از ریزش ۹۹ را تجربه کنند. با‌این‌حال سال جاری یکی از بدترین سال‌های بازار سرمایه بود، چرا‌که بزرگ‌ترین ریسک بازارهای مالی مانند جنگ بر سر بازار سهام چنان سنگینی کرد که بسیاری را از سرمایه‌گذاری در بورس فراری داد. در این زمان دارایی‌های امن مانند طلا جذابیت سرمایه‌گذاری پیدا می‌کنند.

زمانی که ریسک سیستماتیک مانند جنگ وجود دارد بازار‌های کم‌ریسک با جهش و افزایش قیمت مواجه می‌شوند. در این بین بازار سرمایه که بازاری پرریسک است، خریداری نخواهند داشت و به رکود می‌رود. در‌حالی‌که در نبود ریسک سیستماتیک بازار سرمایه با رشد دلار همسویی دارد و به تناسب آن رشد می‌کند و در شرایط فعلی این اتفاق رقم نخورده است. از طرفی وضعیت داخلی سیاست‌های انقباضی به نفع بازار سرمایه نبوده و عدم هماهنگی و تناقض در گفته‌های وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی به‌وضوح قابل مشاهده است. در این میان وزیر اقتصاد نوید کاهش نرخ بهره را می‌دهد اما پس از این صحبت‌ها، افزایش نرخ بهره اوراق و بهره بانکی رخ می‌دهد.  نرخ بالای بهره بانکی، اوراق و پرداخت سود بالای ۳۳درصدی صندوق‌های درآمدثابت درکنار فعالیت کرادفاندینگ‌ها که سودهای بالای ۴۰درصد را پرداخت می‌کنند و با مجوز سازمان فرابورس درحال فعالیت هستند، خود جای بحث است. این مساله می‌تواند واحد‌های تولیدی و کارخانه‌ها را به تعطیلی بکشاند و تامین مالی را وارد پیچ عجیب‌وغریبی کند.

موضوع دیگر که صنایع را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، شکاف دلار نیما با دلار آزاد بوده که در دولت جدید این شکاف به حدود ۴۲درصد رسیده است. این فاصله به معنای این است که درآمد شرکت‌ها به دلار نیما و هزینه‌هایشان به دلار آزاد است و اختلاف ۴۰درصدی می‌تواند زیان زیادی به سودسازی صنایع وارد کند. با وجود گفته‌های وزیر اقتصاد در مورد افزایش دلار نیما و کاهش شکاف قیمتی دلار نیما با دلار بازار آزاد، با رشد نرخ ارز در روزهای گذشته عملا تغییری در شکاف دلار نیما با دلار بازار آزاد ایجاد نشده است. انتخابات آمریکا نیز موضوع مهمی برای دنیا بوده و التهابات بازار‌های مالی را می‌توان تاحدودی ناشی از هیجانات پیش از انتخابات آمریکا دانست. پیش‌بینی نتایج انتخابات حاکی از رقابت بسیار نزدیک دو نامزد است، اما در هر صورت انتخاب دونالد ترامپ رشد قیمت‌های جهانی و انتخاب کامالا هریس موجب تعادل در قیمت‌ها خواهد شد.

در شرایطی که حتی سهام با بنیاد مساعد و سودساز با عرضه و صف فروش مواجه هستند، می‌توان استنباط کرد که سرمایه‌گذاران مسیر متفاوتی را با توجه به ریسک‌های سیستماتیک، نرخ بهره بالا و انتخابات آمریکا در پیش گرفتند و در سبد خود وزن بیشتری به دارایی‌های کم‌ریسک دادند. به نظر می‌رسد شاخص کل بورس مجدد به سوی حمایت یک‌ساله خود که محدوده یک‌میلیون و ۹۶۰هزار واحدی تا یک‌میلیون و ۹۳۰هزار واحدی است بازگردد. حفظ این محدوده تاحدودی به اتفاقات سیاسی و منطقه پیش رو وابسته است.

منبع : دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار